OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.sda.hr/portal/f?p=100:2:4495018970883491::::P2_SEC_CODE,P2_PROCESS,P2_PROCESS_VALUE:YLT7MW,10,139

OT-OPTIMA TELEKOM d.d. – povećanje temeljnog kapitala

26.09.2007

Poštovani,

u skladu s člankom 87., a u svezi s člankom 88. st. 2. Pravila Središnje depozitarne agencije d.d. (dalje: Agencija) i Rješenja Trgovačkog suda u Zagrebu od 20. rujna 2007. godine, broj: Tt-07/10136-2, obavještavamo vas da je Agencija dana 26. rujna 2007. godine za OT-OPTIMA TELEKOM d.d. (dalje u tekstu: Društvo) obavila u sustavu Agencije upis povećanja temeljnog kapitala Društva.

Društvo je na Glavnoj skupštini dana 24. kolovoza 2007. godine donijelo odluku o povećanju temeljnog kapitala izdavanjem novih dionica.

Temeljni kapital povećan je izdavanjem 2.000.000 novih redovnih dionica oznake OPTE-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa 10,00 kn.

Na taj način temeljni kapital je povećan s iznosa od 200.700,00 kn za iznos od 20.000.000,00 kn, tako da ukupni temeljni kapital nakon povećanja iznosi 20.200.700,00 kn i podijeljen je na 2.020.070 redovnih dionica oznake OPTE-R-A pojedinačnog nominalnog iznosa 10,00 kn.

Jasno je da se i oni pripremaju za IPO kako je i najavljeno prije nekoliko dana. Iako im je prvi plan bio izlazak na burzu ne prije 2009. i ne poslije kraja 2010. očito ih je interes za HT povukao da iziđu što ranije.
Za one koji znaju s dionicama mogla bi ovo biti i dobra prilika, no ako se opet pojavi hrpa ‘svježih’ dioničara bit će kaosa… [smiley1]

[color=blue][b]Ferengi Rule of acqusition #37: Ask not what your profits can do for you, but what you can do for your profits.[/b][/color]

Samo da ne udare suludu reklamu po medijima,ima li najava kada će se kreniti IPO

Malo dionica imaju za IPO! [smiley2][smiley2]

I love the Smell of Profits in the Morning

dobar dan svima,,ja sam novi na forumu pa se nisam htio miješati jer bas nisam kompetentan ali i ja mogu dati mali doprinos ovom forumu.sto se tiče najave ipo-a optime imam informaciju iz prve ruke da ce se odrzati krajem 11.-tog mjeseca.toliko od mene


dobar dan svima,,ja sam novi na forumu pa se nisam htio miješati jer bas nisam kompetentan ali i ja mogu dati mali doprinos ovom forumu.sto se tiče najave ipo-a optime imam informaciju iz prve ruke da ce se odrzati krajem 11.-tog mjeseca.toliko od mene

Znate onu :
” Kada se male ruke sloze …”
Vjerujem da i vas glas moze dobro doci, AVE.

"Strikane, strikane, a koji su nasi"

http://www.crosec.hr/jik/obv_files/P_3213099_221206.pdf

Izgleda se dan IPO-a približava pa nebi volio da nas “uhvati” nespremne. Molim štovane kolege ukoliko imaju negdje novijih podataka od ovih u linku da nam ih došapnu pa da nakon toga krene i konstruktivni dio rasprave o budućnosti ove dionice.

TRTF-R-A: Bio on crn ili bijel, tartuf je uvijek gastronomski dragulj. Ali kao i svaki drugi dragulj i tartuf se teško pronalazi.

Optimo suzo moja… tko će dočekati izlazak ove dionice na burzu. Ako je istina ovo za 11. mjesec to je jedna jako lijepa vijest. Osobno sam mislio da će čekati proljeće da se situacija oko HT-a i izbora smiri, ali izgleda da su se dečki odlučili požuriti. Vjerojatno su procijenili da je bitno biti prvi mali telekom koji će izaći na burzu, a IPO za vrijeme izbora znači da pozivaju samo one koji znaju šta rade.

U telekom sektoru se očito stvari dobro kuhaju dobrano ubrzano ovim HT IPO-om, da podsjetim :
* Metronet kupio Vodatel Vaš link
* Portus postaje H1 telekom Vaš link
* Bewag kupio DCM i AK Vaš link
* priča oko Iskona i HT-a je nadam se svima poznata

Čini mi se da je ovo samo početak konsolidacije, čeka nas tu još dosta merger&acquisitions. Optima kao drugi fiksni telekom operator očito ne smije previše čekati. Neće tu naravno preveliki kapital biti u igri, mnogo više od preuzimanja moglo bi koštati investicije u optiku (FTTH) i Wimax. Ali te investicije ionako moraju svi proći ako misle postojati u budućnosti, nažalost HT-a i DT-a ovdje se sigurno karte nanovo miješaju jer i oni moraju izvršiti iste investicije.

Jednu stvar bih jako volio vidjeti kod ove dionice, da i zaposlenici dobiju pošten popust. Znam par ljudi koji tamo rade, bili su najbolji studenti FER-a. Zaposlenici kao ozbiljni dioničari u ovakvoj vrsti firme mogli bi biti ključan faktor pri otimanju kolača od HT-a i privlačenju novih kvalitetnih ljudi.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

za sve koji znaju s dionicama taj kaos vjerojatno jedva čekaju ali mislim da nakon atlantika kaosa više neće biti

Ne bude opet tu kruha za nas male investitore.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=265cfd97-37df-48fe-a025-2bc9f3139ba4&open=sec

Knjige i kava

Realno, i kod Atlantica i kod OPTIME vlasnici su shvatili da je bolje prodati većim igračima i onda prepustiti stvar burzi koje kod tako malih izdanja diže cijenu u nebesa.

HT je sve naučio da čim se dionice tako disperziraju automatski se ruši cijena, što državi nije bitno, ali privatnim vlasnicima svakako je.

Premješteno iz teme: [color=blue]OPTE (Optima telekom d. d.) [/color]

Baš sam malo prije pročitao ovu vijest u Lideru. Navodno da je več i prospekt u Hanfi. Budemo vidjeli.

you think your special you do, i can see it in your eyes

Premješteno iz teme: [color=blue]OPTE (Optima telekom d. d.) [/color]

Već se pričalo o ovome da bude bilo još u 11. mjesecu.
Navodno su svi svoje IPO-e htjeli strpati prije izbora ali nije uspjelo jer Emilu nisu dozvolili prije HT-a.
Ovaj bi bio turbo previše za ovu godinu jer već ovo dosad se katastrofalno odrazilo na cijelu burzu.
Mislim da će i ovdje biti navale; bojim se da nam slijedi još jedna rasprodaja [smiley6]

Premješteno iz teme: [color=blue]OPTE (Optima telekom d. d.) [/color]


Ovog THT-a kaj je nedavno imal ipo već mi je pun kofer kaj ne raste, a eto stiže i novi kandidat, o ne……….! [smiley15]

Čuj stoji na 36 % zarade u mjesec dana .

Al nam nije dosta .

Moramo imati bar 50-60 % kaj ne ?

New Report

Close