‘Država bi trebala ući u posrnule tvrtke – Konstruktor, Ingru, Dalekovod…’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Država bi trebala ući u posrnule tvrtke – Konstruktor, Ingru, Dalekovod…’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

onda bi umjesto žderića, miličića i radića desili neki kovačevići , marasi i slični, zmajlovići…

…država treba platiti i preuzeti ono što su naručili npr. arenu u zg i st …

DAJ PET !!!

Koliko znam Radić nije u Ingri.
Država ne bi trebala preuzeti nikoga jer nema svojih novaca, zar nam nije dosta privatizacijske otimačine, zar moramo plaćati još jednu?

Sindikati ko sindikati, samo govore da govore.
Zasto bi drzava rjesavala ulaskom u vlasnistvo nekih Milicica, Zderica i Radica.

Zasto ne pozivaju Dorh i Uskok, te se tako rjese Zderica, Milicica i Radica, i Banaka koji su sudjelovali u kriminalu ako ga je bilo. Neka oduzmu kapital i imovinu stecenu kriminalnim radnjama i vrate oteto tvrtkama.

Ovim pozivom Sindikat bi da svi gradjani plate za pokradenu imovinu, a da vinovnici i nadalje setaju punih dzepova.

Sa ovakvim stavom postavlja se pitanje zasto ih sindikati stite i jesu li i oni umrezeni u kriminal.

Kada bi to bilo tako, formirao bi se konzorcij tvrtki iz građevinskog sektora koji bi bio u državnom vlasništvu, a mogao bi se javljati na međunarodne natječaje koji se financiraju iz EU fondova, zaključio je Matijašević.

Ova izjava je najjaca. Samo da se jos pozove na komunizam i Kubu.
Bdw mislim da se drzavne tvrtke (ili sa vise id 25% vlasnistva u tvrtki) i ne mogu javljati za obavljanje radova iz EU fondova.
Nisu ni oni vesla sisali, da ih jedan Matijasevic iskoristava.

uvijek iste ludosti od sindikata, najdestruktivnijeg čimbenika u državi, ni sanaderi ni fimi medije ni promašene ekonomske politike vlada nisu ni do koljena sindikalnom rušenju hrvatskog gospodarstva.

njihov je “put” da se društveni uvjeti komunističkih ruskih sovjetskih pedesetih, mnogo dekadentniji i od jugoslavenske samoupravne ekonomije sedamdesetih-osamdesetih, da se takvi uvjeti umjetno održavaju daljnjim dizanjem stranih kredita i šikaniranjem privatnog sektora.

je li taj matijašević uopće svjestan koliko je bezobrazno nepošteno to što on traži – da tvrtke koje se još drže financiraju gubitaše na način da država divljački otme od jednih i oteto pokloni drugima.

je li tip i u privatnom životu takav krimos, mislim kad vidi nekom na ruci dobar sat, otme ga i uzme sebi, kad zapadne u dugove ode opljačka prvog prolaznika?

ovo je država u kojoj su najcrnje beščašće i kriminal postali javno proklamirane opcije.

Građevina je baza problema nezaposlenosti u Hrvatkoj…Poslovi u graditeljstvu ,su primarni za zapošljavanje tisuće nezaposlenih muškaraca koji sitniš u džepu, svaki dan ostavljaju u kafićima. Kod kuće , zbog nezadovoljstva maltretiraju obitelj, djeca nemaju zadovoljene osnovne potrebe…..
Shvatite to već jedanput!

Ne radi se o potrebi da država zarađuje na bilo kakvim investicijama, nego
da skine teret – nezaposlenosti i niskog standarda obitelji koji pritišće
sve pore Proračuna…

Pokretanje investicija, i cirkulacija ROBA I USLUGA, su primarni ciljevi
masovnog zapošljavanje muškaraca , od kojih će 1/2 polovina uskoro
IZGUBITI braniteljski status – kad se objavi Registar branitelja, i kad
prestane teči iz slavine med i mlijeko…..

Rad u građevini povlači za sobom zapošljavanje i drugih zanimanja….
Ponovno osnivanje partnerskih kooperantskih odnosa obrta….
Pa ne mogu svi biti doktori i informatičari…..

