Vlada se zagrijala za Ersteov recept prema uzoru na tzv. kredite s ostatkom vrijednosti

Naslovnica Forum Komentari članaka Vlada se zagrijala za Ersteov recept prema uzoru na tzv. kredite s ostatkom vrijednosti

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ne kužim zašto Vlada mora ispravljati probleme koje su prouzročile Banke, HNB i needucirani i djelomično pohlepni građani?
Neka sad bankari, predstavnici dužnika i Rohatinski sjednu za stol i riješe problem.

Uz znanje inajsd info ti nije potreban.........

Da se nisu u Europi ovako zahebavali s eurom, danas bi imaoci kredita u CHF bili visoko educirani, a ti bi bio djelomičko pohlepna budala, koja nam soli pamet i mudruje, jer očito nemaš pametnijeg posla, nego uživati i naslađivati se tuđom nevoljom.

@Ringo: zato jer je ista ta Vlada dopustila kredite vezane u stranu valutu, a ne uz Kunu.

Ovdje je stvar u spašavanju bankarskih profita a ne građana. Rastom CHF samo su se povećali prihodi i profiti banaka. Ne žele se odreći niti komadića svoga profita, već pokušavaju izvući od države nekakve subvencije, da bi smanjili rizike loših kredita i rezervacija.

netreba izmišljati toplu vodu za rješenje kredita u francima , treba kopirati mađare koji su vratili tečaj i zamrzli ga na neko vrijeme

Ma kakva vlada, kakve banke, kakve regulacije, kakav HNB, sve to skupa i jest rezultiralo ovakvim stanjem. Banke jednostavno ne mogu propasti, uvijek će ih se spašavati tuđim prislino otuđenim novcima, pa se ponašaju kako žele. HNB je zabranio slobodno tržište i određivao je koja banka može kakti doći i poslovati kod nas, ostalima su zabranili da dižu kredite u inozemstvu, fiksirali su nerealan tečaj prema EUR-u, itd. itd. – dakle čisti protekcionizam i centralno planiranje, sve samo ne slobodno tržište i sad imamo to što smo i zaslužili.


zato jer je ista ta Vlada dopustila kredite vezane u stranu valutu, a ne uz Kunu.

To je istina, ali da li je Vlada trebala reagirati na uvođenje druge valutne klauzule nakon eura ili je to trebao napraviti HNB?

Moraš biti totalno prepohlepan da potpišeš ugovor kakav su banke nudile klijentima na potpis.
Dakle ugovor uz:
hipoteku
eventualne jamce
valutnu klauzulu
promjenjivu kamatu
ugovor o životnom osiguranju
potpisu da ti mogu zaplijeniti cijelu plaću i sl.

Pa to nije ugovorni odnos, to je neki sasvim drugi odnos ali ne smijem napisati kako se kolokvijalno zove

government policy is to risk the value of our savings in the future.....

Evo vam, švicarski centralni planeri su ipak opet odlučili intervenirati. Loše za njih.

stvar je vrlo jednostavna za riješenje:
1. omogućiti onima koji to hoće prebacivanje kredita bez naknade iz CHF u EUR ili HRK, prema tečaju franka prema tečajnoj listi na dan kada se podnese zahtjev.
2. oporezovati bankama bezrazložno podignute kamatne stope u tijeku krize s visokim poreznim stopama obzirom da su oni devizne rezerve za osiguranje isplate kredita osiguravali prema uvjetima koji su vladali prilikom sklapanja ugovora o kreditu.
3. kredite uz devizne klauzule oporezivati proporcionalnim povećanjem prema višim kamatnim stopama.
4.dati olakšice bankama za kredite u HRK
5. dati olakšice kreditiranju investiranja u gospodarstvo RH

@MIG68; lijepo, ali prije će se prestati koristiti novac nego će banke pristati na to, a ovi gore… hm…

Dynamix, zato i postoje institucije države koje moraju štititi interese i stabilnost te države i svih njenih subjekata i kojima to treba biti na prvom mjestu, a interesi pojedinih pravnih i fizičkih osoba u toj državi se moraju usklađivati s interesima cjelokupne državne zajednice. Vlada RH prilikom ograničenja plaća i mirovina pozivala se na odredbe Ustava da u slučaju krize svi moraju ravnomjerno sudjelovati da se nađe izlaz iz te krize, i zašto je omogućeno izdvajanje banaka iz tih ustavnih odredbi jer su iste povećale kamatne stope i kroz raznorazne naknade uvećale svoje prihode na štetu građana kojima su isti ti prihodi ograničeni ili smanjeni. I sad postoje čvrsti argumenti za takvu nekakvu aktivnost u kojima će i banke dati svoj doprinos izlasku iz krize. Ali to se ne postiže zamolbama i utjecajem na savjest vlasnika banaka, već zakonskim odredbama.

Kredit s ostatkom vrijednosti 60-40 Erste banka – u EURIMA.

Meni je takva vrsta kredtia trenutno odlična. DRŽAVA I BANKE BI NAJPRIJE TREBALE POMOĆI GRAĐANIMA- da preuzmu
dio troška – tj. da se krediti iz franka- prebace u EURE ili KUNE..
Zatim, bi ih trebalo pretvoriti u kredite s ostatkom vrijednosti.
U praksi to funkcionira – odlično. Ako imaš novce- platiš koliko god možeš to vrijeme – dok imaš- a kad nemaš novce, plaćaš samo najminimalnije – tj. održavaš kredit sa kamatama i ratama ili samo s kamatama, kako se dogovoriš s bankom,
i to je vrlo povoljno.

To je meni do sada, najbolji način kredtiranja , koji već postoji u firmama slično- u vidu / okvira/ a sada bi i građani,
mogli sebi olakšati život na isti način.

Znači- prvo kredite prebaciti u KUNE ! Onda, dalje.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close