WinDays Technology-prvi dan

Naslovnica Forum Razno Ostalo WinDays Technology-prvi dan

Nakon svečanog otvorenja koje su odradili Tomislav Tipurić (direktor sadržaja WinDays12 Technology), Draško Ivanišević (direktor WinDays12 konferencije) i Ivan Vidaković (direktor Microsofta Hrvatska), više od 900 sudionika krenulo je "slušati" predavanja. Prvog ih je dana bilo 16.

Početak konferencije obilježila su dva Keynote predavanja. Tijekom predavanja Infrastruktura, privatni oblak i virtualizacija Domagoj Pernar, Marin Franković, Igor Pavleković, Ozren Kopajtić, Marko Čulo i Robert Petrunić predstavili su novitete koje donose Windows Server 2012, javni i privatni oblak, System Center 2012, SQL Server te Microsoft Office 365. Pozabavili su se i problemima i rješenjima sigurnosti u oblaku te najavili svoja predavanja i radionice. Domaćini drugog Keynote predavanja na temu Razvoja bili su Tomislav Tipurić i Domagoj Pavlešić, koji su se pozabavili jednostavnošću i fleksibilnošću izrade Metro aplikacija, a Pavlešić je naglasio kako će se evolucija i prijelaz na Metro aplikacije odvijati postupno. Demonstirane su mogućnosti Windows Azure platforme te kratko predstavljeni SQL Server Data Tools i Visual Studio 11. Domagoj Pavlešić je na predavanja Windows Phone u Enterprise okruženju predstavio mogućnosti Windows Phonea u svakodnevnom poslovanju. Svoj uspjeh Windows Phone može zahvaliti prepoznatljivom Windows doživljaju, snažnoj razvojnoj platformi, robusnim sigurnosnim i razvojnim alatima te integraciji s poslovnim IT rješenjima kao što su Exchange i SharePoint.

Dalibor Margotić je na predavanju SQL Server 2012 – TSQ novosti prestavio mogućnosti Microsoft SQL Servera 2012. Riječ je o novoj platformi koja odgovara na izazove povećanja protoka podataka brzom interpretacijom i prikazom u obliku detaljnih poslovnih analiza, a dostupna je od 1. travnja. Korisnicima koji odaberu SQL Server 2012 dostupan je i razgranat ekosustav hardverskih i softverskih partnera, koji razvija rješenja za raznovrsne i zahtjevne scenarije upravljanja podacima.

Današnji dan donosi 64 predavanja, među kojima su Cloud Security 2.0, Windows 8 Overview i Zvijer ispod haube – Windows Server 8. Na rasporedu je i 5 stručnih radionica: Microsoft Lync 2010 – uvod u razvoj aplikacija, SQL Server 2012 kroz hands-on iskustvo, Identiteti lete u visine – Office 365, Vaš prvi BI projekt korištenjem Microsoft SQL Server 2012 Analysis Services Tabular i Razvoj Windows Azure aplikacija.
http://www.racunalo.com/poslovanje/34026-microsoft-windays12-technology-prvog-dana-odraeno-12-predavanja-danas-novih-64.html

New Report

Close