Država vratila Konstruktor u život

Naslovnica Forum Komentari članaka Država vratila Konstruktor u život

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

jel to država reketarila konstruktor?….i onda ga stavi na listu poreznih dužnika……sramota…..nekako mi se čini pola milijarde kuna duga prema konstruktoru puno više nego što je konstruktor dužan državi za porez

Drzava se cudno ponasa kad su u pitanju privatne firme: INGRA, DINA, Konstruktor, Dalekovod itd. Drzava pomazuci privatnoj firmi pomaze da privatne i ujedno strane banke ne ostanu bez losih kredita! Uz to Drzava cuva kapitalnu poziciju bedaka – vlasnika. Normalne drzave (npr. USA, UK) natjeraju privatne firme da iskazu sve gubitke, vjerovnici ili pristanu na stecaj ili otpisu dio duga, firme se rekapitaliziraju i zive dalje u nekom obimu (ovisi o stanju trzista i nagrizenosti firme). U Hr Vlada (i Linic koji se problematicno ponasa) ne provodi zakon (ne tjera privatne firme u stecaj) i svojim postupanjem: cuva banke-vjerovnike i vlasnicke udjele nesposobnih vlasnika. Pitanja je samo zasto?
Sto Drzava ili Ministri dobivaju za to? Jedno je sigurno, porezni obveznici ne dobivaju nista tj gube!
U svim zdravijim ekonomijama su banke bile u silnim problemima, u Hr gle cuda banke nisu u problemima i HNB ne trazi rekapitalizaciju banaka (dopustila je cak repatrijaciju profita!). Kako je moguce da u blesnoj ekonomiji polurazvijene drzave postoji jedini zdravi bankarski sektor na zapadnoj hemisferi?

BigBoffin

New Report

Close