Ako radite s državom, dio novca možete dobiti i unaprijed

Naslovnica Forum Komentari članaka Ako radite s državom, dio novca možete dobiti i unaprijed

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

NEVJEROJATNO !!! Pa, tek sad mi je jasno – zašto ,je država tražila 10 % unaprijed od veledrogerija – za skloipljene
ugovore za slijedeću godinu za lijekove – i to na promet sa HZZO-om !
Lijepo ste napisali- u slučajevima kad je država naručitelj- da daje 10 % avansa – a što je onda tih 10 %- u slučajevima
prijedloga zajedničkih ugovora primjerice za snabdijevanje lijekovima …..10 % avansa daje druga strana državi ????
Pa, zar ne znate u kakvoj su panici i jadu- veledrogerije- koje bi trebale- isfinancirati 10 % budućih ugovora sa HZZO-om.. zašto o tome ne pišete… to se niste sjetili pitati Vladu ? E, pa pitajte….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

taman da se ne čeka provizija

Do 10 % za poslove iznad 2.000.000,00 kn !

.

Prva dobra vijest u zadnjih godinu dana. Na redu su ugovarači poslova kroz javnu nabavu, a oni bi trebali biti transparentni, kako se opet ne bi “zabranjivalo” avansno plaćanje zbog “prije svega zbog, kako tvrde analitičari, problema naplate u slučaju neispunjenja obveze i završetka posla, odnosno potrebe osiguranja jakih instrumenata naplate”….. pitam se kako je 10% plaćene cijene ugovorenih radova moglo imati utjecaj na završetak radova??? Možda je u pitanju bilo ovo “valja pripaziti je u kakvom su stanju tvrtke s kojima se ulazi u posao”. Pitanje: zašto ova mjera samo za građevinarstvo? Ono je doista u krizi. Zašto ne i za druge proizvodne djelatnosti koje nisu u krizi i kod kojih bi avansno plaćanje omogućilo novo zapošljavanje? Osim trgovanja, naručito onog koje ima obilježja monopola ili nečeg sličnog?

New Report

Close