Pošti propadaju franšize, nitko neće preuzeti poštanski ured za 200.000 kn

Naslovnica Forum Komentari članaka Pošti propadaju franšize, nitko neće preuzeti poštanski ured za 200.000 kn

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ne razumijem. Njima ti uredi generiraju gubitke, a drugima bi taj svoj nerentabilan model poslovanja kao franšizu prodali za 100k jednokratno + 100k svake godine? U čemu je kvaka 22?

Njima generiraju gubitke-ne zunači da će netko drugi poslovati sa gubitkom!
Treba samo promatrati konkurenciju i pravovremeno reagirati!
Pakete im je preuzeo Tisak, znači treba raditi na tome da vrate te pakete u poštu. Još uvijek ima puno građana koji svoje račune plačaju u raznim institucijama na šalterima tipa FINA, banke, Tisak i dr., te građane treba vratiti u poštanske urede.
Šaltere treba otvoriti drugim “proizvodima”, razna osiguranja, posredovanja, a što se tiče prodaje raznoraznih sitnica koje im samo stoje na onim neuglednim policama-toga se treba riješiti i pijeći na online ili katalošku prodaju!Imaju prostore na najatraktivnijim lokacijama, klijentela su im konzervativci koji plaćaju gotovinom…. Ima tu puuuno prostora za napredak!

Pa oni bi nekome trebalo platiti da to preuzme, a ne da potražuju tolike novce, posebno u mjestima gdje nema puno stanovnika. I dalje će zarađivati na prodaji poštanskih maraka, zar ne? I usluga slanja paketa bude naplaćivana koncesionaru.
Ne razumijem.
Očito je tih 100 tis kuna “management fee”.
Sramota.
Rasturena je mreža autobusa, vlakova, sad pošta, nema više komunikacije za ljude bez mobitela i interneta.
Sramota.

Za 200 000 kuna napraviš novu zgradicu od 50 kvadrata u takvim mjestima. Ovaj ko je određivao uvjete natječaja nema pojma o poslu. Zato i posluju tako loše. Valjda čovjek ne zna da nas ima samo 4,3 miliona, a ne 85 kao švaba.

New Report

Close