Ni Švicarci nisu sretni zbog jakog franka

Naslovnica Forum Komentari članaka Ni Švicarci nisu sretni zbog jakog franka

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Pa to je barem jednostavno, ako švicarci nisu sretni sa jakom valutom neka spuste cijene svojih proizvoda u chf koje izvoze u EU.
Automatski će biti konkurentniji i sve vratiti na staro.
Neš ti problema.

government policy is to risk the value of our savings in the future.....

A taj gubitak Švicarske Nacionalne banke je proizišao iz pokušaja da “brane” tečaj od neumitnog rasta pa su tako kupovali eure kad je za jedan euro trebalo dati 1,4 chf.
Tako su “uspjeli” popušiti 10 milijardi chf.
Pitam se dokle seže umišljenost te ekipe, kad misle da su jači od Mr.Marketa??

government policy is to risk the value of our savings in the future.....

Švicarc raste brže od internetskih vijesti, jer u članku se spominje aktualna vrijednost eura spram franka od 1.14 no on je u međuvremenu pao ispod 1.13 (1.1279). Franak je danas zabilježio i novi povjesni rekord spram USD (USD/CHF 07815). Intervencije središnjih banaka u današnje vrijeme nemaju večeg učinka u što se osim SNB uvjerila i Japanska BOJ prošle godine kada je pokušala zaustaviti vrtoglavi rast jena, također i ECB je prošle godine u proljeće pokušala zaustaviti strmoglavi pad EUR-a no nije uspjela. Danas su financijska tržišta ogromna i veliki
igrači koji tamo diktiraju tempo igre (u principu je to 10 veliki banaKa) su mnogo jači od središnjih državnih banaka.
Među ti 10 je USB i Credit Suisse kao i Američko-švicarski Goldaman-Sachsa.

HSBC nije švicarska banka pa ipak planira otpustiti 30.000 ljudi do 2013. godine a nemaju za valutu chf!
Toliko o tome da švicarske banke otpuštaju ljude radi jakog chf. Oni otpuštaju ljude jer su investitori izvarani u svakom pogledu i ponestaje im budala za njihovu Ponzi shemu.

government policy is to risk the value of our savings in the future.....

Kakav glup članak, pa jaka domaća valuta samo znači da ti sve ono što je uvozno postaje jeftinije! Pa gdje ćeš bolje nego otići na ljetovanje ua Hr za koju godinu pa za 100 CHF-a imati all inclusive u Dubtovniku. Pa o čemu vi pričate? A izvoz koji je kakti nekonkurantan, što je samo po sebi diskutabilno, možeš riještiti snižavanjem svoje cijene ili marže, a da ti sve ostane kao i prije jer imaš jeftiniji uvoz.

Nego baš čitam na jednom drugom portalu, da možda ne raste CHF nego ostale valute PADAJU!!!!!!!

government policy is to risk the value of our savings in the future.....

Nije o ništa prema onome što vas čeka sutra……..

EUR/CHF1.1147-0.0235-2.06%

USD/CHF0.778-0.0144-1.82%

Uz znanje inajsd info ti nije potreban.........

Narodna banka im je prije godinu dana pokušavala nešto korigirati prodajom rezervi u francima. Međutim kad su shvatili da će se trend jačanja franka nastaviti i nadmašiti prognoze više nisu intervenirali. Švicarski turizam najviše trpi zbog jakog franka. Ostale grane posluju većinom pozitivno i nisu osjetili veliki pad. Neke specifične grane bilježe pad izvoza no ukupno gledano šteta nije uopće velika.

Za one koji imaju kredite u CHF ovo je super vijest. Rata će porasti 5-6 posto u odnosu na prošli mjesec. A banke drže kamate na CHF od preko 5%??? Di to ima osim u Hrvata?
Kolo sreće se okreće, tko visoko leti nisko pada. Po ovome bi Švicarska trebala uskoro propasti. Možda ovu igru netko igra, možda se balon napuhuje dok ne eksplodira, koliko će franak vrijediti za godinu dana? Što ako stvarno Švicarci gomilaju gubitke, jedno je otići na ljetovanje i trošiti zarađeno a drugo je zarađivati? U ovoj krizi svega i svačega teško je prodati bilo što, imam dobra iskustva u tome. Još ako ti proizvod zbog tečajne razlike poskupi 20% piši propalo …

Švicarac je danas dosegno vrijednost spram EUR-a 1.10 što je psihološka granica a USD/CHF je bio potonuo do 0,7730
da li je to najava velikog obrata?!? Postoji podloga i u fundamentalnoj i tehničkoj analizi za jedan solidan odbijanac USD spram švicarca (5-6% ili 400-500 pipsa), da li će se to i dogoditi vidjet ćemo za nekoliko dana.

New Report

Close