Štern: Molov udio vrijedi 2 mlrd. dolara

Naslovnica Forum Komentari članaka Štern: Molov udio vrijedi 2 mlrd. dolara

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

5.000.000dionica MOLa ?

2.000.000.000 $: 5.000.000 = ?

400 $ ?

400 x 5,628 = 2.250 KN ?

A danas se trgovalo po 3.950 KN

A na štednji u našim bankama naši ljudi imaju puno-puno-puno više love.
I vjerojatno bi kupili dionice po diskontnoj cijeni od 2.250 Kn.
Evo ja bi.

.

Ma dajte prestanite vise dosadjivati svima nama sa INO-om.

Sezona kiselih krastavaca.

Niti ce MOL prodati (jer ne moze zaraditi) niti ce hrvatska vlada kupiti (jer je Hrvatska vec prezaduzena zemlja). Sada se vec svaki klaun ukljucuje u pricu i daje svoje misljenje o ovome, a iza scene probne balone kreira i pusta Jasminko Umicevivic, potjerani INI-in bivsi clan uprave. Potjeran zbog kriminalnih radnji. Ali, ostala mu bolesna amicija da se vrati u INU pa stalno preko vas novinara uzbunjuje krugove i stvara medijske bombe. Dajte se uozbiljite g.Pavicu i prestanite biti povrsan i neinformiran glasnogovornik raznih lobija i struja, za jedan ili dva rucka u malo boljem restoranu.

slažem se Dag!
Tko se više napušio bunike Pavić ili Vrdoljak ?
A Pero7 ne pita za cijenu, samo da opet Jasminko U. i zlatna Jug. mladež iz Ine- London preuzmu upravljanje

Moj zadnji post u svezi INA-e i diletanata

još jedna tipična hrvatska priča. zadužit će nas da je otkupe, onda će se godinama cijela hrvatska svađati što sad napraviti i kad je na kraju sruše na 200 kuna odlučit će da nema druge nego hitno prodati pa će po medijima krenuti priče o šeicima.

To trema nacionalizirati i prodati meni za jednu kunu!

..., a na kraju, Revolucija pojede svoje najbolje sinove.

@drag

MOL je za 25% dao $505m a za 22% ~$800m znaci ako im vlada ponudi 1.6 zaradili su 300m + sva zarada od nafte koju su godinama prodavali preko ina-e + dio dobiti koju je ostvarivala. Tako da MOL sigurno nebi bio u minusu a i sta da je? Kako stvari izgledaju upravljacka prava ce izgubit to znaju, ako im vlada zabrani prodaju gazpromu i pad cijene dionica samog MOL-a zbog situacije s INA-om ispast ce im jeftinije pokrit se po usima i s gubitkom, za kojeg tvrdim da nema nego debele zarade ako prodaju vladi za 1.6mlrd


@gorgija

Naprotiv stvar je dijametralno suprotna. Ovdje bi se u samom ugovoru o kreditu kao garancija vracanja stavio uvijet prodaje nakon “restrukturiranja” (pretpostavljam dodjele koncesija na istrazivanje u slavoniji i jadranu) kao sto bi se garantiralo i samim dionicama. Zbog takvog dogovora se nadam da ce i kreditor imati utjecaj na formiranje uprave i stolicu u nadzornom odboru.

Ovakav projekt nije neostvariv kada se gleda kolicina i cijena novca dostupna kod investitora, kao i ukupne situacije sa MOL-om. Problem je u iluziji da ce odjedamput Hrvatska drzava svojim sposobnim menađmentom preokrenut propadanje INA-e i da ce joj vrijednost rasti zajedno na profitom. Znamo kako se u RH radi, pa pobogu ministar financija ne moze naci dva najbliza suradnika, jedino tko ce se upustit u vodjenje INA-e su oni koji su dovoljno neodgovorni, a vjerojatno sposobniji za spletke i ispod stola nego za sprovest stvarno restrukturiranje.

Georgija,
nazalost …si totalno u pravu. na našu veliku žalost…

Ja nisam ko birtić.... ...ja od žena ne tražim savjet, al bi im GA dao....i dvaput ako treba [emo_smijeh]

New Report

Close