Javna poduzeća prepustiti tržištu, smanjiti poreze…

Naslovnica Forum Komentari članaka Javna poduzeća prepustiti tržištu, smanjiti poreze…

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

28 posto Hrvata financira sve ostale:

Porezni obveznici su najugroženija manjina

28 posto Hrvata financira sve ostale: Porezni obveznici su najugroženija manjina

AKO STE porezni obveznik u Hrvatskoj, odnosno ne primate plaću iz državnog proračuna već radite za privatnika (ili ste sami privatnik), dajem vam na znanje sljedeće

Da ste pripadnik manjinske skupine građana.
Poreznih obveznika u Hrvatskoj je manje od milijun, a stanovnika je 4,3 milijuna.
Od 3,7 milijuna glasača samo je 28% poreznih obveznika.
Ostatak od 72% glasača svoje prihode bazira na državnom proračunu odnosno na novcu kojeg država oporezuje poreznim obveznicima i daje njima.
Oni se nazivaju porezni konzumenti.
Porezni konzumenti su predstavnici Vlade RH, saborski zastupnici, birokrati, javnosektoraši, primatelji poticaja iz državnog proračuna (kronisti, nevladine organizacije itd.) i mnogi drugi.
Porezni konzumenti pišu zakone!
Odbor za Ustav RH je na prijedlog sindikata i “nevladinih” organizacija predložio zabranu referenduma koji se odnose na pitanja o državnom proračunu i porezima
Sabor je u petak podržao prijedlog Odbora za Ustav RH (točka 5.)
U Ustav će se ugraditi zabrana referenduma o porezima

http://www.index.hr/vijesti/clanak/28-posto-hrvata-financira-sve-ostale-porezni-obveznici-su-najugrozenija-manjina/716628.aspx [index.hr]

.

da i su ijednom riječju najavili otpuštanja u državnom sektoru, još bih rekao da oni imaju bar mrvicu vjerodostojnosti i ozbiljnosti.

no kako svi znaju da upravo državna potrošnja koja je sama sebi svrha samoubilački generira enormne poreze, ovo je jednako gadna podla demagogija kao i ona sdp-ova.

čak i ovog časa dok tule o investicijima kao i sdp, dva hdz-ova župana blokiraju najveće potencijalne investicije u državi. boljševici i mrzitelji privatnog vlasništva i tržišne ekonomije jednostavno ne mogu protiv sebe.

sada je samo pitanje hoće li bar jedan ozbiljniji dio birača prihvatiti da obje ove stranke kao i njihovi trabanti trebaju nestati se scene ili će se država i društvo rastočiti do kraja.

Najugroženija manjina su oni koji zarade svoju plaću, a tih je oko 10%! HDZ-ovo trabunjanje oko tzv.gospodarskog programa je čista blasfemija za neuku raju!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

bili su 17 godina na vlasti da naprave sve gorenavedeno i sada bi opet da im damo povjerenje…obećavao je i Sanader smanjenje PDV-a 2004 i čim je došao na vlast odmah zaboravio na to

U hdz-u trenutno nema kompetentne i odgovorne osobe koja može pričati o takvim stvarima. Sve što pričaju su priče za malu djecu.
Sudeći po trendovima i projekcijama da će Hrvatska iduće godine biti u pozitivnoj nuli što se tiće rasta do 2016. on će se kao takav dogoditi i bez njihovih gluposti.
Sve što su imali reći i napraviti mogli su, sada plaćamo cijenu svega toga i na žalost to mora rješavati ova vlada, ali proći će i to. Narod će izdržati.
Oni pokušavaju ponovo doći na vlast, pa to je toliko apsurdno i besmisleno da čisto ne mogu vjerovati da postoje oni ljudi koji su na njihovoj strani i u njihovoj stranci i da to sve podržavaju! Ili su kao oni sami ili jednostavno zatupljeni…

Sve je to populizam,prodavanje magle i zelja da se dodje na vlast.Sanader je vikao na rivi a odmah po dolasku na vlast izrucio generale.Kosorica se 2 god.bavila ulaskom u EU i nista nisu radi u gospodarstvu.Martina Dalic i Djuro Popijac su bili ministri 1 i 2 god. I ostali ne zapamceni.Javljaju se sada kada je na pomolu izlazak iz krize jer se boje da bi ovi mogli uspjeti u svom mandatu pokrenuti zemlju.Sacuvaj nas Boze HDZ-a i SDSS-a.

