Matica umirovljenika podržava da se uplate iz 2. mirovinskog stupa preusmjere u 1. stup

Naslovnica Forum Komentari članaka Matica umirovljenika podržava da se uplate iz 2. mirovinskog stupa preusmjere u 1. stup

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

je li netko g. Kovačiću objasnio da, za razliku od I. stupa, novac koji trenutni radnici uplaćuju u II. i III. stup ide na njihov osobni račun za njihovu buduću mirovinu?

ili to on zna, ali mu puno ne znači jer će on do tada biti odavno 2 metra pod zemljom..

njih interesira samo da sebi poprave mirovine, a to što ćemo mi kad odemo u mirovinu grickati korijenje, fućka se njima jer ih tada neće biti

[u][b]oštećeni ulagači trebali bi, uz savjetovanje s pravnicima, tužiti radi naknade štete i gubitaka forumske drukere i navlakače koji plasiraju neistine na forumu![/b][/u]

Ostvari li se ovo o čemu pričamo nema natrag…
To če biti čavao u lijes svim građanima RH,tržištu kapitala i gosšpodarstvu općenito.
Ako ovi crveni kmer to naprave onda su sami sebe pokopali..ovo im je zadnje što će im se tolerirat..mogu se slobodno pripremit za prijevremene izbore..
Naravno da pri tom ne mislim da hdz bi trebao doći na vlast…
Noga u guzicu svima i idemo sami spašavat državu od ovih debelokožaca i debeloguzaca i foteljaša sda kvocijentom inteligencije na razini sobne temperature i razinom poslušnosti kao u čistokrvnog labradora..

A BALVANA!!! :) :) :)

isto tako bi mogli i nacionalizirati i kapitalizirati kuće, stanove, vikendice i štedne knjižice matice umirovljenika i uplatiti ih u 1. stup…u ćemu bi bila razlika?

a mogli bi i ukinuti 1. stup generacijske solidarnosi pa nek vam Vesna Pusić da mirovine iz EU fondova kako vam je obečala kada vas je kupovala prijetnom da neće biti mirovina ako ne zaokružite ZA na referendumu o ulasku Hr u Eu …

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Ova je izjava pristrana i ne može biti objektivna. Ovo je otprilike isto kao i da kriminala c daje izjavu kako bi bilo dobro da se ukinu kazne za kriminalna djela.
Umirovljenike treba izbaciti iz demokratskog odlučivanja i svakako treba uvesti meritokraciju (kada odlučuju samo oni koji privređuju).

http://www.niktitanik.com/2011/09/02/2783-100-kuna/

Smatraju kako su u vrijeme recesije nužne promjene u mirovinskom sustavu, te podsjećaju da najveći broj, posebno zapadno europskih zemalja, drugog stupa mirovinskog osiguranja nema.

Ovo nije istina. Imaju drugi stup ali je dobrovoljan. To i jeste najbolje rjesenje. Uplacuju oni koji zele i kada zele.

Također, iskustva drugih zemalja – Češke, Poljske i Slovačke pokazuju da se zamrzavanjem uplate za drugi stup, može zaustaviti akumuliranje javnog duga, ali i dobiti na vremenu za provedbu nužnih reformi, naglašava zamjenik predsjednika Matice Josip Kovačić.

Prva zemlja koja je nacionalizirala mirovinsku stednju je Argentina 2008-e. Argentina je pred bankrotom danas, inflacija je 25%. Ako drzava nacionalizira stednju onda ima puno manje motiva da provodi reforme jer je dobila jos jedan izvor zaduzivanja i oporezivanja. Novac ce se koristiri isljucivo na kupovanje glasova, kao i do sada.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Kao što smo već više puta konstatirali…Uvođenjem reda uveo se nered.

Država će svoje prste zavući gdje god može, pa i u drugi stup, u štednju, u cijene režija i još u trošarine i to samo da se ne bi morala uhvatiti rješavanja problema.

Još uvijek se sjećam kada su uvodili drugi stup kako je to sve bilo krasno i bajno, i kako naravno sve zemlje europske unije to imaju….


isto tako bi mogli i nacionalizirati i kapitalizirati kuće, stanove, vikendice i štedne knjižice matice umirovljenika i uplatiti ih u 1. stup…u ćemu bi bila razlika?

Odlično rečeno Barbosa!

Ne pratim baš medijsku scenu, Crkvu, FB, “događanja naroda” i slicno, ali nekako mi se čini da nema na vidiku neke akcije, bune, referenduma ili sl. na temu nacionalizacije buducih mirovina sadasnjih radnika?
No kad se trebalo mijesati u medjusobni dobrovoljni odnos dvaju punoljetnih osoba onda je to bila top tema i organizirali su se referendumi?!
Je li bilo ovih dana kakvih prozivki s Oltara vezano za buduce siromasenje bozjih ovcica?

Neka manjak svog rastrošnog života popune smanjenjem postojećih mirovina za 20 % i tu si nadoknade…ne dirajte nam II stup ..to je naša lova ..PRIVATNA !!!!! druže Liniću ..Neće proći !!!

New Report

Close