Maras: Obrtnici ne trebaju za posao jamčiti djedovinom

Naslovnica Forum Komentari članaka Maras: Obrtnici ne trebaju za posao jamčiti djedovinom

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

ups,nije valjda da ću promijenit mišljenje o ministru,svaka čast ako bude šta od toga!

Ma gluposti!
Obrtnici i tvrtke trebaju jamčiti sa temeljnim kapitalom i garancijom banaka za koji mogu založiti svoju osobnu imovinu a institucije države trebaju prvo ustanoviti pravnu sigurnost, likvidnost i rokove plačanja te provoditi kontrole i sankcionirati eventualne nezakonitosti!

Ovi zbunjole ne vide niti ne žele vidjeti dalje od svoga nosa i prebacuju problem na svakoga drugoga osim na na same sebe koji su osnovni i isključivi uzrok ove hrvatske ekonomske katastrofe .

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Ma tako je Barbosa. Ovakvi stavovi minstara i HOK-a me užasavaju. Svi “obrtnici” ma kako se oni zvali svuda u svijetu kad posluju kao fizičke osobe ODGOVARAJU SVOJOM IMOVINOM. To je model koji svugdje funkcionira. Mi opet radimo neki čudni KAPITALIZAM po mjeri par ministara.

udvostručit ćemo investicije iz javnog sektora (…)

ha ha … plin voda struja … novoizmišljene naknade, povećane tarife itd…nigdje racionalizacije, samo dodatna uhljebljavanja

udvostručiti će javne investicije preko grbače građana … podsjećaju me na Robin Hooda

Kad se već dotiču obrtnika, do sada nitko nije analizirao ono najvažnije. Ako izuzmemo “igrače” koji tvrtke uništavaju namjerno, koji je razlog propadanja obrtništva. Po meni, jedan od glavnih razloga je needuciranoist. Stručna zvanja su svakako važna za kvalitetu proizvoda ili usluge, ali svbaki obrtnik ili mali poduzetnik bi trebao vladati vještinama upravljanja, a mali dio ih to posjeduje. Menadžment, marketing, vještine pregovaranja, organizacije poslovanja, planiranje …. Svbi obrtnici plaćaju člkanarinu obrtničkoj komori, a što imaju od toga… ništa. Ne trba izuzeti da su mnogi propali ne svojom krivnjom, već takjo da im nisu platili onji koji su već ranije propali. Znači … konobar nije adekvatno obrazovanje za vlasnika obrta iako on zna vrhunski poslužiti gosta … >( i da ne nabrajam slične primjere) Ovo ministarstvo bi ovdje tebalo malo više uložiti, kako bi obrtništvo samo po sebi bilo kvalitetnije. Svi obećavaju nekakve promjene a nitko ne daje edukacijsku podršku za postizanje pozitivnog efekta donešenim mjerama.

Probleme kod obrtnika treba kategorizirati, ali najmanje su krivi nedostaci managerskih znanja, obzirom na samu prirodu obrtničkog posla. Trenutno je primarni uzrok obrtničkog rasula nedovoljan volumen poslovanja uz krvicua države – koja nije adaptirala poreze – prije svega visinu poreza – da ostavi veća sredstva koja bi trebala ostati obrtnicima – jer se prije svega radi o fizičkim osobama. Adaptacija poreza je trebala biti prilagodba vezana uz recesiju koja bi spasila desetke tisuća obrtnički porodica od 2007.

New Report

Close