Šefica Porezne: Građanima će biti otpisano 7 milijardi kuna kamata

Naslovnica Forum Komentari članaka Šefica Porezne: Građanima će biti otpisano 7 milijardi kuna kamata

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Sreća da Vlada ima slobodu kreiranja gospodarske politike. (Samo da ista pravila uvijek ne vrijede za sve).

ja sam stvarno, stvarno gl_p. sve poreze, i svoje i svoje firme sam plaćao na vrijeme ili s malim zakašnjenjem ako je bila stiska. a mogao sam okrenut te novce i zaradit na njima pa sada plaćat samo glavnicu na rate i uživat u profitu.
zato ja tražim da meni država plati kamatu po jednakoj stopi koju oprašta dužnicima jer me inače dovodi u neravnopravan položaj.
no vratimo se na početak, stvarno sam gl_p…


ja sam stvarno, stvarno gl_p. sve poreze, i svoje i svoje firme sam plaćao na vrijeme ili s malim zakašnjenjem ako je bila stiska. a mogao sam okrenut te novce i zaradit na njima pa sada plaćat samo glavnicu na rate i uživat u profitu.
zato ja tražim da meni država plati kamatu po jednakoj stopi koju oprašta dužnicima jer me inače dovodi u neravnopravan položaj.
no vratimo se na početak, stvarno sam gl_p…

Da si (po tome) jedini, ja bi ti saam zdigel spomenik.
[emo_namigusa]

Dobro jutro rakijo, zbogom moja pameti!

Ovo mi liči na ono da, ja(ja) tebi(sretnici kojima vlada oprašta) kupim metak kojim ćeš mene(ja) ti(sretnici kojima vlada oprašta) ustrijeliti kao šugavog psa u grabi… Kafka bi se posramio, da zna da je ironija beskičmenjaka u ovoj zemlji uništila sve što je zdravo bilo…

nevjerojatno!
nevjerojatno!
znači mi koji uredno plaćamo sve svoje obveze prema državi opet smo ispali glu-pi, a bitange koje boli ona stvar, opet su nagrađeni kao i bespravni graditelji! gl-up sam bio kad sam gradio kuću i godinama skupljao papire, gl-up što nisam sagradio bespravnu vikendicu kao pola mojih poznanika, gl-up što 20 godina uredno plaćam državi sve do zadnje lipe….pucam od muke što sutra nisu izbori da ove nesposobne bitange porušimo s vlasti!!!!

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti

Sve sto je otpsano platice oni koji su i dosada sve placali. Drzava ce podici poreze da bi nadoknadila ovo sto je oprostila neplatisama.

Sto je najgore u cijeloj prici ljudi koji neplacaju obveze i vlasnici tvrtki koje nisu placale obveze drzavi zive puno bolje od onih koji su sve placali po zakonu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ovo je stvarno za prolupati!
Već se godinama borim iz mjeseca u mjesec skupiti i naplatiti dovoljno računa da bi mogao poplaćati sve te silne namete na vrijeme, i na kraju šta?

U zadnje vrijeme sve više razmišljam o zatvaranju firme i rad na crno jer za to su kazne nikakve (ako me uopće uspiju uloviti), i čak postoji mogućnost normalnog života u toj vrsti poslovanja. U Hrvatskoj imati svoju firmu ili obrt je isto kao i da ste čovjek bez ikakvog prava na život.

Upozorenje svim budućim obrtnicima: NE OTVARAJTE NIŠTA LEGALNO, izlihvarit će vas toliko da ćete ili postati rob državi, ili se toliko duboko zakopati da ćete izgubiti sve što imate, a 50% svog posla nećete nikad naplatiti.

Budite pametni, kao i većina, hvalite državu, ne plaćajte poreze, gradite di stignete, kroz godinu dvije će vam iduća garnitura vlasti ionako sve oprostiti ili legalizirati za sitne novce. To se ionako redovito događa u Hrvatskoj.

Oništili su Hrvatsko gospodarstvo velikim porezima i velikim kamatama .

Evo naprimjer :
Koliko iznose kamate na Badelov gubitak od 800 miliona koje je obračunala PU?
Koliko iznose kamate na gubitak Dalmacijavina a koje je obračunala porezna uprava ?

.

Opet slična stvar kao sa Crkvencem, koji je imao diskrecijsko pravo kome će oprostiti porezni dug a kome neće?

Istina furia, nažalost je sve istina što si napisao. Previše je nameta i jednostavno nema računice raditi privatno! Svima zaradiš novce, posebno državi, a jedino ti kao vlasnik sebi ne stigneš isplatiti plaću nikad. Sa druge strane radiše 24 sata, u firmi se i direktor i čistačica i knjigovođa, sve za čavle! Državni aparat je jednostavno preskup i neproduktivan, a sve to mi plaćamo koji stvaramo višak vrijednosti. No i dalje to ne ide, jer tko može pokriti ove guzičare koji MORAJU voziti Audi sa S Line opremom, MORAJU jesti jastoge, MORAJU spavati u 5 zvjezdica… Nema tu sreće!

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

New Report

Close