Nadam se dionicama banaka nalik na opcije

Naslovnica Forum Komentari članaka Nadam se dionicama banaka nalik na opcije

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Dionice banaka kao opcije? Zanimljivo! Cijenu tih i takovih dionica da određuju bogati? I to određivanje shvatiti kao savjet, opciju?!

A tko su ti bogataši? Azijski i zaljevski bogataši? A što je sa dužnicima, onim sekundarnima, onima kojima banke plasiraju ta sredstva? Ne određuju li oni možda cijene tih dionica?

Napr. države koje izdaju obveznice a koje banke kupuju! Države koje vode izabrani i sponzorirani vladari upravo tih i takovih bogatih, a potvrđeni od sekundarnih dužnika- večinskog biračkog tijela. Nije li se Gadafi hvalio kako je sponzorirao I Sarkozija i Berlusconija? A koje večinsko briračko tijelo bira i izabire dvojicu spomenutih? Nisu li možda te obveznice, a samim tim i dionice svojevrsna navlakuša? Umjetno proizvedeš nove bogataše pa im zatim izvučeš te iste novce koje si njima omogućio! Možda tako mora i treba biti?! Kao ono : lud ,zbunjen ,normalan!

Gosp. Birtiću, koji je to broj TRILIJUN????
Vjerovatno ste to preveli sa engleskog bez da ste pazili na pretvorbu u hrvatskom. A meri imaju, MILIJUN, BILIJUN, TRILIJUN što bi u hrvatskom odgovaralo MILIJUN; MILJIJARDA; TRILIJARDA. Trilijuna nema u hrvatskom jeziku jer nismo niti veliki niti pohlepni ko Ameri. Pa zato napišite ili 12 trilijardi ili 12 000 milijardi.
Članak je inače preloš i nezanimljiv, a i stil je katastrofa. Odabrao sam i omiljeni dio Ili, ako ne zna tko je u njegovoj firmi Anica, dobro će se zabaviti ako u širem društvu kolega s posla onako neobavezno kaže da mu je netko ispričao što je sve Anica radio po Hrvatskoj kako bi zarađivao u Makedoniji, pa ako ima volje neka mi ispriča tko se preznojavao. . Dakle pa što je to???? Jel bi to trebalo biti duhovito ili možda zastrašujuće???
Pa jel taj članak itko lektorira. Pa na sastavu iz hrvatskog u osnovnjaku bi pobrao takvog topa pa šta topa haubicu da bi bilo strašno. Ali ti i dalje pišeš….u Hrvatskoj je sve moguće.

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

Gospon Birtić je ostvario hrvatski san.. Trkelja bezvezarije i to mu netko plaća..

Bolje živjeti sto godina u bogatstvu nego sedam dana u siromaštvu!

gdje ima ured taj Birtić ?

Nadaj se! 🙂

Od kako sam sebe uhvatio u laži više nikome ne vjerujem!


gdje ima ured taj Birtić ?

Ne znam gdje ima ured, al da bi trebao imati izdvojenu sobu to je fakat.
Obloženu iznutra…

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

Vec je kolega Vatreni spomenuo, ali moram ponoviti jer se konstantno po novinama odnosno portalima spominju krive brojke. Kolega Birtic nista osobno. Dakle, anglosaksonski sustav za 1000 milijardi kaze 1 trilijun. Mi u kontinetalnoj Europi govorimo bilijun. Oni (amerikanci) govore bilion za (nasu) milijardu. Treba to konacno razlikovati. A propos, jel imate uopce predozbu koje su ti cifre??
Evo, jednom za svagda: http://en.wikipedia.org/wiki/Names_of_large_numbers

S Duhom Iz Banke i prijateljem koji si još bira pseudonim šalio sam se da bi ekipa oko Bena iz džepa mogla izvaditi nekoliko trilijuna i pokloniti ih ekonomiji po slobodnom izboru (logično bi bilo da izaberu Ameriku), ali nije poklanjanje ime igre.

Jel imate predozbu koliko je to fizicki novaca? To su vam sleperi novaca. (mislim na bilione, jel trilione novaca niti ne postoje, cak se ne vode niti u elektronskim zapisima) Pitanje je da li uopce postoji tolika hrpa novaca na jednom mjestu.

U cast kolegi Mreichu: bez straha, pohlepe i sentimentalnosti



gdje ima ured taj Birtić ?

Ne znam gdje ima ured, al da bi trebao imati izdvojenu sobu to je fakat.
Obloženu iznutra…
[/quote]

sudeći po prezimenu, meni on djeluje da se javlja iz neke birtije, samo teško mogu ocijeniti da li je ostao od sinoć ili je poranio [huh]

evo pogledaj ovdje koji je to broj ‘trilijun’ – broj sa 18 nula: http://www.hazu.hr/~duda/veliki.html


evo pogledaj ovdje koji je to broj ‘trilijun’ – broj sa 18 nula: http://www.hazu.hr/~duda/veliki.html

Aha sa 18 nula znači npr 0,000000000000000002425779984

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

ovaj članak je čisti roman toka misli….

Ma to je laprdalo koje prodaje nekakve tekice za investiranje. Ruši kvalitetu ovog medija.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

New Report

Close