Prevrnula se hladnjača sa 20 tona mesa, PIK Vrbovcu žao

Naslovnica Forum Komentari članaka Prevrnula se hladnjača sa 20 tona mesa, PIK Vrbovcu žao

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

“Tegljač je meso prevozio iz Austrije za poduzeće Pršut Voštani.”
“Meso je uvezeno radi prodaje kupcu s kojim PIK već dugi niz godina uspješno surađuje”, priopćili su iz PIK Vrbovca.”

Izvorni dalmatinski pršut iz srca Cetinske krajine! :)))
http://www.prsut-vostane.hr/

Jeste im PIK reklamu napravio svaka čast. Sve se to zna odavno ali bi stvarno trebalo ukinuti znak izvorno hrvatsko .

“Dalmatinski pršut iz srca Cetinske krajine

U junačkoj Cetinskoj krajini, visoko na obroncima Kamešnice, smjestilo se selo Voštane. Upravo tu, u ograničenim količinama, proizvodimo ovu izvornu dalmatinsku deliciju uz koju slavodobitnici dočekuju goste. Vjerujemo da su Cetinjani davne 1715. godine pobjedu nad Turcima proslavili uz pancetu i pršut … možda baš onaj spravljen u Voštanima.
Birana domaća sirovina, morske soli koliko treba, malo dima, puno bure i juga … to je naša tradicionalna receptura.
Brand Dalmatinski pršut Voštane nostielj je oznake Izvorno hrvatsko. Ponuđen je na tržištu u tri varijante –Voštane dalmatinski pršut s kosti, Voštane dalmatinski pršut bez kosti vakuum i Voštane dalmatinski pršut rezani vakuum.
Pod istim brandom Voštane proizvodimo i dalmatinsku pancetu te pečenicu.”

PIK se hvali sloganom “meso hrvatskih farmi”, ako oni imaju svoju proizvodnju zašto onda uvoze meso da bi prodali nekome?
Tko želi raditi s Konzumom mora prihatiti robnu razmjenu baš kao u 19. stoljeću, svinjski butovi su samo jedna od valuta.

znači za Pršut Voštane uvozio je PiK šleperom firme Vitom commerce…mislim da bi trebalo kaznit firme koje se reklamiraju da prodaju domaće a uvoze meso izvana što se otkrije tek kad se desi neka nesreća poput ove

Jel to uvezeno novcem od poticaja?

A vidi ove što se nabacuju pršutima koji su se ispretumbali po prikolici dok se prevrtala. Na kraju će isti taj pršut staviti na police za nekih 140kn kila sa znakom izvorno hrvatsko i to sve uz blagoslov veterinarskog i carinskog inspektora. Al ajd dobro bar se nisu rasuli po zemlji, bit će dobri.

Ajde sve če to narod pojest kad malo snize cijenu i meso obrade neče se primjetit ovo malo blata ,uvozno da dok pojedine firme dobivaju poticaj od Hr .Narod nije svjesan koliko je jaka agro mafija,,,,,1.pajceki su u slavoniji dosegnuli cijenu od 22kn za kilu ,,,tako nije moguće da se u trgovinama prodaje domača roba za 25kn ,,,naravno da je sve uvozno ,pročitajte primjer Lidla.

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

New Report

Close