Uspjesi-Neuspjesi Kukuriku Vlade

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Uspjesi-Neuspjesi Kukuriku Vlade

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

U ova turbulentna vremena i zatišje pred "buru",u išcekivanju i nagađanju buduce Vlade, mislim da bi svaki uspjeh ili ne uspjeh mogli komentirati na ovoj temi.

Ostojić otkrio dramatičnu situaciju: HZZO u plusu zbog ‘igre’ s produženim rokovima plaćanja

Novi ministar zdravlja Rajko Ostojić danas je, u prvom svom javnom nastupu, najavio reviziju zdravstvenog sustava s obzirom na to da je, kazao je, financijska situacija dramatična na temelju onoga što je vidljivo iz izvješća o poslovanju u prvih devet mjeseci koje mu je predao njegov prethodnik.

Ostojić kaže kako financijsko izvješće o radu HZZO-a i bolnica pokazuje da su prihodi veći od rashoda, ali da se zapravo radilo o "igri s produženim rokovima plaćanja" pa su tako rokovi plaćanja za lijekove na recept produženi sa 130 na 180 dana, za skupe lijekove sa 30 na 90 dana, kao i programi transplantacije i intervencijske kardiologije.

Zbog produženih rokova plaćanja dospjele obveze, istaknuo je ministar zdravlja, u izvješću iznose 450 milijuna kuna ili oko 10 posto ukupnog duga, no kada bi se poštivali rokovi plaćanja i Zakon o fiskalnoj odgovornosti, onda dospjele obveze iznose 2,1 milijardu kuna i čine 50 posto ukupnog duga. Slično je, dodao je, i s bolnicama koje imaju 3,1 milijardu kuna pravih obveza u prvih devet mjeseci ove godine.

"Državi je nužan čist start i inzistirat ću na reviziji, ne zato da se gleda u prošlost, jer je premijer Milanović rekao da to nećemo raditi, i ne da optužim bilo koga. Ali zbog poštovanja prema građanima inzistirat ćemo na čistom startu cijelog proračuna, svih resora, uključujući i Ministarstvo zdravlja. Možda nema ‘kostura u ormaru, a možda ima’, ali vidio sam da nema puno financija", rekao je Ostojić.

Zbog toga je najavio i mogućnost da se sadašnji 3-postotni zdravstveni doprinos koji plaćaju umirovljenici s mirovinama višim od 5100 kuna ne ukine u potpunosti već smanji na jedan posto.

Ministar zdravlja rekao je i da bi Vlada na prvoj sjednici 3. siječnja prvo trebala imenovati njegova zamjenika, dok će Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji biti prvi zakon iz područja zdravstva koji će vlada mijenjati. Odmah iza toga to bi se trebalo dogoditi i sa Zakonom o hitnoj medicinskoj pomoći. Ostojić je građanima zajamčio i da se u hrvatskom zdravstvu u njegovu mandatu neće ponoviti monopol privatnog sektora.

Upitan je li upoznat s problemom nove zgrade Klinike za tumore koja nije predana na korištenje zbog financijskih prijepora s izvođačem, Ostojić je rekao da ga je prethodnik upoznao s problemom, da je i sam prije nekoliko dana obišao zgradu te da će taj problem pokušati riješiti.

predlažem da vlada odmah digne pdv na 30% da ne mora za dvije godine raditi novu korekciju……..


predlažem da vlada odmah digne pdv na 30% da ne mora za dvije godine raditi novu korekciju……..

ma ne, fer je da ga dignu na 50%, a 50% ostave građanima! tako bismo svi podnijeli teret krize na pola! [thumbsup]

moje pisanje je osobno mišljenje te nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

ja predlažem da uvedu 100% poreze na sve a onda nam dijele paketiće hrane

Ja sam se inače zdušno navijao da ona bivša vlada što prije ode jer tolika količina nesposobni i neinteligencije nije već duže viđena na ovim prostorima, međutim koliko vidim ni nova vlada misli da je najvažnija stvar na svijetu kako napuniti proračun pa onda sve ostalo.
Ukoliko dignu PDV i za 1% zaklat će i ono malo privrede što postoji

jedan od uspjeha vlade je već i to što su se uspjeli sastati danas………iako je vidim trebalo čekati do 12h da se svi skupe……..i odmah održe zatvorenu sjednicu……….jako transparentno…..nema što….

