SAD spreman za napad na Iran

Naslovnica Forum Razno Ležerno… SAD spreman za napad na Iran

Zadnjih dana SAD je pokrenuo propagandnu ofenzivu protiv Irana, koji okrivljuju za smrt najmanje 170 američkih vojnika u Iraku. Predstavnici američke vlade i vojske upozoravaju na to da se pobunjenici služe novim oružjem – “eksplozijom formiranim projektilima” (EFP). To je nova tehnologija u postavljanju eksplozivnih naprava na mjestima gdje se kreću američki vojnici i konvoji, kudikamo opasnija od uobičajene. Riječ je o vrlo snažnim eksplozivima, koji visokom temperaturom u trenutku eksplozije rastale metal i od njega stvore užarenu masu koja se poput projektila usmjeruje na američko vozilo. Ta užarena masa svojom velikom kinetičkom energijom i visokom temperaturom može probiti američka oklopna vozila i uništiti i moćne tenkove Abrams.

Amerikanci tvrde da irački pobunjenici sami nisu mogli izraditi EFP. Učestale su optužbe da je Iran iračkim pobunjenicima dao EFP jer oni nemaju potrebnu tehnologiju. Novi američki ministar obrane Robert Gates izjavio je da SAD ima dokaze da su te naprave izrađene u Iranu i dopremljene u Irak. Čini se da će SAD već sljedećih tjedana optužiti Iran da je počeo rat protiv američke vojske u Iraku i zaprijetiti odmazdom, kad na području oko Irana bude imao dovoljno vojnih snaga za takvu prijetnju. U zapadnoeuropskim listovima tvrdi se da SAD preuveličava prijetnje EFP-om radi opravdanja za vojnu akciju protiv Irana. Američkoj javnosti plasira se pak tvrdnja da Iran ubija američke vojnike kako bi podržala novi rat za koji se SAD sprema.

Prema londonskom Guardianu, američko jačanje snaga u Perzijskom zaljevu je poodmaklo pa bi SAD mogao napasti Iran već na proljeće. Drugi nosač aviona “John Stennis” stići će u Perzijski zaljev za desetak dana i pridružiti se “Dwightu Eisenhoweru”. Prema američkim vojnim izvorima, koje citira Guardian, onamo su poslane dodatne baterije antiraketnih sistema Patriot, minočistači i drugi vojni efektivi koji bi trebali spriječiti iranske protuakcije kad napad počne. SAD također već dugo stvara velike zalihe nafte.

Herbos d.d. - lider u zaštiti bilja sa više od 62. godine tradicije

George W. Bush je novi Hitler. Slobodno moderirajte ako želite, ali istina je istina….

Herbos d.d. - lider u zaštiti bilja sa više od 62. godine tradicije


George W. Bush je novi Hitler. Slobodno moderirajte ako želite, ali istina je istina….

Teške riječi prijatelju. Mislim da nema teorije da dođe do novog rata u ovom trenutku. Pokazivanje mišića predstavlja samo upozorenje. Toga je bilo oduvijek.

Možda bi bilo dobro pročitati knjigu od bljedolikog W.E. “Stoljeće rata za naftu” ( tako nekako se zove? )

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Nije “Stoljece rata za naftu” vec “Bush family”! Koji god Bush dodje na vlast bice rata![smiley2]

Ko visoko leti nisko pada

Prije nekog vremena sam bio na Domazetovoj promociji knjige “Klonovi nastupaju” Tom prilikom je iznio misljenje da ce Amerikanci napasti Iran ali atomskim bombama (mnozina !) Isto tako znam tipa (Kurd sa sjevera Iraka) koji tvrdi kako Iran salje samoubojice u Irak, kako bi zavezali Amerikance u Iraku, pa da ih time odvrate od Irana.

A pravog si našao da slušaš. Pa taj Domazet nema pojma o pojmu. Admiral – neplivač! Nije završio niti jednu školu, ako izuzmemo KOS-ov univerzitet. U JNA je bio bezbednjak – osoba zadužena za špijuniranje i cinkarenje kolega. U HV-u je postao instant general. Bez znanja, bez sposobnosti, radio je jedino što je mogao – pričao basne. To čini i sada!

New Report

Close