“Anitifašizam je temelj Hrvatske i Europe”

Naslovnica Forum Komentari članaka “Anitifašizam je temelj Hrvatske i Europe”

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Isto tako je i borba protiv svih totalitarnih rezima ukljucivo i Komunizam temelj Europske Unije.
Nazalost ovaj Predsjednik drzave to ne shvaca i ne zeli shvatiti.
Njegovo shvacanje demokracije je parcijalno. Pa tako opravdavaju i brane zlocine Komunizma, ali zaboravljaju da je od 01.07.2013.g. Hrvatska clanica EU i da ce morati prihvatiti vrijednosti koje vrijede u Zapadnoj demokraciji,: odnosno toleranciju, slobodu i borbu protiv svih zala koje nose totalitarni rezimi kao sto je bila Komunisticka diktatura.

Ne znam zasto ovakav tip siri mrznju i podjele u drustvu, a trebao bi biti faktor ujedinjenja i tolerancije.

Okupljeni antifašisti najvećim su pljeskom popratili govor Stjepana Mesića koji je upozorio na “ofenzivu onih koji nam, u bogato financiranim kampanjama, nameću nove podjele, a od kojih politika okreće glavu, a mediji ih tretiraju kao slobodu govora”.

Ako restrikcija slobode govora nije fasizam, ja ne znam sto jeste. Mesic se zalaze za ogranicavanje sloboda u ime borbe protiv fasizma. To je ista politika koju je provodio Josip Broz, Staljin i svi komunisticki diktatori.

Inace okupilo ih se svega 200 ukljucujuci Josipovicevu i Mesicevu svitu. Protiv fasizma se mozes, ali protiv biologije se nemozes boriti.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

a sjećate li se rimskoga carstva?

Autor: Tvrtko Jakovina, Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu

http://www.tportal.hr/komentari/komentatori/269745/Antifasizam-modernog-doba.html [tportal.hr]

ovo mi je najbolje:
“…
Führer za kućnu uporabu

Netko, bi, naravno, mogao reći da je potrebno otvoriti mogućnost da se baš svatko upozna s izvornim Führerovim tekstom, da demokracija znači slobodu, pa valjda i prodaju knjiga koje je pisao Adolf Hitler.

Kao da oni koji bi na slučajnom štandu u gradu na rubu metropole kupovali Hitlera, to činili zato jer ga, eto, baš žele pročitati kao povijesni izvor bez kojeg nije moguće razumjeti nacizam!

Hitler, kakav je tiskan kod nas, nije komentiran…”

http://www.index.hr/vijesti/clanak/proslava-dan-antifasisticke-borbe-u-brezovici-renesansa-neofasizma-mora-stati/684746.aspx [index.hr]

http://www.vecernji.hr/kolumne/njemacki-zahtjev-izrucenje-perkovica-i-komunistickoga-naslijeda-hrvatskoj-kolumna-573399

Njemački zahtjev za izručenje Perkovića 
i – komunističkoga naslijeđa u Hrvatskoj

Kad je riječ o političkim zločinima, hrvatske vlasti vide samo crnokošuljaše a košulje crvene od krvi ustrijeljenih Hrvata vide kao uobičajenu odjeću svojih protivnika

Vukšić: Štitimo interese zločinaca i blamiramo se u očima EU

Hrvatska ni ne zna smije li mijenjati “Lex Perković”!
Za ubojstvo iz 1983. u nas se ne može suditi, može se izručit

Prvo su o tome pisali samo desni listovi i portali, onda i oni koji bi za sebe rekli da nisu ni lijevi ni desni, a sad pišu svi.
Riječ je o izručenju Josipa Perkovića, bivšeg dužnosnika Udbe, koje će već prvoga dana članstva Hrvatske u EU Njemačka zatražiti od Hrvatske,…
VEČERNJI LIST

.

Huda-jama—strogo-čuvana-tajna

komunisti-tri-tisuće-ljudi-zazidali

Antifašizam Hude jame

Huda jama, mjesto komunističkih zločina u Sloveniji, otkrivena je tek u ožujku 2009. godine, a prizori su bili stravični, rekao je Roman Leljak

Slovenija je najveća kosturnica Hrvata u povijesti – ubijeno njih 80 tisuća

“Naježim se svaki put kada to vidim i sjetim se dana kada sam to vidio. Poslije toga morao sam prijeći preko tih kostiju da bih došao na drugu stranu. Nekoliko dana nisam spavao.
Sva tijela su bila očuvana.
Vidjeli smo kosu, kožu i muku tih ljudi.
Vidjelo se da su bili živi zakopani, zazidani.
Huda jama je bila rudnik do 1942. godine, a tada su ga zatvorili.
Ljude su počeli dovoditi u Huda jamu 27., 28. svibnja 1945. godine.
Bilo je oko dvije tisuće Hrvata, 700 Slovenaca i 300 Austrijanaca, koji su tada živjeli na području Slovenije.

Ta je jama napunjena sa živim ljudima.
Vodili su ih za ruku i bacali ih unutra.
Strahota je kako su umirali ti ljudi”, rekao je Leljak, ujedno i svjedok na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču.
Prošloga mjeseca u dvorištu njegove kuće zapaljen je automobil, ali greškom to je bio automobil njegovog susjeda.

