Dobra ideja ili obmana – tunelom do Brača i Hvara?

Naslovnica Forum Komentari članaka Dobra ideja ili obmana – tunelom do Brača i Hvara?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Nije samo navedeno kolika je investicijska cijena ovog projekta? A cijena godišnjeg održavanja? Tko će financirati izgradnju i kasnije održavanje? G. Jelić možda ili porezni obveznici? A kolika je usporedna cijena održavanja trajektne linije, pretpostavljam višestruko manja. Čudi me kako puno bogatije zemlje svijeta s velikim brojem otoka/razvedenim obalama nisu već napravili ovakve projekte (Norveška, Japan npr.)? Ipak savjet urednicima da ovaj članak prebacite u rubriku SF.

Prvo sredite državu, socijalu, zapošljavanje, zdravstvo, poljoprivredu…onda
maštajte o ovakvim investicijama, koje će povlaštena klasa na otocima, koristiti
cijelu godinu, a njihovi turisti 2 mjeseca….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

“..Jelić predlaže tunele od Splita prema Braču, Čiovu i Kaštelima, potom od Brača do Hvara i Šolte, te od Hvara do Sućurja na Makarskom primorju.”

Ajme Bože, kakva bruka!! A i vi iz Poslovnog stvarno padate sve niže.. ovi članci sve više liče na članke iz Jut..

Ako može jednom onda može i dvaput!

imamo 6 brodogradilišta koja rade možda i najbolje brodove na svijetu.
ne razumijem je li netko namjerno ne želi da oni naprave 50 vrhunskih trajekta kojim bi se povezali pelješac i kopno a i ostale otoke koji bi dobili češće i brže veze sa kopnom.

sadašnji trajekti s 30-40 godina stari i malog kapaciteta.
neka ministar prometa i turizma ode na studijsko putovanje u grčku pa da vide kako funkcionira promet među njihovim otocima i kopnom.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Kad bi ovakav tunel napravili umjesto Pelješkog mosta, onda nebi ni barke mogle prolazit kanalom, jer bi im pente zapele za njega! [emo_smijeh]

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

mam jedan treba do italije probušiti. hebo te šta sve ljudima ne će na pamet pasti za tuđe pare.

who dares, wins

Ovo je odlična ideja,izbjegle bi se velike gužve u lukama, turizam na otocima bi procvjetao, bio bi lokomotiva gospodarskog rasta u Hr. Nadalje bilo bi odlično kada bi tunel bio od nekog dovoljno hidrostatski otpornog stakla tako da se voziš do Brača a na par metara od tebe brancini, orade, tune, jastozi, lignje, školjke i reklame Bračkih konoba i restorana tako da kad slinavi gosti izlete na Brač cijeli godišnji provedu po istim restoranima i konobama. Idem u patentni zavod zaštiti ovu ideju.[emo_euro][emo_novac][emo_dolar]

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

Nije ni jedno ni drugo . Ovu ideju ne treba sasvim odbaciti već je treba ispitati .U savlađivanju vode kao prepreke ne treba koristiti neprovjerena rješenja . Hrvatska ne treba ulaziti u ovakve rizike gdje su ugroženi ljudski životi i osjetljiva ekologija mora . Ovakve ideje se mogu realizirati u periodu od narednih 20 do 50 godina pa ih odbaciti ili prihvatiti . Tu treba uložiti velike novce kojih Hrvatska nema a razultat je neizvjestan . Neka to ispitaju USA , Kina , Japan ili Njemačka . Skuplje rješenje je često puta i bolje jer je sigurno .

Postoji takvo rješenje u Istanbulu ali za vlakove što je u biti isto.Meni to izgleda O.K iako je neispitano a moga bi nam biti dobar izvozni proizvod kad ne znamo niš bolje …konobari,kuvari,motikari i lopatari to je naša java …još da se vratimo pastirstvu ………….biće para “ko u Džajića”

DAJ PET !!!

tunel ispod bospora nije još završen.

uostalom postoji tunel ispod kanala koji povezuje englesku sa kopnom a i u japanu postoji nekoliko tunela da se vidi njihovi primjeri.
navodno je problem u tektonski opasnom području.

zašto ne ispitati sve opcije i vidjeti cost benefit analizu rješenja pa onda odlučiti.

kod nas se sve radi bez razmišljanja a onda se poslije završenog posla kuka.
pametni prvo razmišljaju dugo a onda brzo naprave.

npr. autocesta do zagreba do ploča.zar nije bilo logično kad je već mehanizacijana terenu da se radi nova željeznička pruga,naftovod,plinovod,optička mreža itd. do ploča.

sve u svemu bi bilo nešto skuplje ali bi se za jednom rješili svi infrastrukturni projekti.
ali kod nas se prvo naprave dealovi i podjeli lova a onda sfuša svaki projekt.
zato jesmo tu di jesmo.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

To je najeftinije rješenje za spojiti tunelom Hrvatsku umjesto Pelješkog mosta !
Te cjevi bi mogla raditi i brodogradfilišta a zaposlili bi se i građevinari .

Raspišite Narodni zajam ili dionice 1

.

New Report

Close