DT prodaje američki T-Mobile? (objavljeno 22.05.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka DT prodaje američki T-Mobile? (objavljeno 22.05.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Odlicno novinarstvo. Jer svakoj firmi je u interesu prodati visoko profitabilni dio kompanije…iduci puta ulozite malo vise vremena u pojasnjenje nekog dogadaja, pa cu se mozda i cesce vracati na vas sajt.

Blackstone je momentalno na gubitku, jer su kupili dionice DTa prije nekoliko godina. Oni naravno zele povratiti novac (i zaraditi ako je moguce). No, sad je pitanje zasto bi prodaja T-Mobile povecala cijenu DTa? Mozda zato sto je T-Mobile danas na vrhuncu. Postizu super rezultate sa zadnjom kampanjom “myFaves” – dodali su gotovo milion novih kupaca u zadnjem kvartalu. Znaci, mozda sada mogu prodati T-Mobile po visokoj cijeni, jer tesko da mogu nastaviti sa ovakvim rastom na americkom trzistu. Novac mogu uloziti negdje drugdje gdje bi rast mogao biti veci. Uostalom DT je jos uvijek pred restruktuiranjem…moraju smanjiti troskove u Europi (a paradoksalno prvo moras znatno potrositi da bi dugorocno ustedio). No, to su samo neka moja nagadjanje, ali bilo bi puno bolje da vasi novinari nesto i istraze osim pukog prevodenja stranih vijesti.

Malo uvoda u novinarstvo. Postoji forma vijesti koju ste upravo komentirali, a kojoj je cilj kratko odgovoriti na 5 osnovnih novinarskih pitanja i kratko izvjestiti javnost o nekom događaju. Špekulacije o prodaji američkog T-Mobilea su po meni jako zanimljiva vijest i kao takva je obrađena u rubrici koja se zove Nove vijesti. Ovo što ste pročitali je sve što je do tog vremena bilo objavljeno (sa raznim gotovo identičnim varijacijama) u ostalim svjetskim provjerenim medijima. Naš cilj je zanimljivu informaciju pronaći, uvjeriti se u njenu autentičnost i što brže je prezentirati Vama kako bi i Vi u isto vrijeme imali istu informaciju kao i ljudi u inozemstvu.
Naravno, slažem se s Vama da je ovo jako zanimljiva tema i zbog mnogo drugih razloga od kojih ste naveli u svojem komentaru ali time će se pozabaviti proširenija i zahtjevnija novinarska forma, primjerice komentar i analiza.
Srdačan pozdrav!

Igor Prstec, web urednik

Otkud vam ta informacija??

Jučer je objavljena na Reutersovom internet portalu…

Igor Prstec, web urednik

New Report

Close