Hrvoje Prpić na Facebooku: To je to, prestajem s radom u Hrvatskoj

Naslovnica Forum Komentari članaka Hrvoje Prpić na Facebooku: To je to, prestajem s radom u Hrvatskoj

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

One hit wonder [emo_naivan]

Ja sam imao identičan slučaj prije 15 godina, isto je inspektor morao napisati nešto. Legalan reket i otimačina. Ja nažalost nemoguće pobjeći iz vukojebine.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

Jednom prilikom dok sam u poreznoj upravi, na hodniku, čekao svoj termin kod referentice bio sam svjedokom razgovora dvoje poreznih inspektora koji me nisu primjetili. Njihova se priča uglavnom svodila na kukanje o premaloj plaći. Pričali su o nekom pekaru koji navodno ima prihod od 25.000,00 kn dnevno, dok oni rade za 6.000,00 kn mjesečno i da im uopće nije žao što su ga kaznili, jer kako jedan šiptar može zaraditi milijun eura godišnje.
Iz razgovora dalo se zaključiti da je kod navedenog poslodavca sve štimalo, jedini mu je (porezna) greška bila taj što je “šiptar”.

Takvih je primjera milijun, samo su nijanse različite.
Eto toliko o pravnoj državi, vjeri u institucije i poslovoj sigurnosti.

A one-hit wonder is a person or act known mainly for only a single success. The term is most often used to describe music performers with only one hit single or for having one signature song that overshadows their other work. However, the term is used as well to describe other, related phenomenon such as a software company that only has one widely successful release and an athlete known for only one major career event.

http://en.wikipedia.org/wiki/One-hit_wonder

Država znanja…ode to sve polako u onu stvar…Muđahedini bar imaju jaja, kod nas nitko….

Možemo mi pljuvat po državi i službenicima koliko hoćemo ali ako ti se potrefi to.isto desit će ti se u bilo kojoj državi svijeta jer ljudi su svugdje slični makar država bila superorganizirana. Više je to gorčina zbog sudbine HGspota….da je on na mjestu MSana sigurno ga se ne bi čulo da se buni po fejsu kao što se ne čuje vlasnika MSana a većina ni ne zna tko je vlasnik…tip je jedan od najbogatijih Hrvata

Covjek koji je pricao bajke o svom megaprojektu, te da je upucao 1 mil € u njega, te da ce to biti revolucionarna kupovina u njegovom internet shoping centru. Molim vas, jos jedna velika prica i bajka, kojoj je dosao kraj.
Gosp. Hrvoje neka vam je sretno izvan hr, samo nemojte u ljeto dolazit na more, ako vam se ovdje sve zamirilo.
Sretan put

Tko je vlasnik MSana? Stipo Matić. Ćovjek je tu pored mene prodavao švercanu robu. Nakon toga se uvalio u HV pa polako u ostale državne institucije. I eto. Treba mu priznati da zna posao. Ima nešto što cijenim kod takvih, jedan od takvih primjera je i Luka Rajić. Ipak ne bih volio da oni postanu primjer uspješnih poslovnih ljudi.

Hvaljen Isus i Marija!

nije mi jasno kako ovakvi dobiju medijsku paznju !
čovik nece vise radit kod nas i … (da mu podignemo spomenik ??? ) !
pa ja sam izreketaren od porezne u zadnjih 15-tak mjeseci cca 400 000 kuna,
jer “po misljenju poreznog organa nisam imao pravo na … ”
kad sam ih pitao po kojem je to zakonu odgovorili su mi da je to njima dovoljno, ali da cu imati pravo na zalbu !!!
ali ja nisam dobio pravo na zalbu, jer su mi rjesenje objesili na oglasnu plocu i uskratili mi pravo da se zalim jer je prosao rok za koji nisam ni znao da otkucava !!!
takvi u vecini su svi po drzavnim sluzbama !!! prije svakog ko je i malo smrdio na hdz-ovca zaobilazili su u krugu od 1 km a sad nam ti isti utjeruju dugove za slinica i dokazivaju mu se i njegovim sefovima kojih je on postavio ! samo sad ne smrde na hdz nego na sdp !!!
uzivajte svi, lijep je dan[emo_smijesak][emo_smijesak]

Hrvoje, ispada da ne razumiješ igru! Legalni reketari dolaze po svoje, a Ti se trebaš dovinuti kako sebi “uzeti svoje”, a ne pretjerati! Zatim se svi čudimo raznim Sinovčičima, Kutlama, Fižulićima i sl. Naravno postoje i kancerogeni elementi kao Sanaderi, Vidoševići, Merzeli i sl., a o silama zla kao Pusići, Pupavci, Mesići da i ne govorimo…

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Još jedan propalitet ode iz hrv. Firma mu je u stečaju. Šta misli da će mu vani cvasti ruže. hahaha[emo_palacd][emo_palacd][emo_palacd]

zar misli da će itko žaliti za njime koji je ovamo doveo hrpe kineskog smeća od kompjutera i ostalih gluposti. čime nas je ovaj zadužio da mediji pišu o njemu? presuda mu ne paše i sad ne valja država. ali avaj – vani će mu od posljedica knedla zastati u grlu ako bi se tamo usudio ovako pljuvati po sudovima i toj državi. i čovječe, ošišaj se. po mogućnosti u omraženoj RH jer vani je šišanje ovakve grive 100 eura.

...povijest se ponavlja...

Par informacija za neinformirane.

Ovo nema veze sa HG Spotom. HG spot je prodan prije nego li je tvrtka zapala u probleme i gospodin Prpić nije više imao veze sa time.

Drugo ako je istina ovo što govori (da je kazna i PDV odbijen iz razloga što na računu nema JMBG) onda su tu država i pravosuđe napravili ogromnu grešku.

Osobno ja mu vjerujem, u zadnjih godinu dana vidio sam toliko nebuloza sa strane porezne uprave, naplaćenih kazni koje nemaju osnovu u zakonu da me zapravo čudi kako još nitko nije pokrenuo sudske tužbe protiv iste (ali vjerojatno će i do toga doći).

Na kraju, HG spot je možda i dopeljao jeftina kineska računala, ali kupac je sam odlučćivao hoće li kupiti računalo od 2000 kuna ili 2000 eura…

Covjece pa sta si ocekivao. Kod nas se reketari jos od rata, tocno se zna tarifa koliko moras uplatiti svaki mjesec, da bi normalno mogao voditi svoje poslovanje. Samo ne zaboravi prpicu da te je hrvatska i stvorila, a ne linic. Pa ne moras po nama koji ostajemo sijati zlo.

New Report

Close