Haag ograničio ‘zločinački pothvat’ na 7 osoba (objavljeno 22.05.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Haag ograničio ‘zločinački pothvat’ na 7 osoba (objavljeno 22.05.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Potpisnici americke Deklaracije o nezavisnosti, Paine i Thorou, su svojevremeno izjavli:

„Nasa je duznost NE POSTIVATI zakone koji promicu tiraniju i guse slobodu“.

Je li onda neobicno zasto SAD ne priznaje haski sud za svoje gradjane ? – Ono sto jest neobicno je da SAD istovremeno vrsi pritisak na Hrvatsku, koja se borila za zivot i slobodu, da se podvrgne tom istom sudu. I svojevremeno jos salje 4 serifa (WOW !) u Hrvatsku da bi usli u trag Gotovini !! Znaci li to da SAD…?

Jos neobicnija je literarna nepotkovanost odnodno polupismenost nasih novinara (a izgleda i pravnika) koji nisu u stanju parirati jednom drskom Galbreightu (Hagu). Pa nije trebalo citati am. Deklaraciju o nezavisnosti da ga se javnim putem pita koji je to am. general odgovarao za mucenja u Abu Graibu. Zasto ga nitko ne pita je li cuo za Paine-a i Thorou-a?

Koliko mi je poznato, Vijece sigurnosti nije dalo odobrenje za invaziju na Irak, a SAD i Engleska su to ipak ucinile – ne znam koji am. i eng. generali su odgovarali za taj „dobrotvorni pothvat“ (kad vec Hrvati rade „zlocinacke pothvate“). Istovremeno, ta ista Engleska i SAD se pozivaju na potrebu postivanja haskog suda (od svih drzava, samo ne od njih samih) kojeg je osnovalo to isto Vijece sigurnosti !!??

Prije par mjeseci je na CNNu bila objavljena snimka americkog vojnika koji ulazi u dzamiju u Bagdadu i ubija ranjenika (cista hladnokrvna egzekucija) koji je nemocno lezao na podu. Ne znam koji je am. general odgovarao radi toga, ali znam da je senator McCain (danasnji republikanski PREDSJEDNICKI kandidat) javno na CNNu opravdavao (!?) taj zlocin. Znaci li to….?

Sto se tice haske “pravde”, na zalost, medju Hrvatima postoji dobar broj onih koji bi povjerovali I da su majmuni da im Zapad tako kaze. Koja je svrha suda u Hagu ? Jeste li culi za Ivanu Orleansku ? – to je francuski “Gotovina” koja je prije 500 godina uspjela od Engleza osloboditi pola Francuske. Kad su je Englezi napokon ulovili, organizirali su “medjunarodni sud” i pritisnuli je “dokazima” (danas se sluze “salvetama” I “oruzjima za masovno unistenje” – vec po potrebi), nakon cega su je spalili. Kad su se svojevremeno pocele Njemacka i Francuska priblizavati ekonomski, to je bilo opasno za Englesku da se ne poremeti odnos snaga. Odmah su fabricirali Drayfus aferu – “sudjenje” jednom jadniku koje je ostvarilo cilj – raspad saveznistva F. i Nj. Englezi niti Napoleona nisu odmah ubili (bilo bi preocigledno I prenaglo), vec su mu “sudili”, a onda ga polako trovali. Mogao bih jos tonu od Engleza “sudjenja” navesti. Englezi ubijaju po tudjim zemljama i unatoc zabrani Vijeca sigurnosti okupiraju Irak. I nikom nista. Ali se pozivaju na Vijece sigurnosti (tzv. osnivace Haga) da bi sudili onima koji im nisu po volji. Sudjenje je bacanje prasine u oci hrvatskim Dudekima koji vjeruju Galbreightima, Carl Bildt-ovima isl.

Mr.Galbreight, go bullshit someone else !

Buduci je „Poslovni dnevnik“ orijentiran na ekonomiju, potrebno je americko okretanje ledja Hrvatskoj promatrati upravo kroz novac. „US Steel Srbija“, kao tvrtka-kcer americkog koncerna US Steel, je najveci srpski izvoznik. To znaci da Amerikancima nosi jako puno novaca. Ako Ameri nece biti „pravedni“ pa prozivati i suditi “svim stranama u sukobu” podjednako, mogli bi im Srbi uskratiti gostoprimstvo, a to bi znacio BITAN pad vrijednosti dionica US Steela na americkoj burzi. Tko zeli detalje neka se raspita koja banka stoji iza US Steela, pa ce mu biti puno, puno jasnije.

Iz tih razloga je uveden staljinisticki princip kvota kad je u pitanju haski „sud“.

New Report

Close