Sindikati: Može porez na nekretnine, ali…

Naslovnica Forum Komentari članaka Sindikati: Može porez na nekretnine, ali…

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Porez uvijek na kraju plate oni koji su najviše radili. Bravo za sindikat i “zdravo razmišljanje”???

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

treba uvesti porez na cijelu imovinu, ne samo nekretnine. ušteđevinu treba također oporezivati kao u njemačkoj, a i nekretnine i to bez iznimaka. dosta je preseravanja bez pokrića.

...povijest se ponavlja...

Svi neradnici ,g’lupi , lijeni i neznalice nemaju ništa i zbog toga se zalažu da se oporezuju pametni , vredni i znalci ,koji imaju imovinu.

.

Svi neradnici ,g'lupi , lijeni i neznalice nemaju ništa i zbog toga se zalažu da se oporezuju pametni , vredni i znalci ,koji imaju imovinu.

imam ja imovine pa se zalažem za to. zašto bi švabo plaćao, a hrvat ne bi. država košta. ako je ne želimo, reci pa ćemo se ujediniti sa nekom susjednom državom pa će nam ona voditi državu.

...povijest se ponavlja...

Ja sam isto za porez na nekretnine. Ali pošteno.
E, u to pošteno ja ovim našim političarima ne vjerujem.
Kaže Linić da će porez na nekretnine biti skoro isti kao komunalna naknada.
Tu odmah u startu nema poštenja. Komunalna naknada se plaća prema površini, a porez bi morao biti po procijenjenoj vrijednosti.
100m2 derutne straćare nema istu vrijednost kao.100m2 uređene kuće. A da položaju nekretnine unutar iste zone (po kojo se plaća komunalna naknada) ne treba ni govoriti.

Pogledajte kakav zakon o predstečajnoj donio Linić.
Više je bilo izmjena u zakonu nego ima članaka.
Jednostavno Linić je nesposoban i/ili ima skrivene namjere kod svakog zakona kojeg je on autor.

vidim ja standardni licemjerni obrazac: puno je domoljuba, a kad domovini treba dati novac – e onda ne može, nije pravedno, lopovi i slično. meni će biti čast platiti porez mojoj državi, ma kako ga ona iskoristila. pravi domoljub to ne pita jer vjeruje u institucije države i one su mu svetinja. nije domoljublje mahanje zastavom i vikanje za dom spremni nego plaćanje poreza, poštivanje poretka, postupanje po odlukama države i slično.

...povijest se ponavlja...

Tako je.
Živio nam vječno Delboÿ.

@Delboy – takvima kao Ti treba uzeti sve jer ne razumiju zašto i čemu služe porezi!
Ne voli se država plaćanjem poreza nego djelima koja se čine u cilju boljitka društva i države! Kada 80% građana živi od parazitskog sustava i nerada onda treba sve oporezovat i sve zaposlit u državnu upravu pa će valjda bit mir,razmišljaju neki.
Kod nas postoje dvije struje koje nas vuku prema dolje i to protudržavna i kriminalna. Neradnici se nalaze u svakoj od navedenih grupa i izvan njih te ugrožavaju najugroženiju manjinu, a to je ona koja živi od svog rada i mora zaradit plaću. [emo_mrgud]

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

PS: Za domovinu spremni! [emo_plazi]

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.


vidim ja standardni licemjerni obrazac: puno je domoljuba, a kad domovini treba dati novac – e onda ne može, nije pravedno, lopovi i slično. meni će biti čast platiti porez mojoj državi, ma kako ga ona iskoristila.

lupaš bez veze i znanja, HR je u top10 država po poreznom opterećenju u svijetu, a uz to imamo i preko 500 parafiskalnih nameta!
samo crveni provokator može navijati za novi porez [emo_palacd]

Tipovima poput Sanadera i Linića ni lipe poreza ne treba dati. Ni lipe.
Zašto, zato što masa te love ide političarima i njihovim uhljebima po državnim i lokalnim kancelarijama, javnim poduzećima i sl. Ionako nam malo po malo uskraćuju sva prava koja se financiraju iz proračuna. Stoga se postavlja opravdano pitanje uplate poreza tim lopovima.

I svakako im treba zabraniti da nas dalje zadužuju, ako ne želimo da cijela ekonomija kolapsira od porezne i svake druge presije.

Zanimljivo je da se kod nas već plača porez na nekretnine , samo na nepravedan način, ne plača se prema kvadraturi nego prema mjestu prebivališta, da prema mjestu prebivališta. Sada se dijelimo na one koji moraju plačati i one koji ne moraju plačati porez na nekretnine.
Primjer ako u Zagrebu imate kuću od 1000 m2 ne plaćate porez, na to. Ali ako u Zgrebu nemate nekretnine a radi posla ste u ZG s prebivalištem u Zagrebu ( pravni problemi prebivalište ,boravište , privremeno boravište), a imate kuću od 60 m2 recimo u Zadru kao jedinu nekretniu u Republici Hrvatskoj vi morate i plačate porez na tu nekretninu.
Da li smo svi jednaki ?


treba uvesti porez na cijelu imovinu, ne samo nekretnine. ušteđevinu treba također oporezivati kao u njemačkoj, a i nekretnine i to bez iznimaka. dosta je preseravanja bez pokrića.

Treba uvesti da je prvih zaradjenih 61000 kuna (5100 Kn mjesecno) neoporezivo za pojedince i 122000 za par koji zajedno ispunjava prijavu. Kao u Njemackoj.

Dosta je bilo pljackanja onih koji rade da bi se kupili glasovi proracunskih ovisnika i ostalo sto dulje na vlasti.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan


… meni će biti čast platiti porez mojoj državi, ma kako ga ona iskoristila. pravi domoljub to ne pita jer vjeruje u institucije države i one su mu svetinja…

E ja bi si jaja pregrizao da placam macka u vreci. U institucije ove drzave ne vjeruju ni vrapci na grani vise. U pravosudje,Vladu,ministre,a za to su si sami krivi.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

New Report

Close