Sephora odlazi iz Hrvatske

Naslovnica Forum Komentari članaka Sephora odlazi iz Hrvatske

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Globalno gledano, Sephora nije samo kozmetički lanac, radi se o dijelu lanca LVMH – Louis Vuitton Moët Hennessy a koji je druga najveća na svijetu korporacija luksuznih proizvoda. Zatvorili smo vrata luksuznoj francuskoj robi i opet ćemo u shoping u inozemstvo, barem Milano. L’oreal je npr najveći svjetski lanac kozmetičke robe.
Lokalno gledano – LVMH su odustali od nadmetanja s njemačkim DM-om koji dampa 4 godine cijene proizvoda i daje radnicima plaće u početku 7.000,00 kn pa i čistačicama. Samo neupućeni manageri očekuju da će najveći francuski igrači kupovati mjesto na policama Konzuma i Plodina po cijeni od 30.000 eur godišnje i pod njihovim uvjetima. Francuzi Vas mrze zbog takvih hercegbosanskih talibaniziranih kamenih managera i njihovih odluka.
Gospodarski, nismo u mogućnosti nadmetati se niti sa jednom korporacijom kozmetičke i luxury robe, ali ne moramo ih se niti bojati. Povlačenje iz RH samo je naznaka pada standarda i slabe ekonomske moći domaćeg potrošača.

Kulturnosociološki, trebamo ih barem u ZG kako bismo se oslobodili predrasuda primitivizma malograđanske civilizacije u kojoj živimo i djelujemo i imali gdje u RH uzeti francaise delux goodies… te ezanosti za germanski mentalitet i tradicionalizam. Jer što mi to onda radimo? Čuvamo prostor za talijanske i njemačke luxury, sport & lifestyle divisions and retail brands jurišnike.
Onda bolje odmah da lijepo kapituliramo pa postanemo istočna Padanija ili panonska Austrija, kvalitetnije ćemo živjeti i veći standard imati bez obzira na članstvo u EU…

Hvala djelatnicima Poslovnog na savjesnom i sadržajno kvalitetnom novinarskom izvješćivanju.

Lokalno gledano – LVMH su odustali od nadmetanja s njemačkim DM-om koji dampa 4 godine cijene proizvoda i daje radnicima plaće u početku 7.000,00 kn pa i čistačicama.

A čega si sve ti tu nadrobio… [lol]

Jednostavno otišli su zato jer se nisu snašli u okruženju, nisu znali doći do kupaca, itd.!

…nema se para a i osnovno se teško namiruje…daleko je blagostanje pa da trgovački lanci trljaju ruke…na našu žalost

Nisu mogli opstat jer su ih nameti dotukli, počevši od precijenjenog najma u trgovačkim centrima…..

pepic, 07.08.2012. u 12:01
Povlačenje iz RH samo je naznaka pada standarda i slabe ekonomske moći domaćeg potrošača.
@Kumara toliko si toga napisao, a sve je stalo u jednu rečenicu.

Sve je manje kupaca za segment luksuzne robe!

Od kako sam sebe uhvatio u laži više nikome ne vjerujem!

New Report

Close