Linićevi zakoni slomit će građevinare?

Naslovnica Forum Komentari članaka Linićevi zakoni slomit će građevinare?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Slavek si je zabio nekoliko autogolova s tim porezom, jer je preplašio imaoce 270 milijardi kuna štednje i niko više i ne razmišlja o kupnji nekretnine koja će mu poslije biti teret.
10 000 stanova x cca 60m2 x 1600E = 7,2 milijarde kuna to je kikiriki u odnosu na 270 milijardi štednje.
7,2 x 0.25 = 1,8 milijarde kuna je u PDVu
od toga neka je 30% dodana vrijednost(što nije na cijeni od 1600e) jer je ostatak predporez
1,8 x 0.3 = 0,54 milijarde
Sve u svemu sitnica za proračun, ali je zarobljeno 7,2 milijarde likvidnosti

Slavek, Slavek ….

..., a na kraju, Revolucija pojede svoje najbolje sinove.

linić je možda zadnja osoba u sunčevom planeternom sustavu koju bi branio, no kad čitam ovakve članke, stječem dojam da su lihvari nekretninama raširili jak spin po mnogim medijima.

neke stvari u ovom članku protive zdravom razumu. to što banke nisu vlasnici stanova, nego su vlasnici hipoteka ni najmanje ne znači da bi ostali netaknuti. bankroti klijenata bi ih spriječili da i dalje takve kredite lažno prikazuju kao prvoklasne i morali bi trošiti vlastite rezerve za pokrivanje istih umjesto da te rezerve isisavaju kako (po mome mišljenju lažni) profit.

također, što je loše u tome da se oni koji “zbog krize” ne mogu napraviti poslovne planove otjeraju u stečaj? kriza je prvi razlog zašto bi se poslovni planovi radili još detaljnije i kvalitetenije, a ne izgovor da se ne rade. u europskim uvjetima će ionako propasti ne samo svi koji ne rade poslovne planove nego i svi koji nemaju profesionalne menadžere koji znaju posao menadžera, a ne samo mahati mobitelom, spavati na sastancima i beskrajno objedovati.

no banke su mirne iz drugog razloga – oni računaju na boljševički mentalitet sdp (isti kao i hdz) vlade, koji će “da bi spasili građevinare” očekivano posegnuti za dalnjim antitržišnim i nemoralnim mjerama poput dotacija, povlasticia i oprosta, koji su uništili sve dobro u ovoj državi a nisu spasili nikog lošeg.

porez na nakretnine je super stvar, ali je ovakva vlada nesposobna provesti ga. najmanje što bi morali napraviti prije njega su masovni otkazi u velečinovništvu, i formiranje pravosudnog sustava, a njima to nije ni na kraj pameti.

stanove se uopce ne isplati kupovati…po tim cijenama i kamatima sigurno ne..
jos ce to ohoho morati padati..isplatilo se samo onima koji su ranije i povoljnije usli ili koji su prodali na vrhuncu..tako je uvijek bilo

Građevinari izvoznici će dobiti podtšku.

Kao što je u automobilskoj industriji auto proizvod,
kao što je u brodagradnji brod proizvod,
kao što je u poljoprivredi voće i povrće proizvod,
kao što je u naftnoj industriji benzin i diezel gorivo proizvod
tako je u građevini zgrada proizvod.
Tako se to tretira u Europi a mi ulazimo u nju 01.07.2013.
Zar mislite da mi možemo biti izdvojeni otok po diktatu Linića i da će građevinske firme i banke morat plaćat porez kako to naš Ministar planira.
Nema ništa od toga.
Zašto se laže ili svi vjeruju našem očito nedovoljno informiranom Ministru koji ne zna kako se ovo područje tretira u Europi.
Genijalac. A i onaj (oni) tko (su) ga je postavio na ovu poziciju …

New Report

Close