http://www.vecernji.hr/vijesti/s-promjenom-vlasti-stigao-je-optimizam-clanak-360399

Utvrdit ćemo lažne branitelje i oduzeti im spornu imovinu

Odličje za junaka Domovinskog rata bit će blistavije čak i od reda Domagoja i Zrinskog, a zvat će se redom generala Blage Zadre. Nosit će ga najbolji od najboljih
http://www.vecernji.hr/vijesti/utvrdit-cemo-lazne-branitelje-oduzeti-im-spornu-imovinu-clanak-360395

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Hrvatska/tabid/102/View/Details/ItemID/74725/ttl/Vlada-hitno-donosi-proracun-i-povecava-PDV/Default.aspx

porez na dividendu….bit će i neoporezivi dio radi zaštite malih ulagača

sve što pišem moje je mišljenje te se ne može se shvatiti kao investicijski savjet ili preporuka za kupnju i prodaju dionica!

jedan od najvećih uspjeha ove vlade će biti veličanje onih postignuća kojima su se rugale kod prošle vlade…….znači dizanje pdvea za dva posto umjesto za jedan……..uvođenje novih poreza…….rast gdpea od 0,00000000001%………….novo zaduženje uz kamatu od 6,75% ……..isplata plaća i mirovina 20-tog a ne 21.og i tako dalje i tako bliže.

Meni nikad neće biti jasni porezi poput ovog zdravstvenog od 3% na mirovine peko 5000kn ili da vrtiće oni bogatiji moraju plaćati više. Hrvatska je čisti paradoks na temelju ravnopravnosti. Udarite bogate po luksuznim stvarima- vikendicama, brodicama, autima itd.

100 baba, a kilavo dijete…Situacija u kojoj se nalazimo definitvno je nešto što vodi u kolaps. Ali i onaj kao bogati koji zapošljava je u situaciji da nema novca jer nekome od njegovih vjerovnika država duguje novac. Strah me iskreno min. financija. Ubiti će sve porezom na imovinu…darovati će se sve i svašta, a i onaj koji nešto ima, neće mu na pamet pasti da radi nego će podvući crtu i reći…see you. A jedino rješenje je zauzdati sindikate, skresati kolektivne ugovore i otpustiti višak u državnoj upravi i tvrtkama ili im barem dobrano smanjiti plaće. Jer, HŽ ima 17000 zaposlenih….haloooo, prosječna brzina im je 40tak km/h…pa dođe mi da plačem. Imam auto, plaćam porez i osiguranje, tehnički svake godine(u Italije je ako se ne varam svake treće i košta reg. i tehnički 40tak eura za auto od 150 KS), plaćam porez na vikendicu, sve režije..poreze, plaće, dopunsko zdravstveno….sve, sve. Da bi ulagao na burzi već sam platio porez kako bi si mogao isplatiti plaću, višak iz tvrtke – platim porez 20%, pa sad i dividendu oporezuj. 500000 branitelja….haloooo, I još PDV dižu, da sam trgovac rekao bih sam sebi, oni 3%, pa i ja ću dići sve za 3%…i cijene HOP, HOP..i na kraju najjača floskula od koje mi se plače – "Štiti ćemo najsiromašnije".
Ja odoh van, čim čim prije. Zlo mi je od našeg sustava…a država glavni generator nelikvidnosti, i svih ostalih sranja. Idem spavati, mogao bi se još jače naživcirati. I dajte mi par kolčina, pomisliti ću tada, da i nisam u pravu. I biti će mi, vjerujem, punoooo lakše.

LAku noć Hrvatska

"alea iacta est"

Uvođenjem poreza na dividendu zabit će se i posljednji čavao u lijes tržišta kapitala. Svi mi (a tu mislim na večinu članova ovog foruma) znamo kakvo je stanje na ZSE, kolika je likvidnost i umjesto mjera koje bi oživjele tržište kapitala i privuklo ulagače iz zemlje i inozemstva, ulagači se demotiviraju za takvu vrstu investiranja.

Počinje porezna reforma: Što nas čeka 2012.?

Novi ministar financija Slavko Linić najavio je danas promjenu PDV-a, uvođenje poreza na dividendu, kao i ukidanje dijela parafiskalnih nameta kako bi se rasteretilo gospodarstvo i povećala konkurentnost.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/linic-proracun-pred-saborom-u-veljaci-rebalans-1-srpnja.html#comments

New Report

Close