Mladi se boje zakoračiti u poduzetnički svijet

Naslovnica Forum Komentari članaka Mladi se boje zakoračiti u poduzetnički svijet

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ovaj naslov sve govori. Imam 36 g. i borimse da preživim. Počeo sam prije 18 g. sa otvaranjem obrta i mislio sam da ču uspijeti. Međutim nikako da se pomaknem od početka. Potrošio sam koji milijun kuna a nisam se pomaknu ništa naprijed i danas razmišljam o tome da odustanem i odem u drugu državu što sam na početku svoje poslovne karijere htijeo otiči u ameriku. Međutim odlučio sam pokrenuti posao ovdije gdje sam rođen i to je največa greška. Perspektiva je bila obečavajuča odnosno nisam ni mogao misliti da mogu upasti u birokraciski odnosno politički mlin iz kojeg je jedini izlaz propast. Zakone nam donose ljudi koji nemaju veze sa stvarnošču a kao šečer na kraju glavnu odlulu provodi vam lokalna samouprava ilitiga općina koju nitko ne kontrolira i nema institucije koja provodi kontrolu a u zakonima nema sankcija za vodstvo u općini. Jednostavno ako nemate nekoga tko vas može zastupat u opčini morate imati pono novaca za podmićivanje, međutim ako to nemate nemorate ni pokušavat radit jer je neuspijeh zagarantiran. Pokušao sam na sve poznate institucije i nisam uspio ništa, pokušao sam i preko medije međutim nitko nije želio objavit takvo nešto odnisno nisu se htijeli zamjeriti lokalnov vlasti. ovo je napisano opčenito, nisam dotaknuo moj problem jer bi mi falilo znakova.

I live in Zagreb, but I am a businessman from New Zealand: an exceptionally well performing country economically.
If young people especially, and anyone generally, are needed to begin businesses and develop ideas, the following need happen:
1. Company registration: needs to be fast, easy and cheap(or even free).
2. ‘Business purpose’ should be eliminated. This aspect of registering a company’s purpose doesn’t exist in sucessful economies,it doesn’t matter where profit comes from.
3. Opening a company should not be subject to; parafiscal fee’s, strange non-profit tax obligations, or insisting on an employee (meaning that minimum monthly contributions of about 2000kuna must be paid).This is, in effect, a ‘tax on capital’.
4. Closing a company should be fast, easy, free.

I could go on to include every impediment to business in this country, but its enough to say that a company is expensive for anyone with ideas and a willingness to strive, but little or no capital.

Pravosuđe te ne štiti, država reketari, a lažni i pokvareni kupci čekaju u magli! Pa ti uđi ako si pametan, i častan….. [emo_mrgud]

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

U Hrvatskoj ima vrlo vrlo malo poduzetnika. Većina su lopovi ili robovi…

Država će normalnog čovjeka svojim postupanjem, zakonima i pravilnicima pretvoriti u jedno ili drugo, u promilima se pojavi poduzetnik, ali uglavnom više kao iznimka..

New Report

Close