Linićeva rupa u zakonu ruši stečajeve

Naslovnica Forum Komentari članaka Linićeva rupa u zakonu ruši stečajeve

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

a u glavi cijelu Hrvatsku

kako je krenulo, mijenjat će taj zakon svakih 15 dana, bijednici u saboru će dizati ruke po naredbi jer su svjesni da su bijednici i nesposobni za išta drugo, a nesposobnjakovići koji pokušavaju raditi nešto čemu su potpuno nedorasli nastavit će razarati sustav dok sve ne uruše.

u potpunoj anarhiji koju je napravio linić dobro ide samo njegovim osobnim prijateljima i drugim lovcima u mutnom, pošten čovjek se nema čemu nadati.

Bitno je da ta rupa paše određenim osobama, a to što šteti teško procjenjivom, ali velikom broju drugih ljudi koji trpe posljedice – nema veze. Posljedice su bile jasne pri uvođenju zakona. Dozvoliti nešto takvo što blokira provjeravanje i aktivnosti koje bi sudovi trebali provoditi je nevjerojatan i neopravdan potez. Kao i činjenica da imamo takvu mrežu raznih državnih tijela, institucija, sudova i dr. u kojima je zaposlen veliki broj ljudi, ali oni svejedno ne stignu, ne smatraju potrebnim ili ne znaju provjeravati i kontrolirati slučajeve koji se pojavljuju u njihovim predmetima. Stečaj ne može biti samo jednostavno proglašen, jer je moguće da postoji osnova za neke druge akcije. Najlakše je da direktor potvrdi na sudu dug i da se proglasi stečaj, a da trošak toga plati država ili on sam, nije greda – tih 10.000 nasuprot milijuna koje duguje i da se nitko ne pita gdje su ti milijuni.

Sutkinja Malenica je primjerice prošle godine odbacila prijedlog za stečaj Magma distribucije d.o.o., jer je direktor po uputi nadređenog obećao sve podmiriti u predstečajnoj nagodbi, odnosno eto kako se pretpostavljalo, a sad se i javno naziva – rupi.
Ali situacija teče kako su vjerovnici i pretpostavljali. Tko će dalje odgovarati za njen razvoj ne zna se.

Zanimljivo je da nitko ništa ničim nije garantirao i da je nepoznata odgovornost za takvu odluku, kao i da provjera pravilnosti poslovanja nije obvezan uvjet za PSN i to je apsurd tog zakona.

"Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne."

New Report

Close