Hrvatska među deset rajskih zemalja za (strane) umirovljenike

Naslovnica Forum Komentari članaka Hrvatska među deset rajskih zemalja za (strane) umirovljenike

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

ovo bi mogao biti slogan Vlade: otjerajmo djecu i dovucimo starce!

Potvrđen je cilj razvoja zdravstvenog turizma, kojeg su prepoznali
i stranci….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

“Razumije se da Hrvatska iz dobro znanih razloga nije eldorado za domaće umirovljenike, ali oni koji primaju naknadu veću od one koja omogućuje puko preživljavanje u našoj zemlji mogu provesti ugodnu starost.”

Ni blizu. Umirovljenici trebaju pouzdan zdravstveni sustav.

Koliko je meni poznato. Da bi netko koristio zdravstveni sustav neke zemlje, a da ne placa punu cijenu usluge mora biti rezident i placati poreze. Posto su porezi u Hrvatskoj puno visi nego u njihovim maticnim zemljama onda ih i zivot u Hrvatskoj dodje puno skuplje.

Ovdje se cesto navodi Florida kao zemlja gdje sele umirovljenici. Florida ima najnize poreze na dohodak u US. I zbog toga je najatraktivnija bogatijim umirovljenicima. I California ima super vrijeme pa tamo rijetko ko preseli od bogatijih umirovljenika jer su porezi visoki.

Hrvatska je ustvari dobro mjesto za siromasne umirovljenike. I za ocekivati je da ce takvi doci iz EU i natovariti se na hrvatski zdravstveni sustav. Isto tako vrlo je vjerojatno da ce bogati hrvatski umirovljenici odseliti negdje u EU gdje su porezi nizi.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ja smatram da je ovo jako dobro za Hrvatsku i treba da je dio naše strategije … jer starce ništa ne uzmu … samo trošu … i možemo izgraditi čitavu servisnu industriju, kao što je i Florida …. i tu je i eko hrvana, da ne nabrajam … ali neke stvare nisu mi logične kod naše vlade … Porez na inozemne mirovine … jako slab potez! Kad je ova analiza bila napravljena i da li su znali za ovaj novi porez? Hrvati iz Australije, Kanade, Australije govori kako njim se sada ne isplati vratiti u Hrvatsku. Tako da ni svoje ne možemo više privući. Super Hrvatska! Tjeraj svoju djecu u inozemstvu i neomuguči da vam se vaši stari Hrvati vrati … tako da i njihova djeca i prandjeca neće dolaziti. Baš ste pametni Hrvatska Vlada! Otjerati čete i povratnici kao što sam ja. Oh jej … bolje je da vam dođu Englezi, Njemci, Rusi, Česi, Slovaci, Taljani, Slovenci … neka napravu Taljanske Klubovi i Taljanske škole … itd. I zašto ni Hrvatska Vlada ni naša draga Hrvatska Katolička crkva (ja sam vjernik) nije ništa napravila za nas Hrvatski Povratnici sve ove godine? Kad su nam roditelji, trbuhom za kruhom, išli u inozemstvu, barem su tu bili naše Katoličke svečenike, koji su izgradili društva, ujedinili naš narod da jednom drugom pomože u asimilaciji, da začuvaju našu Hrvatsku kulturu, i ne mogu razumjeti zašto ta ista institucija nije još svatila da treba sada da pomožu Hrvatima izvan domovine da se vratu u svojoj domovini i da privuču svoju djecu tu. Pa mali smo narod, ovi koji nisu Hrvati kad se pomoćmu ovdje doseljivati će u 100 godina biti većina i mi Hrvati manjina. Žalosno … stvarno žalosna da bi plakala.

Ako Hrvatska bude nastavila kako ide na kraju i ja ču odseliti u Bali, Indoneziju …. $12 na mjesec struja za prosjećnu kuću. Bliže će mi biti dijeca, jer tu nemaju uvijete da bi njih ovdje privukla. Dolazi svako ljeto ali dok ne steknu nekakvu veću imovinu vani, ne mogu ovdje doći … ni Hrvatska djeca rođena tu nemaju posla … kamoli za moje. U Bali, cijene nekretnine su se udvostručili u godinu dana. Imaju vize za umirovljenike. Ima umirovljenika iz Europe i Australije. Poznam jednog Hrvata koji je tamo već 5 godina. Kupio je željište za $10,000 u Lovinac na Bali, gradi kuću … za lipu kuću sa bazenom … $60,000. Kaže da mu je super. Oženio se, čeka dijete iako je starac :-)) i imaju sluškinju i on je na penziju iz Nizozemske. Kaže da ima dosta prijatelja koja su iz Europe i Australije i jedva čekam ići pogledati.

Ma molim našu Hrvatsku Vladu i našu Crkvu da otvori oči, malo pomislu na budućnost Hrvatske i Hrvate i pokrenu nešto da prvo privuku naš narod, neka njim daju iniciative … neka zadruže našu djecu ovdje … i naravno neka i nam u strategiju bude da privlačimo druge umirovljenike. To je dobro za Hrvatsku ali ne na štetu naše Hrvate i njihove djece unutar i van Hrvatske.

Ali ipak moje iskustvo ovdje je da večino domači Hrvati bi rađe umirovljenike iz druge zemalja … jer mislu da će oni onda više imati za sebe i svoje … da ne trebaju djeliti svoju djedovinu sa braćama i sestrama i njihove djece iz inozemstva.

Eto, rekla sam što mislim … neka mi se i drugi Hrvatski povratnici pridružu u komentare … jesam li u pravu ili nisam ???

Volim Hrvatsku, volim naš narod ali stvarno imamo neke kulturne osobine koje je August Šenoa dobro opisao u svoju knigu Branka još u 18 stoljeću. I danas smo isti. Sami smo krivi za našu sudbinu sve dok ne promjenimo neke te naše slabe kulturne osobine.

sa poštovanje …. Jadranka

a hrvatski umirovljenici bi trebali skupljati po kontejnerima prazne flaše iza stranih umirovljenika da si mogu kupiti koricu kruha i to zahvaljujući hrvatskim političarima koji su sebi osigurali dobre mirovine

otvoriti dom za starije i nemoćne osobe, po mogućnosti u priobalju ili samoj obali….to je business (samo treba imat kojeg [emo_euro] milera i povrat investije više nego siguran)


a hrvatski umirovljenici bi trebali skupljati po kontejnerima prazne flaše iza stranih umirovljenika da si mogu kupiti koricu kruha i to zahvaljujući hrvatskim političarima koji su sebi osigurali dobre mirovine

Bas tako, da. Ali kako Twixer kaze, nitko nece niti doci tu. Na neke vanjske mirovine, ako se plate ovi porezi, uzet ce vam i pola mirovine+, a to je katastrofa.

Zdravstvo je takodjer ovdje u uzasnom stanju. Kada ste vidjeli da se neki politicar tu lijeci? Oni zdime, a nama je dobro ovdje, jelti. Svako malo nestasice lijekova, blokade bolnica, liste sve dulje i dulje, a usluga sve skuplja. Stoga mislim da ovo nece biti meka, ne.

New Report

Close