Zahvaljujući istraživačkim naporima, ponajprije Romana Leljaka, javnost je za Hudu Jamu saznala 2009. godine i ostala zaprepaštena jezivim prizorima s mumificiranim posmrtnim ostacima u pokretu, a koji samo donekle dočaravaju okrutnu smrt i ne samo vojnika nego i civila među kojima su i žene i djeca.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/16825/Vlast-ideologiju-mora-legitimizirati—izgleda-druga%C4%8Dije-kada-otvorimo-jame.htm

http://direktno.hr/en/2014/direkt/16819/Huda-jama—strogo-%C4%8Duvana-tajna-komunisti-tri-tisu%C4%87e-ljudi-zazidali-%C5%BEive.htm

.

Lol, pa EU je čista fašistička tvorevina kao i njena ispostava REPUBLIKA HRVATSKA d.o.o.

“Fašizam pokazuje najgori oblik kapitalizma u kojem je korporativna moć apsolutna, a svi tragovi radničkih prava su uništeni.”

“Fašizam je kapitalizam u fazi imperijalizma. Rat može stvoriti tržišta koja inače ne bi postojala kao rezultat golemih razaranja u društvu, što onda zahtijeva rekonstrukciju! Fašizam na taj način može “osloboditi” preživjele, dati goleme kredite tom društvu, te tako fašističke korporacije mogu započeti proces obnove.”
Ukrajina, Sirija, Libija, Afganistan, Irak, Ex-Yu….

Gotovo sva fašistička društva su kršćanska…”

U Hrvatskoj je jedino antifašističko razdoblje bilo od 1990. do 1995. kasnije smo nastavili tolerirati srbijanski fašizam, a u posljednjih nekoliko godina i ponovno oživljeni komunizam (koji je btw gori od fašizma)…

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

komunizam (koji je btw gori od fašizma)…

Pogotovo ako ste Židov u Berlinu 1939.

Govori Mesića i ove ekipe nemaju veze s Hrvatskom nego YUgoslavijom koja se raspala. U Hrvatskoj je osnova Domovinski rat kojeg partizani negiraju jer u njemu nisu ni sudjelovali. Zato je HRV jedina postkomunistička zemlja u Europi u kojoj komunističke elite provlače svoj mentalitet i gospodarski i mentalno unazađuju zemlju. Partizane treba eliminirati kao naciste a s njima i mentalitet koji zagađuje prostor.

znači vi ovdje prisutni se protiv antifašizma. to je moj zaključak. znači li to da podržavate njemačke okupatore i domaće izdajnike ili što? deklarirajte se jednom kako spada, ove gluparije koje pišete nemaju smisla. antifašizam je kod nas bio prisutan kroz komunističku partiju i to je činjenica. ako vam smeta, to je vaš problem, ali to su činjenice.
vi uopće ne shvaćate bit i razliku komunizma i nacizma. to pokazuje da su vam isprali mozgove. nadam se roditelji a ne školski sustav.

...povijest se ponavlja...

Kao antifašist ja sam protiv “antifašizma” onih koji su žive ljude , žene i djecu zazidali u Hudoj jami , one koji su bez suđenja ubijali ljude od Blajburga do Makedonije , one koji su mučili ljude na Golom otoku , one koji su ubijali neistomišljenike po EU pa im danas Njemačka mora suditi jer ih njihovi drugari s lex Perković i danas štite.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Pokolj_u_Bleiburgu

.


Kao antifašist ja sam protiv "antifašizma" onih koji su žive ljude , žene i djecu zazidali u Hudoj jami , one koji su bez suđenja ubijali ljude od Blajburga do Makedonije , one koji su mučili ljude na Golom otoku , one koji su ubijali neistomišljenike po EU pa im danas Njemačka mora suditi jer ih njihovi drugari s lex Perković i danas štite.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Pokolj_u_Bleiburgu

tebi je to isto? nacizam i komunizam? pa ajde ti lijepo imaj muda i onda reci: ja sam ustaša. ovako, sve nešto izbjegavate to reći, ali vidi se koga podržavate. izvoli i deklariraj se. jesi li ili nisi ustaša tj. proustaški orjentiran? stalno nešto okolo naokolo jer nemate muda reći što podržavate, a ovi s druge strane su u pravu kad vas prcaju jer zaista – niste dovoljno hrabri da stanete iza svojih stavova. okolišate. meni se takvi ljudi nimalo ne sviđaju. miliji mi je onaj koji će reći: da , ja sam jugoslaven nego ovakvi poput tebe i tebi sličnih koji nemaju muda reći za koga ste. a to je evidentno, samo što to vama očito nije jasno. deklarirajte se ili šutite jer pobjednici pišu povijest.

...povijest se ponavlja...

.@delboy,

dovoljno sam jasno rekao da sam antifašista .

Ali oni zlotvori koji su ubijali ljude bez suđenja i žive ih zatvarali u Hudu jamu i ubijali Hrvate po EU (barem njih 68) nisu antifašisti , oni su zločinci.

.


komunizam (koji je btw gori od fašizma)…

Pogotovo ako ste Židov u Berlinu 1939.
[/quote]

Jovane ne k…j !

New Report

Close