Naročito me impresionira njeno kolutanje očima, na trenutke to djeluje negodno i nikako je ne mogu shvatiti ozbiljno a da i ne govorimo o Šukeru i Miloševiću sa dva imena.


bili su 17 godina na vlasti da naprave sve gorenavedeno i sada bi opet da im damo povjerenje…obećavao je i Sanader smanjenje PDV-a 2004 i čim je došao na vlast odmah zaboravio na to

a što su SDP/HNS napravili u ove 2 godine? svi pokazatelji su totalna katastrofa! jedino o čemu pričaju kako im je za sve kriv HDZ pa zato ne znaju pokrenuti gospodarstvo!

[u][b]oštećeni ulagači trebali bi, uz savjetovanje s pravnicima, tužiti radi naknade štete i gubitaka forumske drukere i navlakače koji plasiraju neistine na forumu![/b][/u]

Čim se je HDZ-ov model pojavio u vijestima, odmah je okarakteriziran kao lopovski. Lijepo je jučer Milovanović napisao da ON nema alternativu. Komunistička partija svake zemlje misli upravo tako: da oni nemaju alternativu. Zar nije svima jasno da Milovanović provodi jugoslovenski nacionalizam sa komunističkom ideologijom.

Pazi sad, “javna poduzeća treba prepustiti tržištu”, ali ne i privatizirati, pa onda strpati svoje uhljebe, pa se čuditi kad dođu na rub propasti i vikati kako se prodaje obiteljsko srebro. Koja šizofrenija.

Zašto politika nemože pokrenuti gospodarski uzlet?
Jednostavno, političari su nesposobni, nemaju znanja, njihov najveći domet je viriti nekome iz guzice, obmanjivati i lagati.
Još nisam zamijetio da je netko od vrhunskih poduzetnika ušao u Vladu.U Vladu se dolazi zbrinjavati “podobne”.
Gospodarstvo trebaju pokrenuti gospodarstvenici a ne političari.
E sada druga, vrlo bitna stvar.U Hrvatskoj je jako malo sposobnih gospodarstvenika,.
Kao država nismo se adekvatno pripremili za tržišno gospodarstvo, jer mislili smo da sam ulazak pod okrilje EU nosi odmah i boljitak.
Treba vizija razvoja Hrvatske, pa prema tome i školovati budući kadar.
Dobit treba ulagati u inovacije, nove strojeve itd, a ne nove BMW-je, Audije,Jahte,…itd.
Kriza je tek počela.
Samo naivci mogu vjerovati da će Hrvatska izać iz krize.Moguće je da se desi rast koji posto ali ništa od toga.
Možda, kažem možda, da ako naprave jasnu strategiju razvoja i tome podrede sve ostalo(od školovanja, osposobljavanja radne snage itd), možda generacija koja će se sada roditi bude živjela normalnim životom

ako u ustavne promjene uvode kriterij izlaznosti na referendum, onda se po istom tome meritumu stvari ima primjeniti i na izborni zakon što će svakako potaknuti pozitivnu selekciju kadrova i u bitnome smanjiti površnost i demagogije partija kojima je jedini cilj uštekati se kao pijavica na proračun-e.

Sve što imaju, sve što jedu, sve što piju, sve što oblače vaše je. Vi to plaćate, vi zato radite, vi zato stradate[/b]

Vlado Gotovac, 30. kolovoza 1991.

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA



bili su 17 godina na vlasti da naprave sve gorenavedeno i sada bi opet da im damo povjerenje…obećavao je i Sanader smanjenje PDV-a 2004 i čim je došao na vlast odmah zaboravio na to

a što su SDP/HNS napravili u ove 2 godine? svi pokazatelji su totalna katastrofa! jedino o čemu pričaju kako im je za sve kriv HDZ pa zato ne znaju pokrenuti gospodarstvo!
[/quote]

Goblyn ili si hdzovac ili si zatupljen ili pun humora, recimo crnog!!! Da je drugacije imao bi vlastito i ispravno razmisljanje. Pricas o nekome tko ima još manje rješenja od sdp-a i hns-a, tko je do toga svega doveo, tko priča bajke maloj djeci. Ja nisam ni u cijoj stranci i naprosto mrzim sve vezano uz to, ali budi realan i pogledaj što se i koliko pokralo, što se sve nije radilo i sada odjednom da se sve riješi u 2 godine. To je država, to nije OPG!!!

Drugovi,želimo ukidanje poreza na dividendu!
U RH ima gotovo milijun dionicara!
I to će privući strane investitore.

New Report

Close