Moja ideja: Najteža prepreka tek nas čeka – komercijaliziranje projekta

Naslovnica Forum Komentari članaka Moja ideja: Najteža prepreka tek nas čeka – komercijaliziranje projekta

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Za svaku pohvalu, i članak i ideja. Mi smo u građevinskoj branši, i bavimo se elektroinstalacijama, a kako su za pametnu kuću potrebne pametne i kvalitetne instalacije, pozdravljamo i pohvaljujemo cijeli koncept.
ELEKTRO-BARIŠIĆ d.o.o
http://www.elektrobarisic.hr/

Ovaj sustav može se unaprijediti izradom aplikacije (ili poboljšanjem postojeće) za Android i iPhone koja bi korisnike poticala na što manju potrošnju (rasipanje) energije u vlastitom domu. To bi trebalo izvesti kao nekakvu igricu koja bi stvorila kompetitivnost između korisnika IThome sustava te, možda, i nagrađivala korisnike koji najviše štede (nekim simboličnim nagradama) koristeći IThome. Time bi se povećalo zadovoljstvo korisnika IThome sustava te na zabavan način poticalo korisnike na ekološki način razmišljanja, ali stvorilo i odličan reklamni sustav za samu tvrtku.

Nadasve dobra ideja koja je po moje vrhunski svjetski proizvod koji će vjerujem svoju primjenu pronaći u mnogim domovima u Hrvatskoj, ali i mnogim domovima diljem Svijeta. Dobra ideja ključ je koji “otvara mnoga vrata” i stoga se nadam da će se ovaka proizvod biti jedan od onih uspješnica našeg gospodarstva i jedan od izvoznih proizvoda po kojem ćemo biti prepoznatljivi u Svijetu. Svesrdno podržavam ideju i daljnji razvoj proizvoda i novih funkcionalnosti koje su vrlo lako nadogradive na ovako jednostavan koncept koji u konačnici i rezultira kvalitetom samog produkta i njegovom jednostavnom i intuitivnom primjenom. Još jednom želim puno uspjeha u budućem radu.

Srdačan pozdrav,

Tomislav

Ono što me užasava u ovim tekstovima koji bi kao trebali promicati poduzetničke ideje je :

1.predugački tekstovi,…ovakva forma ne trpi ovolike tekstove…slobodno ste mogli preskočiti koje pitanje…nemojte da spavamo već na polovici teksta…

2.nepotrebno korištenje stručnih tehničkih izraza na engleskom jeziku koji bi valjda trebalo doprinijeti našem divljenju i strahopoštovanu vašoj pameti…
„cloud based home automation sustav“,kako bi ste vi to preveli mojoj noni a da i ona kupi sebi tu automatiku,pa da joj se šparhet zgasi kad ode do susede na kafe…a fanj joj je još ostalo od talijanske penzije…

3.druga riječ je „startup tvrtke“,a jelte “početničke” je malo sramežljivo i podsjeća na pripravnika…nije dovoljno cool…:)))
…ne morate dokazivati svoju pamet koristeći toliko stručnih,engleskih riječi…jer onda stvarate averziju,bar kod mene…

4.i vi kao i svi do sada,u ovim pričama nemaju tvrtku uzor…ah…ima još takvih tvrtki koje radi slične proizvode kao i vi pa ih unapređuju,nitko ne starta ponovno od Arhimeda…
…bilo bi lijepo da ste rekli po čemu ste vi bolji od njih…spomenuli ste povoljna cijena,koliko je to povoljnije?

5.primjetila sam podosta novootvorenih korisnika koji komentiraju ove poduzetničke ideje kao svoj prvi post…vjerojatno je sama ideja razlog ovoj pojavi…

Ideja je odlična jer omogučuje da možemo kontrolirati i djecu koja ostanu sama kod kuće i starije osobe koje se ne mogu same o sebi brinuti, provjeravanjem da li su upalili ili ugasili pojedini uređaj i da li ga koriste, svakom roditelju bi bar malo smanjili brigu, a isto tako i djeci koja ostavljaju starije i nemoćne same u kući. Nije to samo Pametan dom nego on postaje i Siguran dom.

Dobro je čuti nešto pozitivno u našem društvu ovakvom kakvo je.Mene interesira da li “hardwer” proizvodite u svojoj firmi ili ga uvozite?

Najbolji poslovni savjet koji smo ikada dobili je…

… tko kuca, otvorit će mu se

hoće, hoće ali ipak mora imati ideju, hrabrost, znati kako i zašto
a najbitnije mu je biti prepoznat u sustavu na novom mob-u.

Odličan tekst o odličnoj ideji! Zapravo je ova ideja/izum ono što smatram da će svako kućanstvo uskoro morati posjedovati. Želim i ja jednog dana svakako iskusiti čari ovog izuma, mislim da bih se osjećao poput Tony Starka u Iron Manu. Neopisiv je osjećaj imati kontrolu na dohvat ruke.
Još jednom svaka čast!

Sigurnos i ušteda u novcu za obitelj i tvrtke su velika prednost zato smatram da ugradnja cloud sustava koja je moguća u rok od samo nekoliko sati ne smije biti luksuz nego potreba svake obitelji i tvrtke.U ovim kriznim vremenima reklamiranje vašeg sustava smatram najvažnijom potrebom jer ljudi su slabo informirani o važnosti i koristi cloud sustava.

Prvo bi htio pohvaliti Vašu ideju i želju da vaš sustav približite prosječnim korisnicima.
U smislu komercijalizacije ideje potrebno se što više fokusirati na tehnološku isplativost investicije i ekološku učinkovitost.
Nadalje možda je vaš sustav moguće primjeniti i u smislu automatizacije firmi i poslovnih subjekata.
Značajne uštede mogu se ostvariti automatizacijom kotlovnica, sustava sigurnosnog nadzora a možda i same automatizacije proizvodnje.
Pored toga vaš sustav može se primjenjivati i u osobnim automobilima tzv. *pametan auto*. Korisnik sustava mogao bi putem daljinske automatizacije klima uređaja u ljetnim mjesecima rashladiti vozilo prije ulaska u vozilo, odnosno u zimskim mjesecima odmrznuti stakla ili zagrijati vozilo na sobnu temperaturu. Sustav bi također služio za sigurnosni nadzor vozila odnosno zaštitu od krađe.
Tim rješenjima privukli bi još veći broj korisnika.
Uz srdačan pozdrav želim Vam puno uspjeha u daljnjem radu.

Da stvarno za svaku pohvalu … ali …sve institucije u ovoj državi napraviti će sve da vaš projek ne uspije .
Iz osobnog iskustva znam jer kad osjete da ste pametni i da znate inovirati, napraviti, proizvesti vi ste u najmanju ruku kriminalac i državni neprijatelj.

Bazen i klizalište na ledu – Korenica- Incijativa | Bazen i klizalište na ledu – Korenica
http://www.binarnet.hr/bazen-i-klizalist…

New Report

Close