‘Eurozona nema budućnosti’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Eurozona nema budućnosti’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Čim užu u euro zonu početi će njihov pad.

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

Pa naravno da Eurozona nema budučnosti .
To sam ja prije referenduma ponavljao:
“Guske , neidite u Maglu” !
A Guske ko Guske , ne vjeruju.

Zamislite za koliko su nas miliardi dolara EU mangupi zajebali u Siriji.
Oni u naše ime nametnuli sankcije a mi plaćamo miliarde dolara.

Isto se događa i s Rusijom.
Oni nameću Rusiji sankcije i u naše ime a nas će to koštati najmanje miliardu kuna.
Da su bar donekle pošteni refundirali bi nam trošak tih sankcija.

.

Točno, ali mnažalost samo djelomično.
Ekonomsko nazadovanje Grčke, Španjolske, Portugala, Španjolske i Slovenije počelo je uvođenjem eura. Pogledajte francusku automobilsku industriju danas i upsporedite ju s njemačkom. 2005 godina Francuska je proizvodila 40% više automobila nego danas, a Njemačka ih dans proizvodi oko 15%više nego tada.

Euro je povećao razlike mađu državama članicama, a s druge strane širom je otvorio vrata usponu Njemačke koja je oko sebe okupila sve države koje joj trebaju kao komponenete njene izvozne industrije (uključujući Češku Republiku, slovačku i Madžarsku). Riječju, EU dans sve više postaje Ekonomska Zajednica Njemačke Evrope (ideja eropske Njemačke je passe). Eurozona će opstati reducirana na “Euro Nord” sa Njemačkom kao centrom aktivnosti.

Svi ostali – PIGS, PIIGS, PGIS zajedno sa državama Balkana – kud koji, mili moji. Da ti svi ostali još i bojkotiraju Rusiju je sa ekonomskog aspekta nakaradna bedastoća. Dobro kaže Pero 7 – da su iole pošteni nedoknadili bi nama pikzibnerima štete od sankcija Rusiji.

Da možda Engleska neće otkazati gostoprimstvo ruskim oligarhima/milijarderima koji su se nastanili u Londonu i od tamo upravljaju svojim poslovima?

“Institucija Milanovićevog prijatelja Borisa Vujića , HNB , izračunala je da će prve četiri godine članstva u EU
Hrvatskoj
donijeti gubitak od 16 miliardi kuna !”

Svi pokazatelji govore da smo postali Kolonija.
A Kolonizatori iz Kolonije uvijek uzimaju ono što im treba , ono što vrijedi.
Samo treba pogledati strane trgovačke lance , (u koje naši inspektori nesmiju ni ući ), kakvu robu prodaju i po kojoj cijeni.

Mi u stvari kao Kolonija služimo našim Kolonizatorima kao tržište gdje prodaju svoju lošu robu skupo , jačaju svoje gospodastvo i zapošljavaju svoje radnike.
A s druge strane naši trgovci nisu u mogućnosti ući kod naših Kolonizatora , jedva su nakon 5 godina ucjena ušli u Sloveniju.

I kako je moguće da strani trgovački lanci uglavnom godinama rade s gubitcima (peru novce?), a nakon par godina odlaze ostavljajući nama milionske gubitke ?

.

New Report

Close