Samodol: Izmjene zakona o Hanfi su sramotne, a podvaljuju i premijeru

Naslovnica Forum Komentari članaka Samodol: Izmjene zakona o Hanfi su sramotne, a podvaljuju i premijeru

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Mili-Vanili je izjavio da se ukidaju glavni tajnici u Ministarstvima. A u HANFI se isti uvodi. Umjesto da se regulatoru daju odješene ruke da provodi i nadzire pravila igre sada će Vlada o tome odlučivati. Manja kontrola, veće kemijanje. U HRV onaj koji ispravno obavlja svoj posao ne može dugo. A zato ni takva zemlja neće dugo.

Da je on bez putra na glavi…puno bi toga bilo prije rješeno . Ovako samo puše na odlasku .

I, da …ako se već zalaže za transparentnost, onda je prva stvar koju je trebao napraviti slobodna i javna dostupnost podacima o dioničarima, i to pregled svih .

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

… bravo ante… ne bi se čudio da linić stoji iza toga … koje komunjare samo bi komitete osnivali …..evo zašto nam treba EU … nisam mislio ić na referendum ali sad idem i glasam ZA…

DAJ PET !!!

Ali boli ova istaina što Samodol kaže. Jer ovo je stvarno tri koraka nazad.

I to je upravo ono na što sam cijelo vrijeme upozoravao u slučaju Kukuriku ekipe.

Vjerujem da stvari neće moći ići retroaktivno (Todorić, Dalekovod, Opatija) ali ovima javnost ne treba … a time se sigurno ruše i prava te iste javnosti.

A dio te javnosti smo upravo mi – mali ulagači kojiovime imamo direktno najviše štete.

Gosp. Samodol mi nije baš omiljen s obzirom na predhodne svoje postupke ,
ali ga u ovom slučaju potpuno PODRŽAVAM…
Jer smatram da se ovim promjenama omogućavaju
moguće manipulacije i malverzacije u sistemu transparentn.
trgovanja..!

koja je razlika, do sada Samodolova samovolja a, sada Linićeva. Kome je do sada odgovarao šef Hanfe, tko je nadzirao njegove odluke, Sabor po zakonu, ali ne mojmo se zezati, to je bila institucija izvan sustava i ovisila o volji jednog ćovijeka, Presude su bile trenutačne, nije bilo instance koja je mogla provjeravati ispravnost, tek naknadni sudski postupci kada je sve gotovo.Nadalje, regulatorna agencija ostvaruje profit”????’ i jedan čovijek kao da je vlasnik privatnog poduzeća odlučuje što s njim. Takav zakon o Hanfi oznjedrio je i Samodola- ne može mi nitko ništa. a ja mogu što mi padne na pamet. Nije baš neki okvir za tržište kapitala, Linićev zakon isto dvojben, ali u svakom slučaju hanfa treba biti državna, neprofitna organizacija s upravom koja je podložna provjeri i nadzoru. Konačano, netko mora nadzirati i Hanfu

sada kada su ga maknuli nevaljaju zakoni,a on se isto nije pridržavao važećih Zakona R H dok je vodio HANFU

A gle ga ka pivac skočija, ima ga svukuda u zadnje vrime, a da se ti Antiša možda ne nuđaš novoj vlasti ,jer blagonaklono se obraćaš premijeru i ministrici……nema posla čini se, a i frka je, dok je vruće triba se nuduti, a posli moš jedino s ćaćon pršute prodavat, iako je i to riskantno tebi dati u ruke….. istina ima nekih nedostataka koji su se provukli, a tko je tebi pisa zakone nego srednjoškolka na čelu tvoje radne skupine koju si uspija ugurati u Erste banku jer kvalifikacija za nešto drugo nije ni imala…znaš ti o kome pričamo D.R. hahahaha i još krivo prepisala….to su tvoji stručnjaci svaka čast…aj se smiri i lipo traži posa i pusti pametnije da se o tome dogovore….što si zasra si zasra i stvarno te je dosta…….

ma kaj čovječe lažeš da je hanfa bila uvjet poglavlja 23 ? pa to uopće nije u direktivama, neki imaju jedinstven nadzor a neki ne..pogledaj malo druge države u EU..
kao da industirja nezna kak si obilazio oko hdz-a da ti dadu funkciju, sukera i drugih,pa sis e setih hanfe usput da provodiš partijke diretive i osvecujes se indistriji jer si osto marginalac . i ko si ti da dijeliš moralne lekcije , pa koliko si radnih mjesta uništio pa naredbi ili osobnom animozitetu..predstavljaš se ko velki znalac a kaj si radil dosad u životu..po nekim levim bankama i kakvi su ti zakoni, nemaju veze s mozgom….
kak ti si nezavisan, beskompromisan pa tužakaš eu, kako si se neku veče upucavao ministru ? i sad se opet upucavas premijeru, kaj mislis da ce te pozvati na konsultacije da spasis kreditni rejting? ocito jedino s tobom možemo u eu.

ma daj ne lazi i ne deli lekcije, pokrij se po glavi, kolko si sramotnih odluka donio po naredbi konkurencije kojoj si sluzil.kak te nije sram kititi se titulama pa dobil si 1 za doktorat.
kak ti ta glavurda nema ni grama srama

Bivši Šerif se jada i kritizira…cccc, pa taj čovjek je single handedly pokušao uništiti hrvatsko tržište kapitala, oštetio nebrojeno puno malih dioničara i institucija. U ovom slučaju je jedino transparentno da takvi ljudi više nikada ne bi smjeli biti na ovako bitnim pozicijama. I sada kad ipak treba uvesti red a ne diktaturu, onda je šerifu krivo što se više neće moći iskaljivati ljudima koji pokušavaju raditi svoj posao. Bit će interesantno slijedeće radno mjesto ovog “nezacvisnog” i “stručnog” bivšeg poslušnika….

Koje je uopće učinkovite radnje i poteze povukla ta Hanfa u slučaju riječke Transadrije? Ex uprava i njihovi sateliti, dakle združena ekipa još je 2008.g. prešla prag od 25% dionica i stekla obvezu objavljivanja ponude za preuzimanje tog društva. Kako je sve teklo i po kojim kanalima, svjedoči današnje stanje ove jadne opelješene Transadrije i još jadnijih dioničara koji su vjerovali u takve institucije. A združena ekipa, ma boli njih ko i Samodola i SLinića.

Kad će konačno ovaj tip podnositi račune? Pa on je uništio najveći dio tržišta. Samo zato što je na zalasku karijere pričepio Agrokor još ne znači da je u pravu. Tip je obični lakrdijaš.

New Report

Close