‘Bez pravih reformi prijeti nam grčki scenarij čim nestane jeftinog novca’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Bez pravih reformi prijeti nam grčki scenarij čim nestane jeftinog novca’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

uvedite pravo javnosti na sve informacije (Internet) i stvari ce se same početi slagati jer će javnost biti najbolji regulator za mućke i podvale koje su sada na vrhuncu.
Uveti preferencijalno glasovanej i nestat će i zadnja otpor napretku “monarhističko upravljanje partijama na vlasti”.

Sve ostalo će samo vrijeme popravit.

Drzavna uprava u Hrvatskoj odavno je postala svrha samoj sebi. Oni se pretvaraju da ‘posluju’ jedni s drugima. Pa cete tako vidjeti perverzne izjave da grad ‘posluje’ sa Zupanijom, Zupanija ‘posluje’ s drzavom. To su sve nebuloze sustava koji je toliko narastao da sad mora izmisljati poslove izmedju svojih org jedinica kako bi opravdao svoju perverznu velicinu i besmislenost. Kad ti treba neka dozvola, npr. za gradjenje sto je svjezi primjer koji se meni dogodio, imat ces slucaj da ces morati davati prijedlog za pristupnu cestu jednom sluzbeniku u gradskoj upravi, dok ces dozvolu za kucu kao idejno rjesenje davati drugom sluzbeniku. Sto ce se voditi kao 2 odvojena predmeta i jedan nece moci proci bez drugoga i cesto se dogodi da je jedan uvjet drugome i vice versa. To je jedna nebulozna situacija. Normalno bi bilo da isti sluzbenik vodi oba predmeta kao jedan predmet. Normalno bi bilo da od datuma zaprimanja dokumentacije odmah dobijes rok u kojem ce se dozvola izdati ili odbiti. Normalno bi bilo da se netko javi na telefon kad nazoves drzavnu upravu i pitas sto je s tvojim predmetom (ali nitko se cesto ne javlja, a ako se netko javi, to je najcesce portir koji nista ne zna). Glavni problem HR administracije je zaostalost i totalna neucinkovitost. Rjesenje je jednostavno u kreiranju paralelnog sustava koji bi bio ispravno postavljen, i nakon toga polako prenosenje posla na taj paralelni sustav i kad se to napravi jednostavno treba ugasiti postojece cudoviste koje smo kreirali. To je to.

I jos jedan komentar: ako stvarno zelimo reformu, potrebno je potpuno ukuniti sluznu javnih biljeznika jer to ne sluzi nicemu. Oni zapravo sam validiraju identit osobe koje potpisuje ugovor. To bi trebalo moci raditi BESPLATNO u svakoj ispostavi drzavne uprave, poreznoj, gradskoj upravi, vodovodu ili komunalcu. Za validirati osobnu iskaznicu nisu potrebne nikakve posebne kompetencije. Ako bi se ukinula sluzba javnih biljeznika, ljudima i poduzetnicima ustedilo bi se preko 2 milijarde kuna godisnje. Tih 2 milijarde predstavlja cisti trosak jer javni biljeznici ne stvaraju NIKAKVU dodanu vrijednost nego SAMO TROSAK firmama i stanovnistvu.

Nostraduru, 09.07.2014. u 12:41
>>Neefikasna javna uprava je prepreka i ekonomskog oporavku pa reforma mora proširiti prostor tržištu i privatnom sektoru čija će želja za zaradom proizvesti bolje ekonomske ishode od bilo kakvog državnog dekreta, zaključila je bivša ministrica financija Martina Dalić. <<[/quote] Evo sad znamo koji je HDZ-ov plan -sve državno treba rasprodati i pretvoriti u privatno. Nema šta jednostavan plan u kojem se može ostvariti dobar postotak. --------- Međutim, zar se ne treba zamisliti? Može li 100 uspješnih poduzetnika otići na pusti otok i obogatiti se bez trgovine sa svijetom van otoka? Zašto ne mogu? Kada bi mogli? Samo kada bi više novaca dolazilo na otok, nego odlazilo. Ne treba li se pitati, od kuda vanjskom svijetu taj višak novca. Ako se samo radi o koncentraciji tj. oduzimanju drugima, onda je jasno da nema happy enda za sve nego samo za one koji koncentriraju bogatstvo. A ti će naravno biti manjina kojoj ovaj sustav paše. I zovu se kapitalisti i njihovi frendovi oportunistički političari.  Nemojte sada reći da niste znali što će se dogoditi ako se ponovo na vlasti dovedu oni koji ne rade za dobrobit velike većine.

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

Takozvani “jeftin novac” ne postoji! Postoji samo “pozajmica sa kamatom” odnosno budete dužni više nego što ste pozajmili. A kada pozajmicu iskoristite za financiranje “državnog neprofitabilnog preglomaznog” aparata onda se to zove “dužničko ropstvo” a robovi su narod koji sve to mora opet vratiti a vraća se opet pozajmljivanjem tkz. nepostojećeg “jeftinog novca”. Na kraju takvog puta uvijek je bankrot provalija.


Takozvani "jeftin novac" ne postoji! Postoji samo "pozajmica sa kamatom" odnosno budete dužni više nego što ste pozajmili. A kada pozajmicu iskoristite za financiranje "državnog neprofitabilnog preglomaznog" aparata onda se to zove "dužničko ropstvo" a robovi su narod koji sve to mora opet vratiti a vraća se opet pozajmljivanjem tkz. nepostojećeg "jeftinog novca". Na kraju takvog puta uvijek je bankrot provalija.

Već postoji inicijativa za novac bez duga u Švicarskoj: http://www.initiative-monnaie-pleine.ch/english/

The Sovereign Money Initiative in Switzerland


http://www.vollgeld-initiative.ch/ . Pokrenuto je skupljanje potpisa za referendum.

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

New Report

Close