Investiranje i humanost na djelu…

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Investiranje i humanost na djelu…

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danas sam citajuci Jutarnji nasio na slijedeci clanak:
[color=blue]preneseno sa adrese http://www.jutarnji.hr/sredisnja_hrv…rpcic,40566.jl%5B/color%5D

Za spas sedmogodišnjeg Dine treba 100.000 eura
Piše: Tomislav Kukec
Foto: Andreja Trpčić
Majka Manuela i otac Mladen jedinu nadu za operaciju vide u medijskoj akciji za prikupljanje potrebnog novca jer sami ne mogu prikupiti dovoljno

KARLOVAC – Teško bolesnom sedmogodišnjem Karlovčaninu Dini Trpčiću hitno je potrebna operacija malignog tumora na sjednoj zdjeličnoj kosti. Budući da stoji oko 100.000 eura, Dinini roditelji danas su se na rubu suza obratili medijima i zamolili za pomoć.

Majka Manuela i otac Mladen jedinu nadu za operaciju vide u medijskoj akciji za prikupljanje potrebnog novca jer sami ne mogu prikupiti dovoljno za nužan zahvat.

Šest ciklusa kemoterapije

– Sve je počelo prošle godine u rujnu, kad se Dino počeo žaliti na bolove u predjelu zdjelice. Bolovi su trajali nekoliko dana i prestali. Ništa nije bilo vidljivo pa smo pomislili da se možda negdje udario. Bolovi su se vratili i drugi put, a treći put Dino više nije mogao stati na noge. Tada smo ga odvezli na Hitnu pomoć, gdje nisu pronašli ništa, a nalazi su bili uredni. Doktori su nas uputili ortopedu na zagrebačku Šalatu, gdje je RTG snimanjem otkriven maligni tumor na stidnoj i sjednoj zdjeličnoj kosti – tim su riječima novinare s Dininim stanjem upoznali njegovi roditelji. Kažu da su Dini, prema liječničkoj preporuci, odmah odveli na liječenje u Klaićevu bolnicu, gdje je podvrgnut kemoterapijama.

Dosad je Dino završio šest ciklusa kemoterapija na koje je dobro reagirao, a sada mu je nužna operacija. Naime, ta je bolest vrlo rijetka i uglavnom pogađa djecu u dobi od šest i sedam godina.

– Tumor je na mjestu gdje je operacija vrlo složena i zahtjevna, a u Hrvatskoj je još nisu izvodili pa smo se odlučili za inozemne bolnice koje imaju iskustva.

Roditelji traže bolnicu

Operacijom bi se trebala izvaditi sjedna zdjelična kost i djelomično obrezati stidna kost. Znamo da će nakon nje Dino imati posljedice, invalidnost, ali to je jedina nada – rekla je Dinina majka Manuela. Dodala je da će se nakon uklanjanja kosti ugraditi proteza. Roditelji tako traže bolnicu u kojoj bi Dinu mogli operirati s najmanjim posljedicama i što manjim poslijeoperativnim invaliditetom. U četvrtak putuju u Graz, potom u München i Zürich, gdje će razgovarati s vodećim stručnjacima. No, osim troškova puta, operacija je vrlo skupa.

E pa sad, posto smo svi lijepo zaradili na DDJH i ostalim dionicama u zadnje vrijeme bilo bi lijepo da svatko prema mogucnostima da neki prilog.

[color=blue]Broj žiroračuna
Čitatelji Jutarnjeg lista mogu se odazvati vapajima roditelja malog Dine Trpčića i pomoći dječaku u borbi s teškom bolešću. Prilozi se mogu uplatiti na tekući račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj 2340009-3203827195, na ime Mladen Trpčić. Pod opis plaćanja treba navesti: Za liječenje Dine Trpčića.[/color]

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

Sorry Sasko, no linku fale neki dijelovi pa ga malo nadopunjujem:

http://www.jutarnji.hr/sredisnja_hrvatska/clanak/art-2006,8,28,operacija_trpcic,40566.jl

e stvarno, hvala

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

evo ja sam danas uplatio za malog Dinu. apeliram na sve vas da ucinite isto. znate onu staru. moras davati da bi primao…

stvarno se covjek zamisli nad ovakvim clankom… 🙁

p.s. i apeliram na moderatora da ovu temu stavi na par dana na vrh foruma da bude u fokusu

Those who do not remember the past are condemned to repeat it.

U pravilu se ne pišem na ovakvim temama nego uplatim neki iznos. Ovaj put činim iznimku kako bi podržao kolegu saska u humanoj gesti.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

uplatilo se nešto.

i ljudi nemojte filozofirati nego uplatite neke pare..

Poslano. Haugh

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Platio sam

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Uplaćeno!

Pridružio se uplatom.

Uplaćeno. Pozdrav malom Dini, tati Mladenu i mami Manueli.
Zelim mu sretno ozdravljenje!

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

uplatio

http://whycroatia.blogspot.com/

.

New Report

Close