‘Kolakušić napada standarde koji u stečaju nisu sporni’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Kolakušić napada standarde koji u stečaju nisu sporni’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Krenuo je potpuno neargumentirani napad na sudca Kolukusica.
Na sudceve konkretne manjkavosti i protuustavnosti ide se opcenitim komentarima.

Ako su stecajni postupci nepravedniji od predstecajnih postupaka i ako Predstecajni zakon padne na Ustavnom, to bi znacilo da su stecajevima izvrsene pljacke i to ne legalne, nego ilegalno.

Negdje sam procitao da je casni sudac dosao iz redova sudskih savjetnika za prekrsaje….eto sad se vidi koliko je naucio o trgovackom pravu. Krase ga i marljivost i cudan hobi. Jedino u HR bi mogao biti sudac.

BigBoffin

Suzana, koji to stečajni upravitelji, povjerenici predstečajne nagodbe i odvjetnici nisu impresionirani? Kolega Sduvnja1 je ispravno konstatirao o čemu se tu radi.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Kako je Linić svojevremeno lijepo reakao u Fokus-u, “stečajevi su početkom 90-tih služili kao pokriće pljačke državne imovine”.

Moja glavna zamjerka tekstu su njegov tipično “južnoslavenski” pristup i način rezoniranja tipičan za jugoistočnu Evropu.

U Njemačkoj je prije niza godina došlo do masovnog seljenja njemačkih firmi u Englesku kako bi mogli voditi stečaj po engleskom pravu. Zašto? Zbog brzine i vremena. Ključ je uvjek što brži što detaljniji dogovor vjerovnika prije, ponavljam prje stečaja tako da sudac samo provjeri da lli je sve po zakonu. Naša predstečajna nagodba jest korak u tom smjeru, ali je – uz gornje – opet sve palo na needucranosti sudaca i njihovom strahu od materije koju ne razumije te – shodno tome – skrivanje iza formalnog slova zakona.

Predstečaji i Stečaji su kurvinska posla na kojima stradaju zdrave tvrtke a profitiraju loši , nesposobni , lijeni , pokvareni , zgubidani , paraziti i uglavnom oni koji cjeli život žive na Državnim Jaslama .

Kada bi ja u svojoj tvrtki prikazao gubitak moja mama bi me napala i optužila :
” Pa jesi li ti normalan da radiš s gubitkom ? “

.


Negdje sam procitao da je casni sudac dosao iz redova sudskih savjetnika za prekrsaje….eto sad se vidi koliko je naucio o trgovackom pravu. Krase ga i marljivost i cudan hobi. Jedino u HR bi mogao biti sudac.

Evo ga na, bez argumenata. Jeli tesko procitati Zahtjev poslan Ustavnom pa komentirati.

A kojoj drzavi bi propali Pizzamen postao sef tvrtke kao sto je Hep.
U kojoj drzavi bi propali mali biznismen postao Ministar poljoprivrede.
U kojoj drzavi bi …….

A sa kime je Min financija bio na doceku Nove Godine u Dubaiu?
A vidi koliki nos ima ona Ministrica.
A vidi, a vidi ……

da li ste pogledali neke od predstečajnih nagodbi. Ima na FINI. Dobavljačima se nudi 40%,50%,60% glavnice uz kompletan otpis zateznih kamata, dok se bankama koje imaju založna prava uglavnom ne otpisuje ništa, samo se radi reprogram dugova. Ja nisam pravnik i ne znam puno o tome, no meni se čini da ono što Kolakušić tvrdi ima temelja. Evidentno je da svi vjerovnici nisu u istom položaju. Moguća je situacija da u planu vjerovnicima koji imaju 2/3 tražbina ponudi mnogo više nego onoj 1/3 pa plan prođe na štetu ovih sa 1/3 potraživanje. Mutno je to sve, mutno. Sigurno je da je predstečajni dogovor bolji od stečaja, no ima tu mnogo pitanja…

New Report

Close