Vlada iz javnih tvrtki isisava 1,2 milijarde kuna

Naslovnica Forum Komentari članaka Vlada iz javnih tvrtki isisava 1,2 milijarde kuna

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Evo pitanje za Pejnovića:

Končar predlaže dividendu od 12 kn po dionici, po čemu država dobila 3x manje nego što planira. Rok za predaju protuprijedloga istekao je prekjučer, skupština dioničara je 22.05, a država u Končaru ima 25% + 25% u Kapitalnom fondu, tako da bez ikakve pomoći može izglasati povećanje dividende. Štoviše, može čak predložiti i da se podijeli neraspoređena dobit iz prethodnih godina.

Pa se postavlja pitanje

1) zašto se u startu nije predložila prikladna dividenda, odnosno znaju li predstavnici države u NO-u što ta ista država ćeli od KOEI-a?

2) na koji način se država misli domoći tih 40 milijuna Končarevih kuna?

katastrofa, elementarna nepogoda, nastavi niz…

http://www.index.hr/vijesti/clanak/milanovicu-evo-tih-prevaranata-i-populista-koji-guse-hrvatske-poduzetnike/741706.aspx

“GRAĐANI neće toliko osjetiti, no moramo to učiniti!”, mantra je koju Vlada Zorana Milanovića koristi svaki put kad je na redu povećanje poreza, trošarina ili promjene u stopi PDV-a. Već više od dvije godine svjedoci smo kako građani itekako osjete svaki “rez” ove Vlade, no proračun odnosno državna ekonomija gotovo da i ne osjete poteze Vlade Zorana Milanovića i njegova glavnog utjerivača Slavka Linića.

Opet su nas prevarili: Novi porezi već od sljedeće godine

Naprotiv, poduzetnici se i dalje bune zbog više od 500 parafiskalnih nameta i većih trošarina, a obični građani na divljanje cijena koje su produkt Vladinih odluka. Reforme su se svele na bjesomučno punjenje proračuna, a rezovi su se pokazali kao ništa drugo doli “guljenje” građana koje se nastavlja “porezom na štednju”.

.

Čisti komunizam. Sve se rješava kroz jednu blagajnu kojom upravlja centralni komitet.

Hrvati su neuki i nesposobni.

Ako HEP ima toliku dobit znaci da previse naplacuje!

Izgleda da kreće investicijski tsunami[emo_plazi]

Nek sve isišu….Javne tvrtke ionako su bankomati, gdje su se godinama
svi samoposluživali…..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Milanović cijeli mandat nije čak ni pomislio na preustroj Vlade unatoč tome da u Vladi ima ljude poput Jakovine koji neznanjem uništava selo a čak i.jednog Hrvatomrzca što je svjetski raritet da u Vladi sjedi čovjek koji napada svaku instituciju koja nosi naziv “Hrvatska…”!!! Toga nema nigdje u svijetu!

Kakva vlada.Struju kupuje od Slovenaca,a od HEP-a uzima 535 milijuna kuna dobiti.Pričaju o investicijama u energetici,pa s kojim novcima ? sustavno pljačka i uništava sva javna poduzeća.To ima samo Hrvatska.

HEP digne sumanuti kredit za investicije s kojim ne zna šta će,i sad od te dobiti umjesto da vrati taj kredit uplati u proračun….ovi isto rade kao HDZ sa HACom….zadužuju javna poduzeća i prebacuju novac u proračun….pojma o pojmnu ovi nemaju….

i da ne zaboravimo i pad je dio leta!

Državno poduzeće diže kredit sa 7 ili 8% kamata, pa taj isti kredit uplati u proračun,barem prividno se država nije dodatno zadužila[emo_vrtimise]

New Report

Close