Ovaj američki bogataš tvrdi: Imućni bi trebali imati veće pravo glasa od siromaha

Naslovnica Forum Komentari članaka Ovaj američki bogataš tvrdi: Imućni bi trebali imati veće pravo glasa od siromaha

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Izgleda da bogati pokušavaju do kraja demokraciju pretvoriti u plutokraciju.

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

Eto, upravo sam to predlagal jednom lokalnom politacaru, da proba progurati ideju da pravo glasa imaju samo oni koji plaćaju porez i to toliko glasova koliko su poreza platili. Zašto? Zato jer u protivnom sustav po defaultu teži raspadu, kakvom upravo svjedočimo u HR (raspadu mirovinskog i zdrastvenog sustava.) Logično je da ljudi na socijali, penzioneri i sl. glasaju za one koji im više obećaju (populisti) za za što veća osobna prava. I sto onda imamo? Da iz plaće idvajam mjesecno 800 -1000 kn za zdrastveno, a kad dođem kod doktora plaćam isto kao i onaj koji si doma guzicu grije. Izbrali smo kapitlizam i nema to više ljubavi i socijale… to mora ljudima konacno postati jasno. ja se ubijam od posla, placam poreze, a drugi iskorištavju tzv. socijalnu državu. Ljudim mora postati jasno da se moraju pobrinuti svaki za sebe, a ne da čekaju državu. Tko ne radi nemože ni imati socijalna prava. Točka!

Vrag šalu bere, a penezi ga ne!!!

Imućni bi trebali imati veće pravo glasa od siromaha !

Nemože isto vrijediti glas imučnog i onoga koji nije u stanju toliko zaraditi ni da prehrani sebe , ženu a ni djecu.

Siromahi neznaju pomoći ni sebi pa i njihov izbor je uvijek pogrešan.

Imućni bi glas dali onima koji bi im pomogli da se još više obogate a imovinu bi ulagali u progres , otvarali nove tvrtke i zapošljavali siromašne.

Evo kod nas siromašne, krave muzare i paraziti imaju ista prava :

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/115594-krave-muzare-i-paraziti-koji-su-doveli-milanovica-na-vlast-sada-krecu-u-njegovo-rusenje.html

Za 20 godina hrvatske neovisnosti na 50-ak tisuća raznoraznih udruga potrošeno je oko 30-ak milijardi kuna.
Iako među njima ima onih koje su društveno potrebne i korisne, veliki je broj parazita koji su se sada osjetili ugroženima jer ubuduće više neće moći mažnjavati novac hrvatskih građana bez kontrole.
Sada bi podržali čak i mrskog im Karamarka, samo da im vrati status kakav su imali sve ove godine.

.

slažem se sa Bushmenom.
bio bi pravedan i sustav nagrade naobrazbe ili IQ-a, zamislite da se vi cijeli život trudite naučiti nešto novo, obrazujete se, čitate knjige, proučavate politiku, ekonomiju, sociologiju itd… dok netko cijeli život provede u kladionici nezainteresiran za svjetska zbivanja i opću kulturu, živi od ‘welfarea’. Na kraju nas države sve isto tretira jer kad glasate svačiji glas vrijedi isto, prevedeno: država se na izborima pop*ša na vaše znanje i trud.

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

New Report

Close