Zaduženje članica eurozone nikad jeftinije u 268 godina

Naslovnica Forum Komentari članaka Zaduženje članica eurozone nikad jeftinije u 268 godina

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

U 268 godina nije zabilježeno jeftinije zaduživanje Francuske, Španjolske, Italije i rubnih država Europe???!!! Međutim, to najjeftinije zaduživanje je namijenjeno za rasterećivanje „ prevelikog tereta refinanciranja dugova“!!!
Idemo to reći, odnosno interpretirati popularnim ali ne i populističkim rječnikom:
Vjerovnik te zaduži po cijeni od 10% na deset godina, znajući da je to preskupo zaduženje ako ne i toksičko zaduženje na koje kao dužnik pristaneš! Uredno plaćaš kamatu, međutim kada dođe vrijeme za povrat glavnice ti to nisu kao dužnik u mogućnosti! Što je interes vjerovnika: povrat glavnice i/ili nastavak tvog zaduženja??? Hoće li sada vjerovnik prihvatiti povrat glavnice, unovčavanje po garancijama za zaduženje i/ili će vjerovnik pristati na smanjenu kamatu i nastavak zaduženja???!!!
Što je „higijena povrata kredita“ u odnosu na rentne interese vjerovnika o kojima piše i govori Thomas Piketty u knjizi „ Kapital u 21. stoljeću“ i Branko Milanović u knjizi „Odvojeni svjetovi“???!!!!
Dakle, tajna vjerovnika je rentni interes iskazivan u kamati a ne u povratu glavnice. Razduživanje na to itekako upozorava! Na negativni teren osim banaka mogli bi skliznuti i investitori pa bi napr. štediše umjesto nerealno velikih kamata na depozite, mogli plaćati negativnu kamatu na držanje novca u banci!!!!???? E to bi tek bilo veselje!!! Ako je volatilnost za dužnike, zašto ne bi bilo volatilnosti i za vjerovnike( investitore, štediše itd.)????!!!

To se zove velikim bacanjem udice. Vidjeti ćemo tko će i koliko riba to izvući na suho. xreforma.wordprss.com

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

New Report

Close