Objavom Registra, biti će završena linija rasta nezaposlenosti……
Nakon toga, silom zakona…morati ćemo se okrenuti ponovno sitnom
obrtu / raditi za velike/, pomoćnim poslovima u raznim djelatnostima i sl…..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Dovoljno bi bilo da sindikat i 1700 radnika trazi od drzave da netko odgovara za ovaj kriminal. Da drzava od odgovornih oduzme sve sto su isisali i pokrali. Pa da vidis kako se slucajevi poput Dalekovoda,Konstruktora i Badela vise ne bi desavali. Nego ja nikako ne razumin jednu stvar kazu da je drzava los gospodar i onda oni prodaju firmu nekolicini onih koji znaju i oni u 10 godina saseru ono sto je stvarano 50 godina i onda se opet zove los gospodar. Pa ja se pitam je li ta drzava toliko los gospodar ili netkome odgovara ta floskula????

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Najveći problem u HRV je svjesno i namjerno nabacivanje krivnje građevinarima. Građevina ima svoje mjesto u gospodarstvu kao i svaka druga grana a to što je u HRV kroz nju pran novac i kanalizirale se kriminalne radnje ili što su ciljano dobivali natječaje ili izmišljali radove nije razlog da se građevina ocrnjuje. Upravo suprotno to je razlog da se netko procesuira a nečinjenje toga je dokaz sprege s politikom a to je glavni razlog problema. Sve se to vidi i zna, pogotovo vani, pa nisu investitori blesavi da dođu u takve uvjete kad ima puno transparentnijih i boljih.
Građevinari se ne bave samo gradnjom zgrada, postoje i kanalizacijski sustavi, pročistači, pomorski projekti a toga itekako treba i kod nas.Stvar je samo što kad je netko na vlasti gleda da radi one projekte za koju je sam osnovao firmu a ne strateške prioritete,a konverzacija političara je razini ping-pong optuživanja a svi rade isto, shema 1.

Meni nije jasno zašto se ta ekipa Miličić end co. ne procesuira. Svjedobno je Samodol lijepo opisao slijed dugogodišnjih aktivnosti trija iz te grupa. Svaka takva aktivnost ima paralelno i isisavanje novca i onda slijedi prodaja strateškom partenru za sitno kuna a ekipa ostaje direktorirati do kraja svijeta. Shema 1. Nije zato što je netko od politike ubrao proviziju i zataškao. I tako x iks u dragokj nam HRV.

U doba najveće konjunkture, kada su svi kritizirali da se u HRV previše gradi graditeljstvo je u ukupnom hrvatskom BDP bilo 2x manje od prosjeka EU.
Prosječna cijena gradnje autoceste u HRV je 64% EU prosjeka. U Austriji je cijena 20% veća od tog prosjeka pa gradnja 1 km autoceste stoji 2x više nego u HRV.
Izvor: EUROSTAT

građevina nikad više neće imati razvoj na umjetnom pumpanju, građevinarstvo ima šansu samo ako se pokrene industrija, sve ostalo su tlapnje, nitko u svijetu ne gradi ceste kako bi zaposlio građevinare, nego kako bi povećao troškovnu efikasnost industrije.

cijela ekonomska koncepcija je potpuno naopaka, i to nas je dovelo do svjetskog dna, i turizam i građevina mogu samo multiplicirati ekonomski efekt konkurentne proizvodnje, a ništa ne mogu pokrenuti sami, niti su igdje u svijetu te grane pokrenule ekonomiju, ako netko negdje napravi par cesta više nego što mu nužno treba, to je samo zbog viška investicijskog kapitala što ga je stvorila industrijska proizvodnja.

andy, vrijednost udjela građevinarskog bdp-a se ne diže gradnjom primitivnih stambenih betonjara albanske kvalitete, i onda napuhavanjem cijena, nego gradnjom složenih investicijskih projekata velike dodane vrijednosti. s to ne mogu voditi primitivni betonirci tipa radića i žderića.

New Report

Close