Vlada tržištu prepušta poslove na kojima radi 20-ak tisuća ljudi

Naslovnica Forum Komentari članaka Vlada tržištu prepušta poslove na kojima radi 20-ak tisuća ljudi

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

To je potez koji ide na ruku nekim privatnicima koji će davati te usluge. To se inače zove korupcija!

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

Sve mi je svejadno.[emo_smijeh]

Kako to može biti isplativije ? Kakve sulude cost/benefit analize će raditi u međuvremenu ?

Ni jedan privatnik neće raditi bez barem 20% ugrađene zarade. Kad je država korisnik, nastojati će do minimuma smanjiti kvalitetu u svoju korist. Zaposlenici koji su do sada radili marljivo za minimalac biti će izloženi pritisku da rade više za još manje plaće.

U manjim sredinama gdje nema konkurencije to će se pretvoriti u apsurd.

Stvaran višak u javnom sektoru su nataloženi formalno visoko obrazovani prijatelji dužnosnika, bivši rukovoditelji, uhljebi svih vrsta, nećaci i kumovi političara, preko veze nagurana tajkunska djeca sa kupljenim diplomama, i horde sličnih …

Čestite kuharice, čistačice, portiri, knjigovođe, domari, …, nisu višak i teret nego kičma zbog koje javni sustavi funkcioniraju.

Žalosno da nitko najprije nije riješio status zaposlenika u tim tvrtkama za čišćenje. To su ljudi bez ikakvih prava osim prava na rad za vlasnika tvrtke za minimalnu plaću, često nepuno radno vrijeme iako tih nekoliko sati nija dovoljno za obaviti sve što se očekuje(kako bi se manje moralo platiti rad, jer im je previše dati cijelu minimalnu plaću, ako se to može nazvati plaćom), nemaju pravo biti bolesni jer imaju ugovor na mjesec dana ili dva pa se tako po mjesec-dva i produžuje, često nemaju sredstva za rad , a od njih se očekuje da sve blista…ima tu puno toga.

New Report

Close