U EU poticaje otpuhala kriza, u Hrvatskoj buru diže birokracija

Naslovnica Forum Komentari članaka U EU poticaje otpuhala kriza, u Hrvatskoj buru diže birokracija

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

vjetar na sjeveru njemačke puše drugačije nego kod nas. puše jednako i stalno. vjerojatnost da će puhati u potrebno vrijeme je više redova veličine veća nego kod nas. tamo su uostalom žito i kukuruz mljeli na vjetrenjače.

i kaj sad mi tu radimo? da kod nas vjetar valja, i mi bi žito i kukuruz mljeli na vjetrenjače. ovo je pljačka potrošača, koji subvencioniraju neisplativu proizvodnju. i ne samo prouzvodnju, nego i studije, projekte, savjetnike..

i sad bi pametni umovi gradili reverzibilne hidroelektrane. koje su u svijetu rijetke. a i mi imamo jednu. RHE Velebit. Ili popularnije Obrovac. Koja nikada nije radila duže vrijeme bez kvara. I koja se ne može isplatiti niti kad bi joj životna dob bila milijun godina. Ali bi opet bilo posla za studije, projekte, savjetnike.. I možda bi koji kre**n i odobrio izgradnju neke. Pa bi se i građevinari okoristili. A opet sve na teret potrošača.

Zakaj nitko ne mari za cijenu proizvedene energije? Zar ne bi htjeli jeftiniju energiju? I da je ima puno? A ne ovako. Energije će biti malo. Bit će skupa. Ali će biti zelena. Pardon, “zelena”.

New Report

Close