Preko federalizma Putin želi pripojiti dijelove Ukrajine

Naslovnica Forum Komentari članaka Preko federalizma Putin želi pripojiti dijelove Ukrajine

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ukrajna bira između dva zla. Jedno zlo je Rusija. Drugo zlo je zapad. Neka ne izaberu niti jedno od ta dva zla. Neka izaberu samostalni put, za dobrobit svog naroda. Ova ih sada tjera u rat, sa mnogim žrtvama, da bi se nakon toga osjećali ponosni? Pravi Ukrajinci? Pobijedili bi Rusiju? Isti ponos im je nudio i Janukovič, ali bi pobijedili zapad. Također bi pale velike žrtve. I opet bi narod Ukrajne bio taj koji plaća cijenu.

Vođe se bogate.
Neka barem ne ratuju.
Neka ne gine narod.
Zašto vođama nije dosta bogatstva?

rusija je okupirala ukrajinski krim, a kako praktički nije bilo reakcije zapada nakon toga (podsjeća li još koga ta situacija na vrijeme pred II svjetski rat???) može se očekivati daljnja ruska agresija na cijelu ukrajinu, a onda tko zna gdje će se zaustaviti???

možete mi brisati nick, ali ne možete obrisati istinu u raskrinkavanju forumskih drukera i navlakača!

vračanje u ’39-u je taman jednak ekstremizam kakav je milošević indoktrinirao među srbima u bivšoj jugoslaviji.

to otprilike znači da treba počisititi sve ruse koji su se nastanili u ukrajini od ’39-e.

rusi i prorusi u ukrajini su poštivali sve institucije te države, da bi bili istjerani silom iz tih istih institucija, a predvednici te sile su ekstremni nacionalisti koji se mogu zvati teroristima? i to je “proeuropska”, “demokratska” ukrajina? držeći im stranu zapadne zemlje nezaustavljivo guraju ukrajinu u rat koji će je skoro sigurno načiniti najsiromašnijom zemljom u europi, možda u svijetu. a od kredita koje će dobiti, njihovi lideri će uvijek imati za vile, džipove i pametne telefone.

i potpunom laiku u geopolitici je jasno da se rusija ne može povući, to bi za njih bilo jednako kapitulaciji zemlje. prorusima u ukrajini se potpuno negira pravo na političko biće – nakon što su istjerani iz institucija, sve njihove akcije, bile nasilne ili nenasilne, nazivaju se “ruskom agresijom”. to je model koji je jako neuspješno probao gruzijski predsjednik.

bez obzira na to što ukrajinci mogu imati pravo da budu frustrirani mnogim stvarima, ovakva radikalizacija je potpuna propast za ukrajinu. potiče je gđa timoščenko koja je politički odavno propala, koja je dokazano nesposobna da usmjeri ukrajinu u bilo kakvom jasnom i perspektivnom smjeru, i vlasti i slasti privilegija može održati samo radikalizacijom stanja, pod svaku cijenu.

New Report

Close