Cijene lijekova padaju za 30 posto, ugrožena budućnost domaćih proizvođača lijekova?

Naslovnica Forum Komentari članaka Cijene lijekova padaju za 30 posto, ugrožena budućnost domaćih proizvođača lijekova?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Smanjite plaće farmaceutkinja s 12 na 11 000 ili na 8 000 i mir. o velika stvar. najveće zlo su upravo te farmaceutske tvrtke. u nijednoj zemlji žene koje s pulta prodaju lijekove nemaju takve plaće. U Australiji i Kanadi imaju manje plaće nego profesori u školi što je i LOGIČNO.

Ne znam je li stvar u tome da sam ja nedovoljno inteligentan, ili se u ovom članku skrivaju najbitniji koncepti – kako to da uopće ministar političkom odlukom može smanjiti cijene za 50%?! Pa nije moguće da će to farmaceutske tvrtke prihvatiti ako nemaju profita?!

Da li se doista nama u ovom članku sugerira da bi država trebala umjetno držati što više cijene kako bi sačuvala radna mjesta u farmaceutskoj industiji “koja su ovisna isključivo o domaćem tržištu”.??!

Čovjek ne bi povjerovao da ne piše crno na bijelo… Dakle radna mjesta u domaćoj farmacetuskoj industriji koja neće mrdnuti guzicom da se ide probiti u izvozu – ovise o bjesomučnom guljenju hrvatskih bolesnika??! Cijena je samo 73% prosječne cijene u EU? Pa je li naš standard 73% od prosječnog standarda EU??

Osobno bih se uvijek protivio da politička sila nameće cijene koje će uništiti industiju, no ako oni sami mogu hladno ponuditi 50% nižu cijenu, i nadmetati se, znači da je situacija dijametralno suprotna – političko nasilje je omogućilo farmaecutima da gule nas, mimo tržišta.

To me samo još više uvjerava da u Hrvatskoj više nitko ne može poslovati profitabilno ako ga umjetno ne podupire državna prisila. Porezi su jednostavno ekstremno preveliki, i zarada može doći samo preko leđa potrošača, monopolom ili oktroiranim cijenama.

New Report

Close