Mrsić: Inspekcija rada moći će zatvoriti tvrtku

Naslovnica Forum Komentari članaka Mrsić: Inspekcija rada moći će zatvoriti tvrtku

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

A što će biti s ovima koji su sami zaključali vrata zbog nezakonitog poslovanja (prije godinu i pol npr.) i ne primaju goste kao što su inspekcija i sl.?

"Vuk dlaku mijenja, ali ćud ne."

Tako je treba omogučiti expresno zatvaranje svih iz privatnog sektora.

Ja bi još dodao i naoružane partijske čelije koje će streljati po kratkom postupku.

Žiila nam jedina partija.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

Ja bih se složio s kolegom Laserom, privatno poduzetništvo je nedopustivo. Sve pozatvaraj, a vlasnike po kratkom postupku. Živio drug kim il sung drugi ili kako već.

A kako bi bilo da se zakon uredi na način da jedino sanitarna inspekcija i policija/vatrogasci smiju zatvoriti tvrtku? Ostali neka izdaju upozorenja, i drastične kazne.

Kod nas svaki inspektor smije zatvoriti poslovanje, a ima ih svakakvih, od normalnih pa sve do apsolutnih luđaka.

Osim toga na zatvaranje treba postojati mogućnost žalbe. Ne pričam o radu na crno (toga zapravo ima vrlo malo u Hrvatskoj), pričam o maltretiranju državnog inspektora zato što je cijena sa police pala na pod, zato što je kupac skinuo cijenu i stavio na neko drugo mjesto i ostalih nebuloza.

Ako se ne varam, objedinjenje je bilo radi povećanja efikasnosti jer su prije toga različite inspekcije prebacivale odgovornost i prilično efikasno “ne radile” svoj posao – i sada se ponovo vraćamo na to jer će biti efikasnije? 🙂 Stalno se nešto mijenja da bi se izbjegao jedini ispravan pristup – nadzor rada i sankcioniranje nerada.

Inspektori se ne moraju truditi, tvrtke se same zatvaraju.
A otvaraju se samo ako ima potpora , poticaja, ili novca EU.

New Report

Close