WikiLeaks: MMF je kriv za rat u Jugoslaviji, Sanader odstupio zbog mafije

Naslovnica Forum Komentari članaka WikiLeaks: MMF je kriv za rat u Jugoslaviji, Sanader odstupio zbog mafije

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

A tko vodi MMF i vlada Amerikom?

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

hrpa notornih gluposti…sve do zadnjeg slova [emo_vrtimise]

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA


hrpa notornih gluposti…sve do zadnjeg slova [emo_vrtimise]

I meni se cini. Taj Papic je nakakav analiticar u Montrealu. Pojavljuje se povremeno na televiziji i koliko se ja sjecam uvijek komentira duznicku krizu u Europi. Ne sjecam se da je ikada spominjao Hrvatsku i u kakvom kontekstu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan


A tko vodi MMF i vlada Amerikom?

Ljubo Jurcic i Blok Umirovljenici Zajedno (BUZ)

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Postavljena je teza, u članku se bar nazire, da je sve bilo krasno dok nije došao prokleti MMF i nametnuo, jelte, mjere štednje, i onda smo mi propali, potukli se itd.
Pitanje za 10 kuna, ne više, bi bilo: “A zašto je Juga uopće bila u takvoj situaciji da mora zvati MMF i uvoditi te “grozne” mjere štednje?”
Pa zato jer se njen ekonomski model zasnovan na državnim firmama potpuno potrošio i počeo proizvoditi takve gubitke da je topčiderska tiskara morala štampati dinare u 3 smjene, svaka 4 mjeseca s još jednom nulom. Čast izuzecima, ali to je uglavnom sve bilo za stečaj. Čim se uvelo slobodno tržište propalo je više manje sve, osim nekoliko prirodnih monopola. Čak nam je i PTT s telekomunikacijama bio u gubicima i morali smo ga prodavati da ne propadne jer nitko nije imao petlje podijeliti otkaze da spasi firmu! Ista stvar s INA-om, danas s HAC-om itd. Nama naši resursi ne vrijede ništa je s njima jednostavno ne znamo upravljati bez da ih pokrademo i razhebemo.
I to je otprilike to, sami smo si krivi. Sve smo imali, osim pameti.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ovo je vrlo pojednostavljena i djelomična istina.
Premijer ima pravo zauzeti termin na svakoj televiziji i javno prozvati državne neprijatelje. Premijeri ne odstupaju samo radi prijetnji mafije kada pored sebe imaju ustrojenu vojsku i policiju koja smije čak i preventivno pozatvarati sve prozvane.


hrpa notornih gluposti…sve do zadnjeg slova [emo_vrtimise]

I opet nam možda dolazi MMF, i što sad? Oni će biti krivi za sirotinju, nezaposlene i opću katastrofu u društvu? Kao da optužiš vatrogasce što su ti smočili pločice u podrumu, a cijelu kuću si si sam zapalio do temelja.
Gomila gluposti, teorije zavjere u koje samo teške naivčine i ignoranti mogu povjerovati. Jedini pravi problem je što takvih kod nas ima na bacanje.

New Report

Close