Maras: I u HGK ukinut ćemo obvezno članstvo

Naslovnica Forum Komentari članaka Maras: I u HGK ukinut ćemo obvezno članstvo

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Napokon prave riječi!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

KAD? NE PRICATI. NAPRAVITI ODMAH!

Maras prikuplja simpatije obrtnika i malih poduzetnika. Može slobodno otvoriti Knjigu podrške. Skupit će u par dana 40.000 tisuća potpisa. A ako otvori na internetu bit će i 100.000 Likova potpore za ukidanje OBVEZNIH članstava.
A što se tradicije tiče, nekada nije bilo interneta a i princip konkurencije – pogotovu prije 1990. godine.

A i on dobiva plaću iz “obaveznog članstva” tj poreza. Kakva je razlika?

Svaka čast ministre. Nije bitno skuplja li Maras simpatije, nego je bitno olakšati poslovanje poduzetnicima. Od HGK ne dobivamo apsolutno ništa, a prisiljeni smo plaćati članarinu kako bi Vidošević mogao otvarati sebi predstavništva po svijetu i kupovati skupe slike.[emo_mrgud] Neka članstvo u HGK bude dobrovoljno, pa aku budu inovativni i ponude korisne usluge svi ćemo se učlaniti. Nadam se da ovo najava neće ostati samo još jedno obećanje ove vlade, nego da će se po hitnom postupku ukinuti ovaj nepravedni namet.

A i on dobiva plaću iz "obaveznog članstva" tj poreza. Kakva je razlika?

Razlika je da njegova članarina mora postojati na ovaj ili onaj način.
Članarina HOKu i HGK ne opravdava svrhu jer ide samo na plaće. Tako se postiže efekt uhljebljivanja.
Usput se nepotrebno opterećuje gospodarstvo.


“Svaka čast ministre. Nije bitno skuplja li Maras simpatije, nego je bitno olakšati poslovanje poduzetnicima. Od HGK ne dobivamo apsolutno ništa

Slažem se 100%. Nije bitno što će Maras u budućnosti dobiti 40.000 glasova plusa. A hoće ako ovo provede. I treba. Jer to ima smisla , prije svega gospodarskog.
MAras neće uspjeti ukinuti HGK ali hoće HOK.

Ras, a njegovo mjesto nije uhljebljivanje? Jakovinino nije uhljebljivanje? Njihovog partijskog druga što je diplomirao sa 37 i postao savjetnik nije uhljebljivanje? Pa i oni bi valjda od “obvezatnog članstva-poreza” isto trebali nešto pokazat…ja ne vidim nikakve rezultate osim što su sebi riješili probleme kao Jakovina sa onom gubitaskom poljoapotekom.

Od svega neće biti ništa, barem ne u dogledno vrijeme. Kvaka se krije odmah u prvoj rečenici: “Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras potvrdio je kako će kolegi Ivanu Vrdoljaku uputiti zahtjev za ukidanje obveznog članstva u HGK”.

Vlada u kojoj ministri jedni drugima “upućuju zahtjeve” je birokratizirana do paraliziranosti tako da je ovo zapravo samo još jedan igrokaz besposlenih aparatčika na račun poreznih obveznika nakon koje će se ministar Maras moći hvaliti da je “poduzeo sve što je mogao”, a ministar Vrdoljak će se braniti “da zahtjev još nije obrađen”. I tako unedogled.

Čestitke Marasu.
Slomit će parazite iz HOK-a, još da nagovori one smutljivce iz HNS-a, pa će malo promijeniti negativni imidž koji za sada imaju.
Inače mislim da će HNS doći SDP-u glave.

Da je bilo pameti, obavezna članarina bi bila ukinuta prije 2 desetljeća ali pošto smo mazohisti, normalno je da nas kradu.

Ovo je muzika za moje uši. Iako plaćam svega 55 kuna mjesečno muka mi je jer je to za mene bačen novac isto kao i doprinos za šume (trošim uvozni papir i nemam u firmi ni jednog zagađivača), kao i doprinos za zapošljavanje, kao i prava ozlijeđenih ….

S obzirom na zemlju u kojoj živim ne vjerujem Danajcima ni kad darove obečavaju.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

Tko može popušiti i povjerovati Marasu ?
Nemojte biti naivni.
Ništa od ukidanja.

U Hrvatskoj plaćamo 572 razna reketa kojima nas Parazitska bagra reketira svakodnevno

Tim ogromnim brojem reketa ,
poreza , štibri , doprinosa , članarina
vladajući su uspjeli uništiti cjelo gospodarstvo i rastjerati sve investitore i domaće i strane .

.

HGK je prejak. PREJAK, Ni Porezna im ne može ništa. Kuco su kad je HGK u pitanju. Sumnjam da Maras tu može nešto napraviti. Već i sam način, kotnakt s Vrdoljakom dovoljno govori. Već je došlo odozgo dovoljno blokada za takvu akciju.

New Report

Close