Hrvatskim tržištem rada i dalje vlada očaj: Na jednog zaposlenog četiri radnika dobila otkaz

Naslovnica Forum Komentari članaka Hrvatskim tržištem rada i dalje vlada očaj: Na jednog zaposlenog četiri radnika dobila otkaz

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

4500 slobodnih radnih mjesta evidentiranih kod HZZ nije cjelovit broj slobodnih radnih mjesta koja su trenutno na tržištu. U tom broju nedostaje podatak o broj slobodnih radnih mjesta, uglavnom kvalitetnih i bolje plaćenih, čije se popunjavanje tražiu od drugih posrednika u zapošljavanju koji posluju na hrvatskom tržištu rada. Drugi posrednici svoju realizaciju zapošljavanja putem posredovanja mogu a i ne moraju prijaviti u službenu statistiku.
U ovom članku nedostaje i podatak o broju osoba koje su samo formalno prijavljene u radni odnos u realnom sektoru, na radnim mjestima koja ne postoje i koja poslodavcima ne trebaju. Nedostaje i broj zapolenih radnika prijavljenih na najnižu mirovinsku osnovicu (minimalnu plaću) bez obzira na složenost poslova na kojima rade, koja je osnovica za uplatu doprinosa (mirovinsko, zdravstveno, zapošljavanje). Naime, poslodavci javnog sektora moraju zaposlene radnike prijaviti na plaću koja im se isplaćuje, a ta plaća je osnovica za uplatu doprinosa i drugih davanja. S informacijama kojih u članku nema, informacija bi vila potpunija.

New Report

Close