Tim Cook bolji od Stevea Jobsa, pad RIM-a i Blackberrya

Naslovnica Forum Razno Ostalo Tim Cook bolji od Stevea Jobsa, pad RIM-a i Blackberrya

Ukoliko možemo suditi prema anketama provedenima kod zaposlenika Applea, novi CEO Tim Cook bolji je šef od svoga prethodnika i osnivača Stevea Jobsa.
"Naime, anketa provedena među zaposlenicima tvrtke daje malo bolje ocjene Timu Cooku nego Jobsu. Steve Jobs umro je u listopadu prošle godine, a kada je na čelo došao Cook, tvrtka je zabilježila ogroman rast prihoda."
Također, njegovi rezultati bolji su od rezultata konkurenata Paula Jacobsa iz Qualcomma i Larryja Pagea iz Googlea. Rezultate je komentirao Om Malik, bloger koji radi za portal koji je proveo anketu. "Treba biti pošten pa reći da je razlika između Cooka i Jobsa jako mala, a treba i uzeti u obzir koliko je ovaj posao radio Jobs, a koliko ga radi Cook. Tek je sedam mjeseci na ovoj poziciji, očito još uvijek traje njegova faza ‘medenog mjeseca’", rekao je Malik

U posljednje vrijeme Appleu ide na ruku i loše poslovanje RIM-a (Research In Motion) kanadskog proizvođača BlackBerryja.
"Kanadski proizvođač "pametnih" mobilnih telefona i tableta prijavio je u svojem fiskalnom prvom kvartalu gubitak od 125 milijuna dolara, dok je prije godinu dana poslovao s dobiti od 934 milijuna dolara. Istovremeno je zabilježen pad prihoda za 25%, na 4,2 milijarde dolara. Tokom proteklog kvartala RIM je promijenio vodstvo tvrtke, odnosno odstupio je dosadašnji CEO Jim Balsillie, te još dvojica visoko pozicioniranih direktora, a vodstvo je preuzeo Thorstein Heins. Prema njegovim riječima tvrtka sada provodi detaljnu reviziju svoje strategije, te najavljuje potpunu fokusiranost na svoje ključno poslovanje vezano uz poslovne korisnike i uređaje BlackBerry."

New Report

Close