Produljenje turističke sezone i u Europi sve važnija tema

Naslovnica Forum Komentari članaka Produljenje turističke sezone i u Europi sve važnija tema

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Grupa Austrijskih penzionera na kraju sezone sele iz Medulinskog autokampa u Španjolsku. Ne bi se selili ali se kampovi zatvaraju. Vračaju se početkom sezone kad ponovo otvorimo kampove.

pa to je začarani krug, isto je i u hrvatskoj i u eu. što dulje traje recesija i beznadnija postaje, sve se više fantazira o produljenju sezone i spasu od turizma, a turisti istovremeno prestaju dolaziti jer nitko se ne osjeća dobro u gostima kod depresivaca kojima samo dolari i euri vire iz očiju dok je drugdje na svijetu istovremeno sve više sretnih zemalja i destinacija.


Grupa Austrijskih penzionera na kraju sezone sele iz Medulinskog autokampa u Španjolsku. Ne bi se selili ali se kampovi zatvaraju. Vračaju se početkom sezone kad ponovo otvorimo kampove.

a za koga da budu otvoreni? za tu grupicu austrijskih penzića? to je kao da imaš supermarket od 2000 m2 otvoren za 2 bakice koje kupe dnevno paštetu i kruh.
Kod nas je klima hladnija i zato se zatvara. u Medulinu zimi bude 10 stupnjeva, a na jugu španjolske 20. Gdje bi ti radije boravio na 10 ili 20 stupnjeva. Zato su te priče o produljenju sezone priče za malu djecu. Nema toga jer klima nam ne valja, a i da valja (kao u španjolskoj i turskoj i egiptu), opet je zimi značajno praznije nego ljeti. tako će i biti jer mediteranu gravitira europa, a u europi su godišnji odmori tijekom ljeta i to je to. ameri idu na karibe, australci u aziju i tako je bilo te će tako i ostati.

...povijest se ponavlja...

Ljudi dolaze na more radi kupanja i sunčanja. Fanatazije oko produžetka sezone slušam čitav život i nitko se ničeg nije dosjetio…i nikad ni neće, jer da bi produžili sezonu trebali bi produžiti ljeto, a to može samo dragi bog
Umjesto da fantaziraju o produžetku sezone trebalo bi barem za početak fantazirati o oživljvanju ili pokretanju drugih industijskih grana na Jadranu

New Report

Close