Izjava Damira Polančeca

Naslovnica Forum Komentari članaka Izjava Damira Polančeca

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Objavljeno u Nacionalu br. 371, 2002-12-24
Autor: Mladen Pleše
Isprintaj
Povećaj slova
Smanji slova
Podijeli na FB
POZADINA POTPISIVANJA SPORAZUMA S MMF-OM
Vlada je potpisala štetan sporazum s MMF-om samo zato da proda Inu

Nepovoljni stand by aranžman s MMF-om koji je Hrvatski sabor ratificirao u prošlu srijedu razbio je sve iluzije o uspješnosti gospodarske politike Vlade Ivice Račana
Novi stand-by aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom razbio je sve iluzije o uspješnosti gospodarske politike Račanove vlade. Uvjeti na koje je pristala Vlada na dramatičan su način potvrdili da Račanov kabinet nema vlastiti gospodarski program i da nema snage sam provesti neophodne reformske zahvate. Činjenica da je Vlada u izbornoj godini bila prisiljena sama staviti oko vrata MMF-ovu financijsku omču najbolje pokazuje u kakvoj se bezizlaznoj situaciji našla: morala se obvezati na donošenje krajnje nepopularnih mjera, kao što su praktički zamrzavanje plaća, nova otpuštanja, donošenje novog, antiradničkog zakona o radu u kojemu se smanjuje otkazni rok i otpremnine, na financijske restrikcije poput zabrane davanja novih jamstava za kredite.

HSS se protivio prodaji Ine ali nakon što je to postalo dio sporazuma s MMF-om za koji su glasali i HSS-ovi zastupnici, morat će pristati na prodaju najveće hrvatske kompanijeVlada je, tvrde ekonomski stručnjaci koje je konzultirao Nacional, pristala na sve te grozne uvjete isključivo zbog toga da osigura ostanak na vlasti. Novi stand-by sporazum Vlada, naime, nije potpisala jer je on od nacionalnog interesa i značaja, nego zato da dobije carte blanche za daljnje zaduživanje u inozemstvu pod koliko-toliko prihvatljivim uvjetima. I, što je možda još važnije, da u sljedeća tri mjeseca proda 25 posto dionica “Ine”, najvrednije hrvatske tvrtke u državnom vlasništvu.

Vi još neznate šta nam je sve Kukuriku koalicija potpisala 2002. o prodaji još 20 % dionica INE !

.

kolicija je na vlasti bila ,35 godine, hdz 17 godina, o čemu ti pričaš?
Ova informacija iz nacionala ti paše, šta je sa ostalih miljon koje optužuju manje više sve hdzovce sa sve i svašta.

Znate kako ćete prepoznati največeg lopova ?

Oni stalno viću : " Dršte lopova "

Da nebi bilo zabune , Kukuriku koalicija (vuk dlaku mjenja ali čud nikada) bila je na vlasti u Hrvatskoj 48 godina ,samo su mjenjali imena .
HDZ toliku štetu nebi napravio da je 100 godina na vlasti .

Gledam juče na HTV1 Otvoreno gdje Kukuriku Slavko Linić i prof Jurčić kukuriču kako su dobro prodali INU po 970,00 kn dionicu (a ja prodao dio po 4.100,00kn) !
I niko u studiju da ih optuži za prevaru ?
Osim što su prodali INU za siće oni su donijeli i Zakon kojim se mora prodati još 19 % INE prije ulaska Hrvatske u EU .
I svi šute .
I niko ne spominje Zakon koji je donijela Kukuriku mafija 2002. a izglasali su ga u Saboru 2002. a odluku je potpisao Zlatko Tomčić .

.

Ovo me podsjetilo na priču jednog prijatelja koji je putovao avionom. Za vrijeme kada je avion imao probleme sa turbulencijom i imao ekstremna propadanja on je spavao. Probudio se kada je već sve bilo gotovo.
Odmah je počeo da glumi heroja, kao on ne zna zbog čega su se svi toliko prepali, da su slabići…

E sad, Jaca je bila putnik na avionu, nema veze što je spavala!

Od kako sam sebe uhvatio u laži više nikome ne vjerujem!

Pero 7 ti si ortodoksni hdz-ovac,pa ti samo budi s njima ja sigurno neću…

je li netko zna komu je dala zadovoljstvo da je probudi.

… možda nije dobro što je spavala, na neki način spavali smo svi mi, i sad kad se pjevac u ranu zoru probudio i uistinu počeo kukurikati (ne kukuriki 21), neki bi htjeli da se opet ide spavat. ne,ne majstore sve u isti kokošinjac, pa nek onda kukuriču zajedno. Nekima kako kažu će i odgovarat što su u kokošinjcu sami pjevci bez kokoši, barem tako kažu, a to će za njih biti nešto "dobro" za njih lošim !
Kako kaže Maminjo i Goca Jurić AAAAAJJJJJJJMMMMMMMMMMMOOOOOOOOOOO!!!!!!

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !


Pero 7 ti si ortodoksni hdz-ovac,pa ti samo budi s njima ja sigurno neću…

Neznam o čemu ti pričaš ?

Mene ne interesira politika već gospodarstvo .

Ja ovdje pišem o prejeftinoj prodaji INE i o Zakonu o novoj prodaji INE prilikom ulaska u EU .

A ti me odmah svrstavaš

Zar ti nisi zabrinut zbog prodaje INE ?

.

pero7 to s inom su pritisci iz EU, a svakako da nema opravdanja. no, budite posteni pa malo pogledajte situaciju. stednja nije problem, dapace, MMF ne jede malu djecu. Uglavnom, ne znam sto bi hdz radio i cime bi upravljao da u socijalizmu nisu izgradjene tvornice i hoteli.

New Report

Close