Velika pobuna pravnika protiv (pred)stečajnog zakona

Naslovnica Forum Komentari članaka Velika pobuna pravnika protiv (pred)stečajnog zakona

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Gospon dr. prof. Jakša Barbić akademik i DOBITNIK NAGRADE ZA ŽIVOTNO DJELO skroio je SVE zakone za LEGALNU PLJAČKU HRVATSKE!!!!Zakon o pretvorbi, Zakon o privatizaciji, Zakon o obveznim odnosima a nagradu mu uručili SANADER I VIDOŠEVIĆ a trenutačno popravlja krvnu sliku na pipici Finvesta!!!![emo_smijeh]

Valjda će mudre glave imati na umu: važnost utemeljenosti za PSN svakog dužnika detaljnom analizom poslovanja od strane stručnih i neovisnih tijela, provjeru podataka sa zaposlenicima ili bivšim zaposlenicima, koordinaciju dorh-a, državnog inspektorata i trgovačkog suda, zabranu sudjelovanja i utjecaja na analizu odgovornim osobama (koje su do predstečaja bile na funkcijama), ograničenje kretanja i blokadu njihovih gospodarskih aktivnosti i manipulacija imovinom za vrijeme istrage, potpuno isključivanje tih osoba iz mogućeg nastavka postupka PSN kao i oduzimanje prava u odlučivanju i bilo kakvih utjecaja vjerovnika koji su zapravo sam dužnik, odnosno povezana društva i odgovorne osobe dužnika.
Inače će to i dalje biti klimav i nefunkcionalan zakon.

"Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne."

Nisam proucio prijedlog izmjena Zakona,
ali mora da im se smanjuju ovlasti za muljanja i prevare.
Mislim da ih najviše žulja buduće prisustvo Dorha.

Gdje su pametnjakovići bili do sada. Zakon je u uporabi već godinu dana, loš i nedorečen i doživio izmjene do nepropaznatljivost.
Jedini koji je reagirao je bio sudac Kolakušić, a lešinara nije bilo ni čut ni vidjet.
Sad se javljaju nebi li izborili što lošiji zakon kako bi mogli i dalje loviti u mutnom.

karuba, vi ste to lijepo složili, ali nema apsolutno nikoga u državnoj upravi tko će to provesti – tamo se ljudi izležavaju i izbjegavaju probleme koji se jave na radnom mjestu, a za savjestan i smislen postupak za koji se vi zalažete, trebalo bi otpustiti 90-100% zaposlenih u sadašnjim službama koje se za to brinu, i zaposliti ljude koji su u privatnom sektoru stekli konkretna znanja.

tko je u državnoj upravi u stanju napraviti smislenu analizu poslovanja bilo kakve tvrtke, kada vidimo kakve neznalice su na samom vrhu?1

tip top je u pravu, ovi “umovi” bi trebali biti zauvijek maknuti s državnih jasli, njihovi dosadašnji “rezultati” smrde do neba, a imali su dva desetljeća pozornosti i privilegija za dokazuju svoju stručnost, dok drugi nisu dobili priliku ni za jedan put.

Zakon o predstečajnim nagodbama je jedini “zakon” u povijesti koji je direktno omogućio zloupotrebe na račun državnog proračuna, imovine pojedinaca i trgovačkih društava. Kod njega se ne radi o zloupotrebama kao rezultata manjih propusta u zakonu, već o namjerno donesenim i nikad poništenim odredbama. Odredbe o jamstvim temeljem kojih su utvrđene milijarde nepostojećih dugovanja, temeljem kojih su otpisane milijarde stvarnih dugovanja i zadržano vlasništvo, još uvijek vrijede za tvrtke radi kojih su i donesene.

“Gospon dr. prof. Jakša Barbić akademik i DOBITNIK NAGRADE ZA ŽIVOTNO DJELO skroio je SVE zakone za LEGALNU PLJAČKU HRVATSKE!!!!Zakon o pretvorbi, Zakon o privatizaciji, Zakon o obveznim odnosima a nagradu mu uručili SANADER I VIDOŠEVIĆ a trenutačno popravlja krvnu sliku na pipici Finvesta!!!!” tip top

U potpunosti si u pravu.

New Report

Close