Jakovina protiv nacionalnih interesa

Naslovnica Forum Komentari članaka Jakovina protiv nacionalnih interesa

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Zabrinut za svoju vlastitu egzistenciju,ministar je napravio jedino što je mogao: pripremu za buduće radno mjesto. Politologija koja za ishodište ne preuzme običnu egzistenciju svakog pojedinačnog političara, svakog pojedinačnog ministra kao običnog čovjeka koji se bori za svoje radno mjesto u uvjetima neizvjesnosti i volatilnosti, samo idealizira političare.
Nisu političari, a posebno ne ovi naši netko tko vodi brigu o polisu, politeikosu, politeia, nego su ,barem ovi naši političari, obični šljakeri koji se bore za golu egzistenciju, za koricu kruha.
Kada za dvije godine izgubi poziciju ministra poljoprivrede, kuda će ovaj bogec ako ne za savjetnika nekome kome je učinio uslugu???!!!
Za dvije godine, nakon što je ostao bez tvrtke ili će za savjetnika ili će za 10 kuna osnovati tvrtku i prodavati i posredovati svoje kontakte koje je ostvario kao ministar za neke tamo naivne poduzetnike. Ubrzo nakon što se iscrpi poduzetnička naivnostorisnika tih i takovih usluga, i kada ostane bez tržišne niše, onda će vjerojatno u pisce memoara koje nikada nitko naravno neće čitati i naivni izdavač tog i takovog memoara pretrpjet će gubitke u visini troškova tiskanja umanjene za prihode starog papira!
Eto to je politika tih običnih ljudi koji igrom slučaja postaju političari i koji igrom slučaja postanu ministri!

New Report

Close